20 septembre 2020
Welke stoomreiniger kies je in 2020?

Welke stoomreiniger kies je in 2020?

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.98
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
2

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
3

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Moulinex Cookeo Multicuiseur Intelligent 100 Recettes Préprogrammées 6 L Jusqu'à 6 personnes 6 Modes ...

amazon
229.99 € 160.00
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Cuisine Multifonctions, DECEN 2L Robot Hacho, Options à 4 Vitesses Robot Menager Cuisine Hacho ...

amazon
57.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Om uw hele huis schoon te maken, zonder afwasmiddel, zoekt u koop een stoomreiniger.

Deze vage term heeft betrekking op veel verschillende huishoudelijke producten. Het is niet altijd gemakkelijk om te weten hoe u de weg kunt vinden en welke u het beste kunt kiezen. In deze map kunt u dus kiezen uit de selectie van beste apparaten van het moment of gebruik praktisch en concreet advies om selecteer uw toekomstige stoomreiniger.

PROMO: stoomreiniger beste prijs-kwaliteitverhouding!

Promotie – 38%

BISSELL CrossWave – Stofzuiger / stofzuiger / droger …

Promotie – 30%

Kärcher Vloerreiniger FC 5

Promotie – 27%

Kärcher SC4 Easy Fix stoomreiniger

Promotie – 32%

MLMLANT stoomreiniger, stoommop …

Stoomreiniger vergelijking: onze Top 10

Maak hierin direct uw keuze vergelijking en top 10 van stoomreinigers. U vindt er verschillende apparaten en toch allemaal zeer gewaardeerd.

1. Kärcher SC2 Easy Fix: instapmodel

karcher sc2 easy fix steam cleaner beoordelingen

MEEST

✓ Aantrekkelijke prijs
✓ Meerdere sproeiers voor meerdere toepassingen
✓ Compatibel met alle Kärcher-accessoires
✓ Handige opbergruimte voor accessoires
✓ Machinewasbare dweil

DE MINDER

✓ Vrij korte kabel
✓ Niet erg reactief tijdens het reizen

De Kärcher EasyFix stoomreiniger is een vrij eenvoudig model, maar veelzijdig en efficiënt. Het maakt het schoonmaken tot een maximum van verschillende oppervlakken met weinig accessoires.

Deze canister cleaner kan worden verward met een stofzuiger wanneer de twee 0,5 meter lange buizen erop worden geplaatst met de mondstuk voor de grond. Vervolgens kunt u de vloer wassen zoals een dweil zou kunnen doen. Maar we kunnen ook een handsproeier, een ronde borstel of een potloodstraalmondstuk. Zo reinigen we zowel de hoeken als de binnenkant van de oven of de afdichtingen.

Qua vermogen is de maximale druk 3,2 bar, het maximale debiet is 100 g / min (de continue stroom is 40 g / min), met een vermogen van 1500 watt.

Deze stoomreiniger heeft geen startknop. Het licht op zodra het is aangesloten. De tank van één liter heeft 7 minuten nodig om op te warmen. Vervolgens kan de Kärcher worden gebruikt totdat de tank leeg is, wat overeenkomt met ongeveer twintig minuten. De elektrische kabel meet 4 meter, wat vrij beperkt is, maar het is geschikt, omdat we over het algemeen een specifiek punt hebben om te wassen.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

2. Polti Vaporetto Smart 100_T: 9 accessoires inbegrepen

polti vaporetto vapor cleaner smart 100_t review

MEEST

✓ Werkt op vloerkleden en tapijten
✓ Opslag van accessoires op de slee
✓ Warmt zeer snel op
✓ Onbeperkte autonomie
✓ Grote tank

DE MINDER

✓ Een beetje duur
✓ Vrij zwaar

Deze echte Vaporetto-stoomreiniger is een product dat wordt verkocht met 9 verschillende accessoires zoveel mogelijk oppervlakken reinigen. Het bevat dus een accessoire voor tapijten en vloerkleden, een kleine borstel voor ramen, een borstel voor gewrichten, een concentrator voor hardnekkige vlekken en nylonborstels voor delicate oppervlakken. Een ruimte van opslag wordt direct op de slee geleverd om altijd alles op dezelfde plek en bij je te hebben.

De belangrijkste borstel voor het wassen van vloeren is de Vaporforce-borstel, een specificiteit van Polti. Het heeft een speciale vorm en is erg breed voor snellere reiniging.

Qua vermogen heeft deze reiniger een druk van 4 repen en de stoomstroom kan oplopen tot 110 g / min. De tank heeft een inhoud van 2 liter. Het is transparant voor een betere monitoring van de hoeveelheid beschikbaar water en biedt onbeperkte autonomie. De opwarmtijd is slechts 2 minuten.

Ten slotte is de actieradius 7,5 meter. En met een handvat verplaats je de robot bijvoorbeeld gemakkelijk op trappen. Als de adviesprijs rond de 200 euro ligt, is het vooral een interessante aankoop als het een promotie is.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

3. Kärcher SC5 Easy Fix: stoom of heet water

karcher sc5 easy fix reviews

MEEST

✓ Snelle bevestiging van de mop
✓ Onbeperkte autonomie
✓ Voor alle oppervlakken
✓ Zeer hoog vermogen
✓ Inclusief ontkalkingspoeder

DE MINDER

✓ Vrij korte stroomkabel
✓ De prijs

De Kärcher SC5 reiniger is een reinigingsapparaat waarmee je natuurlijk stoom kunt gebruiken, maar ook gewoon om warm water met een stroomsnelheid van 250 g / min dankzij de VapoHydro-functie. Het is een systeem dat bepaalde taken oplost. Daarnaast kun je met de meegeleverde accessoires veel vuil aanpakken. Er is dus een mondstuk voor de vloer met een microvezelmop, twee buizen van 0,5 meter lang, een handmondstuk met zijn microfiber-voorruit, een potloodstraalmondstuk, een ronde borstel.

Het water is snel klaar. De tank heeft een inhoud van 0,5 liter, terwijl de tank verwijderbaar bevat tot 1,5 liter water. Voorverwarmen duurt drie minuten. De druk stijgt tot 4,2 bar en de stoomstroom tot 150 g / min. Het stoomdebiet is continu 60 g / min.

Aan de onderhoudszijde, ontkalkingspoeder is inbegrepen om de levensduur van het apparaat te verbeteren. U moet van plan zijn om na 18 maanden meer te kopen (afhankelijk van uw gebruik van het apparaat). Het EasyFix-systeem maakt het mogelijk verwijder de dweil op de vloer met de punt van de voet, omdat het met krassen vastzit. Als de kabel tenslotte slechts 4 meter meet, is de stoomslang 2,3 meter, wat de actieradius meteen interessanter maakt.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

4. Polti PTEU0260 Vaporetto Eco Pro 3.0: professionele reiniging

polti vaporetto eco pro stoomreiniger 3.0 notice

MEEST

✓ Professioneel ontwerp
✓ Goede stabiliteit tijdens het reizen
✓ Drukketel
✓ Gemakkelijk te pauzeren
✓ Veel optionele accessoires verkrijgbaar

DE MINDER

✓ Volumineus
✓ Lange opwarmtijd

De Vaporetto Eco Pro 3.0-reiniger is een oplossing onder extreem hoge druk geperfectioneerd voor het schoonmaken van de woning of voor gebruik in een professionele context. Het is dus heel goed mogelijk om andere accessoires van hetzelfde merk als een stoomstrijkijzer te bevestigen.

En bovenal bevat het al een zeer praktische set accessoires: een kit Ruitenwisser, twee borstels van verschillende grootte, verlengbuizen, een mop, een voorruit, een stoompijpje en een stoomlans.

Zijn ketel staat erin roestvrij staal en het is een druk ketel. Het duurt dus 11 minuten om klaar te zijn. Het heeft een inhoud van 2 liter. Met een lichtindicator kunt u het waterpeil bewaken. Een ander informeert dat het voorverwarmen bezig is of dat het klaar is. Om veiligheidsredenen is de tank voorzien van een gepatenteerde en veilige dop Polti. En aangezien de tank niet verwijderbaar is, is er een trechter voorzien om het vullen te vergemakkelijken.

Het is een high-end apparaat, je moet bijna 300 EUR plannen om het te kopen. Maar het is een prijs die gerechtvaardigd lijkt bij het online lezen van de recensies. Het enige zwarte punt betreft de vaak te kort geachte elektrische kabel (hij meet nog steeds 6 meter). ➔ Dit beoordelingen voor Polti Vaporetto Eco Pro 3.0 laat je in detail de sterke en zwakke punten van het apparaat zien.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

5. Kärcher SC4 Easy Fix: de veelzijdigheid van Kärcher

karcher sc4 easy fix reviews

MEEST

✓ Snelle dweil om op te zetten
✓ Gemakkelijk te verplaatsen met zijn 2 wielen
✓ Onbeperkte autonomie
✓ Snelle opwarmtijd
✓ Goede efficiëntie

DE MINDER

✓ Korte stroomkabel
✓ Beperkte instellingen

Deze Kärcher stoomreiniger bevat verschillende elementen die erg populair zijn bij Kärcher en geeft toegang tot alle complementaire producten die door het merk zijn ontwikkeld. Dus voor vloerreiniging gebruiken we een Easy Fix-mondstuk, de dweil is zeer snel geplaatst en trekt zich terug van de punt van de voet om niet vies te worden. We krijgen ook een handsproeier en de microfiber-voorruit, een potloodsproeier, een ronde borstel en twee buizen van 0,5 meter.

Bovendien is het een stoomreiniger slee 4,1 kg. Hij staat op twee wielen en wordt behandeld als een stofzuiger. De kabel is wat kort, want hij meet slechts 4 meter.

Qua kracht profiteren we van een 3,5 bar druk en een dampstroomsnelheid tot 110 g / min. De continue stoom heeft een stroomsnelheid van 50 g / min. De tank heeft een inhoud van 500 ml en om onbeperkte autonomie mogelijk te maken wordt hij geassocieerd met een tank van 800 ml. Deze laatste is afneembaar en kan op elk moment worden bijgevuld.

Ten slotte is voorverwarmen relatief snel. Het duurt slechts 4 minuten en een indicatielampje geeft aan wanneer het klaar is.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

6. Kärcher SC3 Easy Fix: ultrasnelle opwarmtijd

karcher stoomreiniger sc3 easy fix beoordelingen

MEEST

✓ Kinderveiligheid
✓ Multifunctioneel
✓ Microvezelmop van hoge kwaliteit
✓ Inclusief antikalkpatroon
✓ Warmt zeer snel op

DE MINDER

✓ Alleen basisgebruik
✓ Korte kabel

Deze Kärcher stoomreiniger is een oud model uit de Easy Fix collectie. Het is ineens iets minder krachtig, maar het is veel meer snel te starten.

Als de tank vol is, druk je gewoon op de AAN-knop om het voorverwarmen te starten. 30 seconden later is het klaar! En met een tank vol water (maximale inhoud van 1 liter) is reinigen mogelijk tot 75 m². Aan de andere kant, aangezien de kabel slechts 4 meter lang is, moet u een verlengkabel leveren of de reiniger meerdere keren loskoppelen / opnieuw aansluiten.

Veel verschillende oppervlakken kunnen worden gereinigd, in feite allemaal, behalve ruw hout. De verschillende accessoires meegeleverd (borstels, sproeiers, enz.) kunt u ook specifieke items zoals een barbecue of hoekjes schoonmaken. En alles gebeurt zonder een schoonmaakproduct. De opmerkingen over Amazon prijzen het vermogen om alles schoon te maken en het gebruiksgemak.

De druk kan omhoog gaan tot 3,5 bar, terwijl het instelbare debiet tot 100 g / min kan bedragen. Het is uitgerust met een antikalkpatroon om ontkalken te beperken en de levensduur van het apparaat te verlengen. ➔ Raadpleeg dit voor meer informatie over de technische kenmerken beoordelingen voor Kärcher SC3 Easy Fix.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

7. Polti Vaporetto Lecoaspira FAV70 Intelligence: stofzuiger en stoomreiniger

polti vaporetto lecoaspira fav 70 inlichtingenkennisgeving

MEEST

✓ Zeer grote actieradius
✓ Veelzijdig apparaat
✓ HEPA 13-filter inbegrepen
✓ Digitale programmaweergave
✓ Luxe apparaat

DE MINDER

✓ De prijs
✓ Zwaar

De LecoAspira stoomreiniger is een apparaat dat stoomreiniging combineert met stof- en waterafzuiging. Om het te gebruiken, 6 programma’s zijn inbegrepen om zich aan te passen aan uw behoeften en oppervlakken. Een waterfilter beperkt de uitstoot van stof in de lucht aanzienlijk, wat goed is voor mensen met allergieën.

15 accessoires zijn inbegrepen voor gebruik door het hele huis. Zowel de turbostoomfunctie als de 5,5 bar druk maak er een krachtig apparaat van. Het heeft nog 6 minuten nodig om op te warmen.

De tank heeft een inhoud van één liter, maar kan op elk moment worden gevuld om onbeperkte autonomie te bieden. De reiniger heeft een bereik van 9 meter.

Deze vaporetto van Lecoaspira wordt beschouwd als een luxe product, hoe dan ook waar voor je geld ziet er niet erg interessant uit op basis van recensies op Amazon. Er moet immers een budget van bijna 400 EUR worden uitgetrokken. En de behaalde resultaten lijken niet uitzonderlijk genoeg om een ​​dergelijke prijs te rechtvaardigen. Deze reiniger lijkt bijzonder geschikt voor incidenteel gebruik of voor een dagelijkse doorgang op een plek die niet vies wordt.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

8. Polti Vaporetto Pro 85_Flexi: eco-design inbegrepen

polti vaporetto pro 85_flexi review

MEEST

✓ Verminderd stroomverbruik
✓ Geeft het gebrek aan water aan
✓ Opslag voor accessoires
✓ Parkeersysteem voor borstel en handvat
✓ Gemaakt in Italië

DE MINDER

✓ Moppen houden niet goed op hun plaats
✓ Korte elektrische draad

De Vaporetto Pro 85 stoomreiniger is een compleet apparaat die zo is ontworpen en geproduceerd in Italië dat ze een kleinere ecologische impact hebben dan de vorige modellen van het merk. Het verbruikt dus 30% minder water en 20% minder elektriciteit voor een vergelijkbaar resultaat.

Met de VaporFlexi-borstel kan het overgaan alle bodems en zelfs schoon onder meubels. Deze borstel heeft een snel open / dicht systeem en verspreidt echt stoom over het hele oppervlak. Polti maakt het gemakkelijk om extra doekjes te kopen (die met blauwe lijnen).

Qua bediening is er alles aan gedaan om het u gemakkelijk te maken. Een lampje geeft aan dat er geen water is, of we krijgen een melding wanneer de stoom klaar is (voorverwarmen in ongeveer 6 minuten). De tank kan op elk moment worden gevuld. Dankzij een opbergvak kan elk accessoire op dezelfde plek worden gegroepeerd.

Het vermogen is redelijk correct: de maximale druk is 4,5 repen, terwijl het variabele debiet oploopt tot 120 g / min. Recensies op Amazon zijn talrijk en de beoordeling is redelijk correct (4/5 sterren).

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

9. Polti Unico MCV85 TOTAL CLEAN en TURBO: krachtige stofzuiger en stoomreiniger

polti unico mcv85 totaal schone en multifunctionele turbo 3 in 1 stofzuiger en stoomreiniger 6 bar review

MEEST

✓ 5 filtratieniveaus
✓ Stofzuiger en stofzuiger
✓ Frescoaspira luchtverfrisser
✓ Grote stofbak
✓ Multi-cycloon zuigkracht

DE MINDER

✓ De kabel is slecht opgewonden
✓ Vrij zwaar

Met dit Polti Unico product kun je een volledige en diepe reiniging doen: het zuigt, reinigt en droogt. En zijn 5 filtratieniveaus zorg ervoor dat de afvoerlucht gezond is. Het zuigt stof en nat vuil (maar niet echt vloeistoffen) op dankzij de multicyclonische zuigkracht. Er zijn drie reinigingsprogramma’s beschikbaar voor alle omstandigheden.

Zowel de stofzuigerfunctie als de stoomreinigerfunctie worden gedaan met de multibrush-borstel, een Polti-innovatie. Het is gemakkelijk in te stellen, te onderhouden en aan te passen aan elke verdieping.

Deze reiniger heeft een druk van 6 repen (wat hoog is) en 17 accessoires anders om het hele huis schoon te maken. Het is mogelijk om een ​​geurverdrijvend parfum tegelijk met de damp te verspreiden.

Qua prijs, design en vermogen is deze stoomreiniger dat wel van de bovenste plank Polti. De recensies zijn echter niet zo enthousiast als je zou verwachten. Dit zijn de details die niet helemaal bevredigend zijn. Inderdaad, voor een prijs van meer dan 600 EUR hopen we dat alles perfect zal zijn, maar de elektrische kabel is zwaar gewonden, er is slechts één dweil inbegrepen en hij is vrij zwaar. Het is dus alleen de moeite waard tijdens de uitverkoop!

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

10. Polti PTEU0258 Vaporetto Classic 55: instapniveau

polti pteu0258 vaporetto classic 55 review

MEEST

✓ Zeer stabiel apparaat
✓ Drukketel
✓ Machinewasbare dweil
✓ Gemaakt in Italië
✓ Lange elektrische draad

DE MINDER

✓ Lang voorverwarmen
✓ Vrij lage stoomstroom

Hoewel Polti een toonaangevend merk is voor stoomreiniging, heeft elke Vaporetto-stoomreiniger zijn eigen kenmerken. Hier is het een basisapparaat waarmee je jezelf goedkoper kunt uitrusten. Het is grijs met een rode streep.

De dampspanning is 3,5 repen tot het maximum. De stroom is instelbaar en gaat tot 80 g / min. Er zijn verschillende borstels, windschermen en doeken meegeleverd om grote oppervlakken en kleine ruimtes die moeilijk toegankelijk zijn schoon te maken. Het is ook gemakkelijk om een ​​nieuwe batch doekjes te kopen.

De ketel is een druk apparaat. Het heeft een container van 1,3 liter en sluit met een veiligheidsdop. De voorverwarmtijd is 11 minuten en een indicatielampje geeft aan wanneer de stoom klaar is.

Qua handling is het gewicht 4,2 kg en dat is het ook zeer stabiel. De stroomkabel is 6 meter lang. Beoordelingen van de Classic 55-reiniger zijn echt gemengd. Dus de stroom is geschikt voor veel mensen, net als de veelzijdigheid accessoires inbegrepen. Maar de algehele sterkte lijkt gemiddeld (lekkageproblemen zijn gemeld).

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is gewoon een apparaat voor reiniging met waterdamp. Zowel de temperatuur als het vermogen van de stoomstraal zijn even belangrijk.

Het is in principe een veelzijdig apparaat, verkocht met verschillende accessoires. Conventioneel wordt het gebruikt voor bodemonderhoud, maar het zou reductief zijn om het daartoe te beperken!

Vergelijkende stoomreiniger, het efficiënte stoomapparaat voor het onderhoud van het hele huis

De verschillende soorten stoomreinigers

De voorwaarde stoomreiniger is uiteindelijk erg vaag. Ontdek de verschillende categorieën om tijd te besparen bij uw onderzoek en vergelijking.

⇨ Multifunctionele stoomreiniger

De termijn van multifunctionele stoomreiniger is een taalmisbruik. Alle stoomreinigers zijn multifunctioneel, dus laat u niet misleiden door het ene model boven het andere te kiezen. Dit is dus geen subcategorie, maar de belangrijkste benaming van deze huishoudelijke producten.

⇨ Stofzuiger met stoomreiniger

Het staat allemaal in de naam, de stofzuiger met stoomreinigerzuigen en D ‘opruimen het gehele huis. Het is een relatief high-end product waarvoor een budget van minimaal € 400 nodig is.

Het voordeel is dat je thuis een stoomapparaat hebt dat de plaats inneemt van een stofzuiger die je kunt scheiden. Dus ook al is het een omvangrijk apparaat, de zijkant 2 in 1 compenseert dit ruimschoots.

Raadpleeg de lijst met accessoires om te zien in hoeverre u deze op andere oppervlakken dan de vloer kunt gebruiken.

⇨ Handstoomreiniger

De handreiniger is een klein apparaat, compact en licht op armlengte. Als het onderhoud van zeer grote oppervlakken niet mogelijk is, is het bijzonder effectief op de kranen, afdichtingen, ramen, enz. Het staat een nauwkeurig werk.

Het kleine formaat wordt geassocieerd met een kleine prijs. Goede modellen zijn verkrijgbaar voor ongeveer vijftig euro. Aan de andere kant betekent ditzelfde formaat dat autonomie en macht beperkt blijven. Het is daarom belangrijk om een ​​goede handstoomreiniger te kiezen om deze effectief te kunnen gebruiken.

⇨ Stoomreiniger dweilen

In principe is het vooral een stoommop met de veelzijdigheid een stoomreiniger. Vertrouw de naam dus niet, maar neem de tijd om de lijst met meegeleverde accessoires te vergelijken. Vergeet ook niet om de recensies te lezen die door eerdere klanten zijn gepubliceerd. Zo weet je of deze accessoires effectief zijn of alleen maar gadgets.

Hoe dan ook, om dit model te kiezen, moet uw prioriteit zijn de vloer dweilen.

⇨ Vloer stoomreiniger

Dit type stoomreiniger is een apparaat dat vaak voorkomt ziet eruit als een busstofzuiger, zonder de zuigfunctie. Het is krachtiger dan de bezemstoomreiniger en heeft vaak een veel grotere autonomie.

Sorteer op de meegeleverde accessoires en de aangeboden opslag. Het formaat suggereert inderdaad dat een hoge prijs relatief normaal is. Maar als het niets anders doet dan de vloer schoonmaken, dan mag het niet meer dan 80 € kosten!

⇨ Glazen stoomreiniger

De meeste ruitenreinigers zijn apparaten die afhankelijk zijn van het opzuigen van water en vuil. Sommige zijn dat echter wel stoom ruitenreinigers, dat wil zeggen dat ze stoom op het glas verspreiden en dat het alleen nog maar nodig is om een ​​rakel af te geven.

Dit zijn kleine apparaten, niet erg duur, die het enige gebrek hebben aan veelzijdigheid. Het is dus heel eenvoudig om een ​​stoomreiniger te kopen met accessoires voor glazen oppervlakken.

⇨ Busstoomreiniger

De term slee verwijst naar het formaat van het product. De motor en de tank zitten in een blok op wielen die we achter ons aan slepen. Voordeel is dat dit blok tevens dient als opslag voor de diverse accessoires en dat het een parkeerstand heeft. Het nadeel is dat het omvangrijk is.

Het is echter in dit sledeformaat dat we de vinden meest complete reinigers, de meest veelzijdige en zelfs de meest professionele.

Vergelijkende stoomreiniger, het efficiënte stoomapparaat voor het onderhoud van het hele huis

Wat zijn de voordelen van een stoomreiniger?

Als stoomreinigers gemiddeld 15 keer minder worden gekocht dan stofzuigers (bron: Wat te kiezenzijn het steeds meer veelgevraagde apparaten. De reden is heel simpel.

Als bleekmiddel en een goede spons alles kunnen reinigen, lijdt het vandaag geen twijfel dat wasmiddelen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de planeet. En op dit moment is er geen beter alternatief dan stoom. Deze laatste doodt meer dan 99% van de bacteriën. Met een goede doorstroming kan het vuil van ontoegankelijke plaatsen losmaken en gordijnen of matrassen zuiveren.

Dus de stoomreiniger is beide effectieve oplossing op het eerste gezicht en diepgaand een schoon huis hebben.

Het is niet alleen een gezondheidsaankoop. De reiniger is ook erg handig in gebruik en extreem veelzijdig. Met slechts één apparaat kunt u zowel de oven als de kranen of de vloer reinigen.

Hoe een stoomreiniger kiezen?

Hier zijn elk kenmerk om rekening mee te houden bij de aankoop van uw toekomstige stoomreiniger. Het gaat niet alleen om het zoeken naar de goedkoopste.

✓ Vermogen

Er zijn al cijfers om naar te kijken, dat wil zeggen het wattage, de druk stoom in bars en de debiteren stoom in g / min.

Dan moet je de verwarmingstijd en daarvoor de tank. Hoe sneller de opwarmtijd, hoe krachtiger het apparaat, uiteindelijk in theorie. Omdat een drukvat altijd meer voorverwarmtijd nodig heeft (5 tot 15 minuten), dan een zogenaamde onbeperkte tank die binnen 2-3 minuten opwarmt. Het verschil zit ook in het feit dat de eerste moet zijn afgekoeld om opnieuw te worden gevuld. Maar het biedt meer kracht qua damp.

✓ Aan de slag

Het andere vergelijkingspunt is de algemene ergonomie, de handigheid van de stofzuiger.
Het gaat erom te kijken naar het formaat ervan gewicht, de aanwezigheid van wielen of de kwaliteit van het handvat. Is er opslagruimte inbegrepen voor de meegeleverde items of een muurbeugel?
Met het netsnoer kunt u ook het bereik van het apparaat controleren.
De instellingen zijn belangrijk. Het vermogen van de stoom moet je gemakkelijk kunnen veranderen, dus de knop moet ideaal geplaatst zijn.
Houd ten slotte ook rekening met de capaciteit van de tank om te weten of u deze vaak moet vullen of niet.

✓ Apparaatonderhoud

Aangezien de reiniger met stoom werkt, komt het grootste risico van aantasting door de aanwezigheid van kalk in de leidingen. Dit is de reden waarom sommige fabrikanten antikalkpatronen of filters aanbieden. Controleer het systeem in het model dat u verleidt. Controleer ook de prijs van de cartridge als u deze elke zes maanden moet vervangen.

Een ander te onderhouden element is de dweil of dweil die bij de uitlaat van de stoom wordt geplaatst. De makkelijkste manier is om hem in de wasmachine te kunnen doen.

✓ Eigenlijk gebruik

Wat zijn de echte functies van de stofzuiger? Welke accessoires zijn inbegrepen? Er is een verschil tussen de stofzuiger waarop je een handschoen kunt bevestigen (maar die niet is inbegrepen) en degene die een handschoen heeft.

Is er een zuigmodus, een accessoire voor het tapijt, een wisser voor de ramen, enz. ?

✓ Merk

Enfin la marque est une autre point de comparaison qui informe sur la qualité générale, le rapport qualité-prix, l’accès au service après-vente, la disponibilité des pièces de rechange, des brosses, des lingettes, etc. Parfois payer plus cher, ce n’est pas juste payer pour le produit, mais aussi pour tous les services disponibles autour !

Les meilleures marques pour un nettoyeur vapeur

Faites le tour des principales marques proposant des nettoyeurs vapeur réputés et appréciés des utilisateurs.

▷ Kärcher

Si on associe la marque allemande Kärcher aux nettoyeurs pression, c’est avant tout une marque qui propose des appareils pour l’entretien, à destination des particuliers et des professionnels. Elle a un très grand catalogue et tous les produits sont faciles à identifier, car ils ont tous la même couleur jaune, si emblématique.

Chaque nettoyeur vapeur bénéficie de l’expertise Kärcher. Les accessoires sont compatibles d’un produit à l’autre et il est facile de s’équiper d’éléments supplémentaires. Par contre tous les produits ne sont pas de même standing, il y en a pour tous les prix.

▷ Polti

C’est avec la vaporella, un fer vapeur, que l’entreprise italienne Polti a été créée à la fin des années 1970. Par la suite elle est devenue véritablement experte sur la question de la vapeur et elle propose de nombreux produits pour le nettoyage ou le soin du linge.

Un nettoyeur vapeur de cette marque est un appareil milieu voire haut de gamme. Il faut compter au moins 150 €, par contre vous avez l’assurance de la solidité et de la durabilité du produit.

▷ Rowenta

Malgré son origine allemande, Rowenta est aujourd’hui l’une des nombreuses marques du groupe français SEB. En tant que telle, elle participe aux programmes du groupe, comme la garantie d’accès pendant 10 ans aux pièces de rechange d’un produit. Elle possède aussi une excellente réputation pour son service après-vente.

Rowenta présente sur son site internet une dizaine de « nettoyeurs vapeurs ». Dans les faits ce sont tous d’ aspirateurs balais vapeur. Cependant certains modèles sont suffisamment polyvalents pour être utilisés comme des nettoyeurs vapeur.

▷ BISSELL

Spécialisée de façon générale dans le nettoyage du sol, BISSELL est une entreprise américaine fondée en 1876. Elle se positionne dans le milieu de gamme et équipe les particuliers. Elle est même en tête des ventes dans ce secteur spécifique en Amérique du Nord.

Ses nettoyeurs vapeur ont un commun un design noir avec juste une touche de bleu. Ce sont des appareils maniables et polyvalents.

▷ Hoover

Marque américaine par excellence, Hoover appartient tout de même à un groupe asiatique, TechTronics Industries. Elle permet de prendre soin de son domicile et du linge. Ses appareils sont très demandés et se positionnent dans le milieu de gamme.

Les nettoyeurs vapeur Hoover sont plutôt rares, car ils sont intégrés dans les balais vapeur. C’est-à-dire que l’élément produisant la vapeur peut être décroché et utilisé seul. Il s’agit alors surtout d’une solution d’appoint.

▷ Black + Decker

Si on pense surtout à Black + Decker pour les appareils de jardinage ou de bricolage, cette marque américaine offre aussi accès à quelques produits électroménagers. Ce sont tous des produits fiables, collectionnant les avis positifs en ligne.

Les nettoyeurs vapeur, que Black+Decker nomme des steam cleaners, sont particulièrement polyvalents. Et leur intérêt est que l’on achète uniquement ce dont on a besoin. C’est-à-dire qu’un même appareil peut être choisi avec un nombre variable d’accessoires.

Comparatif nettoyeur vapeur, l’appareil à vapeur efficace pour l’entretien de toute la maison

Que choisir : balai vapeur ou nettoyeur vapeur ?

De balai vapeur est un type bien précis d’appareil pour faire le ménage avec de la vapeur. Techniquement il ne permet de nettoyer strictement que le sol et idéalement que les sols durs (il faut prévoir un accessoire en plus pour les tapis et les moquettes).

Du coup le nettoyeur vapeur est un appareil bien plus complet et qui aux yeux de beaucoup est un achat plus pertinent. En effet, il est même possible de choisir un nettoyeur vapeur avec un accessoire pour l’entretien du sol !

Pour choisir entre l’un ou l’autre, il faut également prendre en compte l’encombrement. Au moment du rangement, les deux appareils ne prennent pas la même place. De plus l’ergonomie n’est pas la même. Si votre priorité est de nettoyer le sol, le balai vapeur est donc un choix plus pertinent. Il suffit d’opter pour un modèle complet pour l’utiliser ponctuellement sur d’autres surfaces.

Comment nettoyer sa maison avec un nettoyeur vapeur ?

À moins de louer un nettoyeur vapeur pour quelques jours, une fois propriétaire d’un nettoyeur vapeur autant prendre son temps et faire le ménage d’une pièce à la fois. Car pour que ce soit bien fait, il ne s’agit pas de déplacer l’appareil d’une pièce à l’autre et de vaporiser de la vapeur dans tous les sens.

Ainsi pour les vitres il faut vaporiser la vapeur sur toute la surface puis passer une raclette ou un chiffon pour sécher et enlever toutes les traces.

Pour nettoyer les joints, placez une petite brosse sur l’extrémité de l’appareil. Ainsi la vapeur et la brosse permettront un nettoyage en profondeur, impeccable, et sans abîmer les joints.

Pour être efficace, consultez la notice de votre appareil qui vous permettra de comprendre l’utilité de chacun des accessoires. Et de là, il n’y a plus qu’à se mettre au travail.

Le nettoyeur vapeur peut également servir à l’entretien d’un matras, d’un canapé ou des sièges de voitures. L’embout doit être recouvert d’un tissu et le débit de vapeur ne doit pas être trop puisant. Puis il faut prévoir un long temps de séchage pour ne pas aller trop vite à recouvrir de tissu l’élément nettoyé.

Comparatif nettoyeur vapeur, l’appareil à vapeur efficace pour l’entretien de toute la maison

Où acheter un nettoyeur vapeur pas cher ? Quel budget prévoir ?

Il existe des dizaines de nettoyeurs vapeur différents. Le prix peut donc passer d’une vingtaine d’euros à plusieurs milliers d’euros.

Pour des prix entrés de gamme, regardez chez Lidl ou GiFi. Pour allez vite, faites un tour au supermarché du coin. Carrefour, Auchan et Leclerc devraient avoir quelques modèles en stock. Enfin pour réaliser un comparatif plus large, privilégiez les sites internet et les boutiques spécialisées comme Darty, Boulanger, Leroy Merlin, Conforama, Électro dépôt, Amazon, But ou Cdiscount.

S’il est possible de passer, commande à n’importe quel moment, essayez tout de même de privilégier les soldes ou le Black Friday, deux périodes idéales pour faire baisser le prix. Sinon cherchez une promo ponctuelle ou une vente privée. Et n’oubliez pas de prendre en compte les frais de livraison avant de valider votre panier !

Où acheter des accessoires pour nettoyeur vapeur ?

Certaines marques, les plus grandes et les plus connues comme Kärcher, permettent d’acheter des éléments complémentaires de façon indépendante. Dans ce cas, ces accessoires sont vendus en ligne, sur le site de la marque ou sur Amazon, voire dans certaines boutiques d’électroménager. On peut ainsi ajouter de quoi laver les vitres ou même un fer à repasser.

Mais le plus souvent, les accessoires sont difficiles à trouver, surtout ceux avec la garantie d’être compatibles. Il est donc vraiment préférable d’acheter le nettoyeur vapeur le plus complet dès le départ, plutôt que d’être déçu d’ici quelques mois.

Le seul élément facile à trouver, de la même marque ou non, est la lingette que l’on place sur la brosse principale. Il est nécessaire d’en avoir plusieurs dès le premier jour.

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.98
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
2

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
3

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites