28 septembre 2020
Welke robotstofzuiger kies je voor dierenhaar?

Welke robotstofzuiger kies je voor dierenhaar?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.98
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
3

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Moulinex Cookeo Multicuiseur Intelligent 100 Recettes Préprogrammées 6 L Jusqu'à 6 personnes 6 Modes ...

amazon
229.99 € 160.00
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

We houden van dieren. De meeste huishoudens hebben ten minste één, zo niet meer dan één huisdier.

We houden van onze trouwe viervoeters. Ze maken ons aan het lachen, knuffelen ons, houden ons gezelschap … Aan de andere kant houden we het minst van hun haren die overal in huis verspreid liggen.

Hier verlaten we het idee van de bezem waardoor ze vliegen. Er blijft de ultieme oplossing: de stofzuiger.

Maar elke dag het busvacuüm verwijderen … het verleidt niemand. De bezemstofzuiger? Ja, het is al praktischer, maar nog niet ideaal na een lange werkdag.

En de robotstofzuiger? Zou dat geen perfecte oplossing zijn? Hij werkt voor ons en bij afwezigheid. Geen gedoe meer, geen lawaai meer. Maar robotstofzuigers zijn ze krachtig genoeg voor dierenhaar? Dit is wat we zullen zien.

Waarom een ​​robotstofzuiger kopen?

robot stofzuiger aankooprecensies

Laten we bij het begin beginnen, waarom investeren in een robotstofzuiger?

De robotstofzuiger is een apparaat dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop we schoonmaken, aangezien we het (bijna) niet meer doen dankzij hem. Volledig autonoom, de robotstofzuiger doet de reiniging alleen, zonder dat we hoeven in te grijpen.

Geen stof meer op de vloeren van het huis, en dit zonder een vinger op te steken, behalve om het te programmeren en de tank te legen. Maar voordat we beginnen en naar Amazon gaan om de robotstofzuiger van onze dromen te kopen, moeten we onze behoeften bepalen.

De robotstofzuiger is perfect voor dagelijkse reiniging, die kan worden voltooid door het huis een keer per week schoon te maken. Maar soms vraagt ​​onze levensstijl wat meer zuigkracht.

Dit is het geval bij eigenaren van gezelschapsdieren, die elke dag van het haar moeten afkomen of het risico lopen zeer snel overweldigd te worden. En in robotstofzuigers, wij vind modellen voor dierenhaar. Aan de top van de merken die deze stofzuigers aanbieden, hebben we Irobot Roomba, Neato, Bagotte en ook Amibot.

Anderen, zonder er trots op te zijn deze eigenschap te hebben, scheppen op over hun zuigkracht en dus over hun doeltreffendheid op het haar (bijvoorbeeld Dyson). Soms dus een high-end robotstofzuiger, zoals de Irobot Roomba 980 kan deze functies perfect uitvoeren.

Wat moeten we vragen van een robotstofzuiger voor dierenhaar?

robot stofzuiger dierenhaar parameters

Het kiezen van een stofzuiger om dierenhaar te stofzuigen kan niet worden geïmproviseerd. Er zijn veel parameters waarmee u rekening moet houden om degene te selecteren die het beste bij ons past. Naast het lezen van deze gids kunnen we hiernaar verwijzen robot stofzuiger vergelijking om uw keuze te maken alvorens te kopen.

Hoeveel vermogen voor een robotstofzuiger voor dierenhaar?

We komen altijd terug op hetzelfde probleem als we een stofzuiger moeten kopen. Welke kracht moet hij leveren?

En we komen ook terug op hetzelfde antwoord: fabrikanten geven zelden de zuigkracht of het nuttige vermogen van hun model aan.

Het is echter een essentieel element voor het stofzuigen van vloeren, en zeker als je dieren thuis hebt.

Dus hoe doe je dat?

Vertrouw op de beweringen van de merken en beweer dat hun stofzuiger vijf keer krachtiger is – maar vergeleken met wat – en dat hij alles kan stofzuigen?

Het is verleidelijk, maar bij gebrek aan duidelijke aanwijzingen over de zuigkracht, zijn hier enkele ideeën om een ​​robotstofzuiger voor dierenhaar te kopen:

  • Kijken watt en kies de robotstofzuiger met het hoogste aantal;
  • Als watts niet worden gemeld, kijk dan volt en hetzelfde principe toepassen;
  • Kijken de notitie. Een A is over het algemeen een teken van een krachtige stofzuiger;
  • Lees de vergelijkingen online, dat vol goed advies staat.

Houd er echter rekening mee dat als we een speciaal borstelmodel kiezen, we natuurlijk een krachtigere stofzuiger hebben.

Tankinhoud

Ontworpen voor dagelijkse reiniging en klein van formaat, heeft een robotstofzuiger meestal een kleinere tank.

Er zijn dus veel modellen met een container van 0,25 tot 0,30 L. Dit is voldoende voor de dagelijkse schoonmaak van een huis dat weinig vervuiling veroorzaakt, maar bij dieren (of zelfs kinderen) is het noodzakelijk na te denken over plan een beetje meer.

Dierenhaar neemt nog steeds veel ruimte in beslag in een tank, dus laten we eens kijken naar de capaciteit.

In middelgrote en high-end robotstofzuigers zijn er tanks met grotere inhoud, 0,6 l voor het grootste deel.

Zeer eervol voor het stofzuigen van vloeren en tapijten, het moet nog steeds elke dag worden geleegd als u meerdere dieren heeft, om te voorkomen dat het de volgende dag vol is terwijl het in werking is.

Of beter nog, investeer in een robotstofzuiger die alleen terugkeert naar de basis om de tank te legen, ook al is het niet dezelfde prijs.

Filters voor robotstofzuigers voor dierenhaar

Aandacht, heel belangrijk. Het filter is een essentieel onderdeel voor een stofzuiger, vooral als je dieren hebt.

We hebben twee keuzes: investeren in een stofzuiger met cycloonfilter, of in een robotstofzuiger uitgerust met een HEPA-filter. Maar wat is het verschil tussen de twee?

Het cycloonfilter is de nieuwste technologie in het veld. Dyson gebruikt deze alleen, een garantie van hoge kwaliteit. Het cycloonfilter, of multicycloon voor het hogere uiteinde, creëert een sterke depressie die kleine cyclonen genereert. Dankzij de hoge snelheid waarmee stof en haren worden gescheiden van schone lucht, garandeert het maximale efficiëntie, niet alleen voor zuigkracht, maar ook voor filtratie.

Het Hepa-filter is een high-end filter dat in veel industrieën wordt gebruikt, omdat de efficiëntie bij het filteren van fijne deeltjes groot is.

Er komt geen stof in de lucht en het houdt zelfs mijten en ziektekiemen tegen.

Om een ​​efficiënt apparaat te behouden, moet je er natuurlijk aan denken om ze regelmatig schoon te maken.

De borstels van robotstofzuigers, belangrijk voor dierenhaar

Nee, allemaal stofzuigerborstels zijn niet per se effectief bij het opzuigen van haar. Niet dat ze dat niet kunnen, maar een standaard stofzuigerborstel zal de haren « haken », waardoor er knopen ontstaan.

Behalve dat het verwijderen ervan een hindernisbaan is, kunnen de haartjes ook pluggen vormen, waardoor de zuigkracht afneemt.

Om dit te voorkomen, zijn robotstofzuigers speciaal ontworpen om haren te stofzuigen, zoals Irobot Roomba, uitgerust speciale borstels, meestal van rubber, die deze ongemakken vermijden.

Geen verwarde haren meer in de borstels!

Andere belangrijke criteria om te vergelijken voor een robotstofzuiger

sensoren voor robotstofzuigers

Nu we de specifieke kenmerken hebben gezien die nodig zijn voor een robotstofzuiger voor dieren, laten we de andere belangrijke parameters bekijken die u moet controleren voordat u met deze tips koopt, evenals met de gids voor het kopen van robotstofzuigers om uit te kiezen.

De autonomie van een robotstofzuiger

De autonomie van een robotstofzuiger is essentieel om te weten. We willen niet dat het stopt tijdens het schoonmaken …

Dit komt door de kwaliteit van de batterij. Het is dus beter om te investeren in een robotstofzuiger met een Lithium-ionbatterij.

Deze laatste heeft veel voordelen, zoals grotere autonomie, maar ook een kortere oplaadtijd en een langere levensduur.

Als u bovendien een groot huis heeft en dus een groter gebied om te stofzuigen, zijn er robotstofzuigers die zichzelf opladen en vervolgens verder gaan met schoonmaken.

De sensoren

Robotstofzuigersensoren zijn erg belangrijk. Ze voorkomen niet alleen dat het wordt geblokkeerd wanneer het een obstakel tegenkomt of op de trap valt, maar ze laten het ook toe, afhankelijk van het model, de kamer in kaart te brengen om de reiniging te optimaliseren.

Een eersteklas stofzuiger verandert eenvoudig van richting wanneer hij voor een obstakel staat, maar anderen hebben infrarood of camera’s.

Het is ook mogelijk om noppen te hebben die een « onzichtbare muur » vormen, om deze tot een specifiek gebied te beperken.

Robotstofzuiger voor aangesloten en programmeerbare dieren

De must van must: de aangesloten robotstofzuiger. Daarmee hoeft u zich geen zorgen meer te maken, u kunt het op afstand bedienen via een applicatie. Zo kunnen we het op afstand laten aandringen op een bepaald gebied en zelfs de domheid van ons hondje herstellen.

Programmeren is ook erg praktisch. Nogmaals, we kunnen hem de opdracht geven om op bepaalde verdiepingen te staan, het op bepaalde uren van de dag te starten, het in te plannen voor moeilijke taken, voor tapijten …

Alles wordt gedaan om ons leven gemakkelijker te maken.

Zelfs als de prijs misschien duur lijkt, blijft het een feit dat dit type stofzuiger echt een waardevolle investering is, zoals in meer detail wordt uitgelegd in “Hoe kies je je robotstofzuiger? « .

En voor nog meer efficiëntie bij het schoonmaken van het huis, zijn er robot stofzuigers die ook, zoals hun naam al doet vermoeden, de vloer kan wassen, gewoon om de haren af ​​te werken zoals dat het geval is Amibot Animal Premium H2O.

Laten we teruggaan: het belangrijkste (meer dan de functionaliteiten) voor een robotstofzuiger die dierenhaar kan stofzuigen, is natuurlijk de zuigkracht, maar ook de capaciteit van de tank, het filter en de borstel.

De batterijduur en het feit dat deze programmeerbaar en / of aangesloten is, zijn grote pluspunten die ons dagelijks leven makkelijker maken.

De toonaangevende merken op de markt voor robotstofzuigers zijn Irobot Roomba, Neato en Bagotte, ook al kunnen krachtige merken robotstofzuigers alle vloeren in huis stofzuigen met dieren, zoals Philips, Samsung, Dyson of Weer Rowenta. Het blijft alleen om te vergelijken en degene te kiezen die het beste bij ons past.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.98
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
3

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites