11 août 2020
Welke hogedrukreiniger moet ik kiezen?

Welke hogedrukreiniger moet ik kiezen?

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Om de juiste hogedrukreiniger te kiezen, kunt u dit op drie manieren doen:

  • vertrouw een lijst van beste hogedrukreinigers van het moment ;
  • koop hetzelfde model als een vriend of buurman;
  • leer de verschillende producten zelf vergelijken.

Hieronder noemen we alle elementen waarmee u het reinigingsapparaat kunt kiezen dat het beste bij uw tuin, uw terras of uw voertuigen past. Het idee is dat rekening wordt gehouden met de gepresenteerde criteria, ongeacht in welk merk je geïnteresseerd bent.

De kracht en efficiëntie van een hogedrukreiniger

Dit is volgens ons het belangrijkste als koper, maar het is niet altijd gemakkelijk te vinden. Hoe identificeer je een echt efficiënte en krachtige hogedrukreiniger?

Hiervoor zijn er drie criteria die vóór iets anders moeten worden gevonden:

  • de elektrische energie, uitgedrukt in watt;
  • de debiteren, uitgedrukt in liter per uur;
  • de druk, uitgedrukt in balken.

Concreet, afgezien van het elektrische vermogen waarvoor het beter is om gematigd te blijven, geldt hoe meer er is, hoe beter het in het algemeen is. Als u echter een stofzuiger heeft die echt krachtiger is dan de andere modellen, zorg er dan voor dat u het vermogen kunt aanpassen aan uw behoeften.

Het andere zeer belangrijke element voor de efficiëntie van het apparaat is de aanwezigheid van een zelfaanzuigende pomp.

Ten slotte aarzelen fabrikanten in sommige gevallen niet om duidelijk aan te kondigen mogelijke terugkeerdat wil zeggen de oppervlakte in m² die in een uur kan worden schoongemaakt. Dat resultaat krijg je de eerste keer natuurlijk nooit, maar het geeft een idee om hogedrukreinigers te vergelijken.

De installatie en de leidingen zijn aanwezig

Alle hogedrukreinigers worden verkocht zonder tuinslang om het apparaat op de kraan aan te sluiten. Het is aan jou om het te voorspellen. Een adapter is misschien nodig, maar grote Europese merken (Bosch, Kärcher, Michelin, enz.) rusten hun producten over het algemeen uit met universele accessoires en zijn daarom gemakkelijk compatibel met conventionele apparatuur in tuinwinkels.

Je moet echter kijken naar de slang lengte hoge druk, om te zien of u weg kunt komen van het apparaat of dat u er altijd bij moet blijven.
Kijk in hetzelfde genre naar de elektrische kabellengte, waarmee de stofzuiger op een stopcontact wordt aangesloten.

Ontwerp en daadwerkelijk gebruik

Hier is het een kwestie van kijken of de hogedrukreiniger gemakkelijk te hanteren en vervolgens op te bergen is. Je moet er rekening mee houden dimensies en vooral zijn gewicht voor iets anders. Inderdaad, een hogedrukreiniger voor individuen kan 3 tot 20 kg wegen.

Dan moet je kijken naar de opslag van accessoires. Het is het beste om een ​​systeem te hebben dat alles erop houdt. Je hebt dus altijd alles op één plek en je verliest niets van het ene gebruik naar het andere. De slanghaspel is ook een welkome bonus.

Ten slotte, direct gerelateerd aan het gewicht, moet de hogedrukreiniger gemakkelijk te verplaatsen zijn naar het te reinigen gebied. Hiervoor de modellen met twee wielen zijn zeer succesvol. Over het algemeen worden ze geassocieerd met een groot handvat. Maar we kunnen ook een telescopisch handvat hebben, dat omhoog gaat om te voorkomen dat u voorover buigt.

Er zijn ook ultracompacte reinigers, zonder wielen, om jezelf elke keer te dragen.

De accessoires zijn inbegrepen

De aanschaf van een hogedrukreiniger is over het algemeen een basisaankoop, dat wil zeggen dat het model functioneel, maar eenvoudig is. Hij bezit een pistool, een lans en een mondstuk, zelden meer. Er is mogelijk een tank voor het wasmiddel, maar dit is niet systematisch.

Om meer te hebben, moet je meer of op zijn minst veel elementen kopen en op zoek gaan naar multifunctionele sproeiers waarmee de waterstraal kan worden gevarieerd, zoals ook wordt aanbevolen door de site Wat te kiezen.

Hierover kunt u het beste nadenken voordat u uw toekomstige hogedrukreiniger aanschaft. Sommige merken zijn inderdaad zeer goed ontworpen en integreren vanaf het begin de mogelijkheid om elementen toe te voegen. Dit is het geval bij Bosch, Nifilsk En in het bijzonder hogedrukreinigers Kärcher die wereldfaam hebben verworven.

Andere merken zijn niet zo compleet en bieden niets. Erger nog, in sommige gevallen zijn de basiselementen niet compatibel met een extra accessoire, zelfs niet van een ander merk.

De verschillen tussen een persoonlijke en professionele schoonmaker

Alle bovenstaande functies zijn belangrijk, of u nu van plan bent om de hogedrukreiniger af en toe thuis te gebruiken of voor professioneel gebruik op verschillende oppervlakken. Er kunnen echter ook andere punten zijn waarmee rekening moet worden gehouden.

Voor individuen zijn er bijna alleen Koud water. Om precies te zijn, bij de ingang van de stofzuiger mag het water, afhankelijk van de referenties, niet hoger zijn dan 30 tot 50 ° (lees de instructies zorgvuldig voordat u begint). Voor een hogedrukreiniger Heet water (wat erg praktisch is bij aangekoekte vlekken), moet je op zoek naar specifiek materiaal met een hogere prijs.

In dezelfde stijl, hogedrukreinigers thermische motorisatie zijn voor gebruik op zeer grote oppervlakken of voor zeer regelmatig gebruik. Plots zijn dit toestellen die een hogere prijs hebben en die vaak gereserveerd zijn voor een specifiek publiek. Individuen geven de voorkeur aan de meer betaalbare prijzen van elektrisch aangedreven hogedrukreinigers.

Conclusie

De beste hogedrukreiniger is degene die u zult gebruiken om uw oppervlakken schoon te maken. We hebben niet allemaal dezelfde behoeften, sommige hebben een houten terras, andere hebben cement, sommige hebben een kleine auto, andere hebben een 4 × 4 of een quad. Dit zijn de dingen waar u altijd rekening mee moet houden om uw keuze te maken en slechts één reiniger te kiezen, degene die het beste bij u past.

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites