1 octobre 2020
Wat is de beste stoomgenerator?

Wat is de beste stoomgenerator?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Het is moeilijk om te weten of de ene stoomgenerator beter is dan de andere. Met veel publiciteit en superlatieven lijken ze allemaal uitzonderlijk.

En niet gemakkelijk te weten welke stoomgenerator eigenlijk het krachtigst is.

Ook al hebben we al een voorselectie gemaakt met de vergelijking van de beste stoomgeneratorenkunnen we nog steeds moeite hebben met het maken van onze keuze.

Dus hier is wat u moet weten om een ​​concurrerende stoomgenerator te kopen.

Wat maakt een stoomgenerator efficiënt?

prestatiecriteria voor een stoomcentrale

Een strijkijzer met stoomgenerator heeft veel functies. Sommige zijn erg nuttig, andere zijn meer incidenteel, hoewel merkbaar.

Maar dat is er alleen drie criteria om een ​​stoomgenerator efficiënt te laten zijn :

  • Zijn kracht
  • Zijn druk (bar)
  • De dampstroom

En dat is alles. We kunnen dat heel beperkt vinden, maar dit zijn echt de belangrijkste.

Welk vermogen voor een stoomgenerator?

Het strijkijzer met stoomgenerator moet het water verwarmen en onder druk zetten. Dit is een van de huishoudelijke apparaten waarvoor wattage echt iets betekent.

Dus een centrale moet een minimaal vermogen hebben van 1200 watt, en kan oplopen tot 2000 watt of meer (maar in dit geval voeren we bijna een reeks professionele apparaten in, zelfs als sommige merken ze aanbieden).

Onder deze 1200 watt zijn we van mening dat we te maken hebben met een eenvoudig strijkijzer met een grote tank, dus we vergissen ons niet.

De druk van een stoomgenerator

De druk wordt uitgedrukt in bar, en alle centrale eenheden moeten minimaal 3,5 bar kunnen produceren.

Maar waar is de druk voor?

In feite is het heel eenvoudig. Hoe meer druk er is, hoe meer stoom het hart van de vezels van de stof kan bereiken. Het zal dus veel gemakkelijker alle vouwen kunnen elimineren.

De Philips GC8962 / 40 PerfectCare ExpertPlus stoomgenerator, afgezien van zijn mooie meisjesachtige uiterlijk (merk op dat het ook niet is gereserveerd voor vrouwen), biedt een stoomuitlaat 7,5 bar!

Het wordt op de voet gevolgd door de Calor GC9560C0 Pro Express Ultimate met zijn 7,3 bars.

Vervolgens dalen we af naar lagere waarden, maar die blijven nog steeds boven de 3,5 bar die nodig is om de aanduiding te verdienen.

Stoomstroom

Laatste essentiële parameter voor een echte stoomgenerator: de stoomstroom. Dit wordt uitgedrukt in g / min.

Hoe hoger het nummer, hoe meer stoom, hoe effectiever het stomen. De meeste energiecentrales hebben ook een boost- (of pers-) functie die in een paar seconden meer stoom levert voor hardnekkige kreuken.

De stoomgenerator Philips GC9665 / 30 PerfectCare Elite Plus biedt een eervolle stoomstroom van 155 g / min en 450 in boost-functie.

Vervolgens komt zijn kleine zusje, de Philips GC9614 / 20 PerfectCare Elite plus met zijn 150 g / min en zijn 500 g / min in stomerij functie.

Eindelijk de stoomgenerator Calor GV9560C0 Pro Express Ultimate, met zijn 140 g / min en zijn 490 in boost-modus, hoeft hij zich nergens voor te schamen.

Andere belangrijke kenmerken van een stoomgenerator

stoom plant functies

Nu we de essentiële parameters van een goede stoomgenerator hebben gezien, kunnen we ook kijken naar de opties die strijken bijna niet langer een hele klus maken, en dat zijn er veel. Merken verdubbelen hun verbeeldingskracht om ons leven gemakkelijker te maken.

Het antikalksysteem

Als we willen onze stoomgenerator gaat lang mee, het is beter om het te onderhouden, zoals we in deze gids kunnen lezen: hoe een stoomgenerator schoon te maken.

Maar het is nog beter als de plant een geïntegreerd antikalksysteem om ruimte te behouden en het effect van kalk op ijzer te minimaliseren.

Goed nieuws, bijna alle stoomgeneratoren hebben het.

Maar bij degenen die een technologie hebben die goed werkt, vinden we weer Philips met zijn GC9614 / 20 PerfectCare Elite, net zoals GC6704 / 30 FastCare Compact.

Houd er rekening mee dat dit u niet vrijstelt van het regelmatig onderhouden en ontkalken van uw stoomgenerator als u wilt dat deze een lange levensduur heeft. Bovendien maken deze systemen het mogelijk om de schade te beperken en te vaak ontkalken te voorkomen.

De autonomie van stoomgeneratoren

Als we ons artikel lezen op hoe u een stoomgenerator kiestweten we dat er twee soorten elektriciteitscentrales zijn: die met beperkte autonomie en die met onbeperkte autonomie.

Het is een cruciale keuze om over na te denken voordat je iets koopt.

Inderdaad een stoomgenerator met beperkte autonomie werkt heel goed, maar heeft alleen een tank in plaats van een tank, die tijdens het strijken niet gevuld kan worden. Bovendien duurt het langer om te verwarmen en af ​​te koelen.

Een stoomgenerator met onbeperkte autonomie is veel praktischer, omdat de tank gescheiden is van de tank, kunnen we vullen wanneer we willen. Bovendien warmt het sneller op.

Er zijn veel modellen stoomgeneratoren die onbeperkte autonomie bieden.
Dit is het geval bij de H. Koenig V5i, maar ook Calor GV9560C0 Pro Express Ultimate.

Verticaal stomen

Hier is een optie die prettig is. Zeer handig, verticaal stomen stelt ons in staat om onze kleren op te frissen, of het nu tijdens opgewonden ochtenden is of net voor een belangrijke vergadering.

Dankzij hem hoef je de strijkplank niet te verwijderen, je kunt je kleding op de hanger achterlaten.

Deze functie is daarom erg praktisch en we raden ten zeerste aan om een ​​stoomgenerator te kiezen waarin deze is ingebouwd.

En dat kan zelfs met een klein budget, want Philips biedt het met zijn GC6704 / 30 FastCare compact.

Voor een iets groter budget is de Calor SV8012C0 Express antikalk optioneel aanbod (maar inbegrepen).

Concluderen :

Het eerste waar u op moet letten bij het kopen van een stoomgenerator is daarom het vermogen, de druk en de stoomproductie.

Zodra u de producten heeft geselecteerd die aan deze criteria voldoen, hangt de keuze af van de opties die ze bevatten, evenals het gewicht en de ergonomie.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites