1 octobre 2020
Vergelijking en beoordelingen van de 10 beste modellen 2020

Vergelijking en beoordelingen van de 10 beste modellen 2020

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

De snelheid van goed doorbakken strijken is te danken aan één ding: het gebruik van een efficiënte stoomgenerator.

Om het model te vinden dat het beste bij u past, biedt dit bestand twee oplossingen. In eerste instantie zul je kunnen putten uit de lijst met de beste modellen van het moment. In een tweede stap weet u in detail welke kenmerken nodig zijn om uw eigen vergelijking te maken. Je hebt dus geen reden om het eerste model dat op de markt komt te kopen en binnen een maand te kreunen!

PROMO: stoomgenerator waar voor uw geld!

Promotie – 36%

Philips Steam Central GC9647 / 60, 1,8 liter, Goud, …

Promotie – 31%

Philips GC8735 / 80 PerfectCare stoomgenerator …

Promotie – 50%

H.Koenig hogedrukstoominstallatie 5 bar V24 …

Promotie – 29%

Calor GV9560C0 Central Steam Pro Express …

Vergelijkende stoomgenerator: onze Top 10

Ontdek de vergelijking van de 10 stoomgeneratoren die vandaag de dag het meest succesvol zijn, dat wil zeggen, die online positieve recensies verzamelen en die bovenaan de verkoop staan.

1. H.Koenig V5i: gemakkelijk te vervoeren

central steam opinion koenig v5i

MEEST

✓ Roestvrijstalen zoolplaat
✓ Handvat voor opslag
✓ Kabelopslag inbegrepen
✓ Afneembare tank
✓ Zeer eenvoudig ontkalken

DE MINDER

✓ Een beetje lang voorverwarmen
✓ Kennisgeving in het Engels

Dit strijkijzer met stoomgenerator van H.Koenig is zeer succesvol, want het wordt verkocht voor minder dan 50 EUR, het is gemakkelijk te gebruiken en het is efficiënt. En bovenal is het een gemakkelijk product om te vervoeren en dus op te bergen. Hij weegt slechts 3,2 kg. Het sterke punt is de aanwezigheid van een inklapbare handgreep Voor transport. Eenvoudig te plaatsen, dit detail maakt echt het verschil in vergelijking met concurrerende producten. Er wordt ook een kabelhouder meegeleverd.

Deze H. Koenig krachtcentrale heeft qua vermogen een druk van 3,5 bar en een continue stoomstroom van 90 g / min. De tank is afneembaar, met een onbeperkte autonomie en hij kan tot 1,7 l water bevatten. Het apparaat is na ongeveer klaar 3 minuten voorverwarmen. Verrassend genoeg is er geen aan / uitknop, hij start op zodra hij is aangesloten. Een instelknop is direct op het strijkijzer beschikbaar. Het moet worden gedraaid volgens de te strijken stof.

De zoolplaat van het strijkijzer is roestvrij staal. Online beoordelingen geven prioriteit aan gemakkelijk en comfortabel skiën. Het antikalksysteem is gebaseerd op een filter dat afhankelijk van uw gebruik elke 3 of 6 maanden moet worden vervangen.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

2. Philips GC9614 / 20 PerfectCare Elite: ultralicht strijkijzer

philips gc9614 / 20 perfectcare elite stoomgenerator kennisgeving

MEEST

✓ Apparaat zonder aanpassing
✓ Ultralicht strijkijzer
✓ Snel ontkalken
✓ Krachtig persend effect
✓ Strijkijzer op zijn plaats gehouden tijdens het reizen

DE MINDER

✓ Vrij zwaar
✓ De prijs

Philip is bij elke vergelijking aanwezig op stoomgeneratoren, zowel voor de prijs-kwaliteitverhouding als voor de algemene betrouwbaarheid van zijn producten. Het Philips PerfectCare Elite-model combineert kracht en ergonomie.

Het is een stoominstallatie zonder aanpassing temperatuur dankzij OptimalTEMP-technologie. Het is dus gegarandeerd zonder brandwonden. Dit belet niet dat hij een druk heeft van 7,5 bar en a Stoomstroom van 150 g / min. Dit debiet gaat met de persoptie op tot 500 g / min. De voorverwarmtijd van de stoomgenerator is bijzonder snel, slechts 2 minuten.

Op gripniveau weegt het strijkijzer minder dan 1 kg, wat langdurig strijken vergemakkelijkt. De tank is verwijderbaar en bovenal is het transparant om gemakkelijk het waterpeil te volgen. Het is echter een vrij zware stoomgenerator. Het is daarom merkbaar dat het strijkijzer tijdens transport op de basis wordt bevestigd. Maar dit is een detail waar niemand last van heeft, omdat geen enkele mening het ooit noemt. Het allerbelangrijkste is tenslotte de geboden kracht waarmee u probleemloos kunt strijken!

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

3. Philips GC8962 / 40 PerfectCare Expert Plus: hyper meisjesachtig

philips gc8962 / 40 notice

MEEST

✓ Zeer vrouwelijk design
✓ Zeer discreet
✓ Bijzonder licht ijzer
✓ Zonder aanpassing
✓ Krachtig persend effect

DE MINDER

✓ Vrij omvangrijk
✓ Geen kabelopslag

Hier is weer een Philips-stoomgenerator. Kan niet worden verward met een andere stoomgenerator, dit apparaat heeft een coating roze met een vleugje paars (de fabrikant spreekt van goud en paars). Het idee is dat zelfs als strijken een karwei is, het niet nodig is om het in een slecht humeur te doen.

Daarnaast is deze PerfectCare Expert Plus stoomgenerator een krachtig product, een van de krachtigste van Philips. De continue stoomstroom is 120 g / min terwijl de stoomstoot dit verhoogt tot 520 g / min. De druk is 7,5 bar. De transparante en afneembare tank maakt een zeer eenvoudig waterbeheer mogelijk, zonder onaangename verrassingen.

OptimalTEMP-technologie is een technologie zonder aanpassing. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over de temperatuur die door elk type stof wordt ondersteund. De SteamGlide-zool zorgt voor een soepele en efficiënte beweging en is bestand tegen krassen.

Op het niveau van anti-kalk bescherming, wordt het Easy-de-Calc-systeem geassocieerd met een lichtsignaal. Zo weet u wanneer u het Philips-stoomgenerator moet ontkalken. Ten slotte is het nog steeds een relatief hoogwaardige stoomgenerator en er is een budget van bijna 200 EUR om het op Amazon te kopen.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

4. Philips GC8735 / 80 PerfectCare Performer: zonder aanpassing

philips gc8735 / 80 notice

MEEST

✓ Antikraszool
✓ Kabelopslag
✓ Geeft aan wanneer u moet ontkalken
✓ Onbeperkte autonomie
✓ Geen aanpassingen te maken

DE MINDER

✓ Lawaaierig
✓ Buitenkant alleen plastic

Het Philips PerfectCare Performer-stoomstrijkijzer is een model zonder merkaanpassing. Het heeft OptimalTEMP-technologie die gegarandeerd is zonder branden. Dit elimineert de noodzaak om kleding te sorteren voordat u begint met strijken.

In termen van druk en stroming is het een middelgroot product. De druk is dus 6,5 bar, het debiet is 120 g / min voor continue stoom en het is mogelijk om 420 g / min te hebben met de persoptie die een grote stroom stoom gedurende enkele seconden verzendt.

De watertank heeft een 1,8 l inhoud. Het is afneembaar en makkelijk te gebruiken. Hiermee kunt u continu ongeveer 2 uur strijken. En als u plotseling wordt onderbroken, is er een geïntegreerde automatische stop.

Het is een redelijk licht toestel. In totaal weegt hij 3,2 kg en alleen ijzer weegt 1,22 kg, die relatief klein en comfortabel in gebruik is. Tijdens het verplaatsen wordt het strijkijzer op de voet vergrendeld om een ​​ongeluk te voorkomen.

Om het apparaat te verzorgen, maakt de Smart Calc Clean-technologie het volledig ontkalken eenvoudig. Met een lichtsignaal kunt u dit regelmatig doen zonder u zorgen te hoeven maken. De stoomgenerator informeert je over het juiste moment om dit te doen. ➔ Raadpleeg dit voor meer informatie over de technische kenmerken ratings op Philips GC8735 / 80 PerfectCare Performer.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

5. Philips GC7833 / 80 Perfectcare Compact: licht en compact

philips gc7833 / 80 notice

MEEST

✓ Klein en compact
✓ Systeem zonder instellingen
✓ Keramische zoolplaat
✓ De prijs
✓ Indicator om te weten wanneer u moet ontkalken

DE MINDER

✓ Niet erg krachtig perseffect
✓ Geen mogelijkheid om verticaal recht te trekken

Vaak weegt een stoomgenerator meer dan 3 kg en neemt hij ruimte in beslag op de strijkplank dan in een kast. Deze Philips PerfectCare Compact-stoomgenerator is echt ontworpen om zo klein mogelijk te zijn. Het meet dus 37,3 x 22,3 x 19,3 cm en weegt 2,95 kg. Er is ook een kabel opslag om de opslag te optimaliseren en het strijkijzer is vergrendeld aan de basis wanneer het niet in gebruik is.

Bovendien is strijken net zo gemakkelijk en comfortabel als bij andere Philips-modellen. De opwarmtijd is ongeveer 2 minuten. De pompdruk is 5,3 bar en het debiet is 120 g / min. Met de dringende optie profiteert u van een tijdelijke incasso van 330 g / min.

Het antikalksysteem van deze plant is gebaseerd op de Smart Calc Clean-technologie. Het wordt geassocieerd met een visueel en hoorbaar signaal. Zo wordt u geïnformeerd wanneer ontkalken nodig is. Onderhoud gebeurt grotendeels alleen en is relatief eenvoudig. Het is echter essentieel om de gebruiksduur van elk op damp gebaseerd product te verlengen.

Ten slotte is het ook een van de goedkoopste Philips-stoomgeneratoren. Het wordt voor ongeveer 115 EUR verkocht op Amazon.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

6. Philips GC9665 / 30 PerfectCare Elite Plus: intelligente dampverspreiding

philips gc9665 / 30

MEEST

✓ Gemakkelijk te grijpen / staan ​​ijzer
✓ Zonder instellingen
✓ Intelligente dampverdeling
✓ Zeer hoge druk
✓ Krachtig persend effect

DE MINDER

✓ Het strijkijzer staat niet op
✓ De aanbevolen verkoopprijs

Philips blijft innovatieve en uitgebreide technologieën aanbieden voor zijn verschillende series stoomgeneratoren. Op het PerfectCare Elite Plus-model, een high-end product, profiteren we van de OptimalTEMP-technologie het volledig verwijderen van de temperatuur en Dynamiq-technologie wat sneller strijken mogelijk maakt. Het Dynamiq-systeem herkent de beweging van het strijkijzer en verspreidt de damp dienovereenkomstig direct in de beste richting. Strijken wordt sneller en gemakkelijker.

Het strijkijzer is ook ultralicht voor nog eenvoudiger gebruik. De zool is gemaakt van T-ionic Glide, een materiaal dat weerstand biedt en goed glijdt.

Dit alles wordt gedaan met een krachtige damp Stroom van 155 g / min en een druk van 7,7 bar. Met de persoptie gaat het debiet zelfs op tot 540 g / min. De watertank is afneembaar en heeft een inhoud van 1,8 liter.

Recensies zijn enthousiast over deze PeferctCare Elite Plus stoomgenerator. Het heeft uitstekende beoordelingen en is erg gewild, hoewel het voor bijna 300 EUR wordt verkocht. Het moet gezegd worden dat de kwaliteit de prijs rechtvaardigt, vooral dat het door vergelijking van de prijzen van de verschillende winkels mogelijk is om minder te betalen.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

7. Philips GC6704 / 30 FastCare Compact: instapniveau Philips

philips gc6704 / 30 notice

MEEST

✓ Lage prijs
✓ Compact en licht
✓ Verticale afvlakking mogelijk
✓ Snel ontkalken
✓ Oplaadbaar tijdens gebruik

DE MINDER

✓ Kleine niet-verwijderbare tank
✓ Korte elektrische draad

Het FastCare Compact stoomgenerator is een goedkoop Philips-product. Dat wil zeggen dat het voor meer dan 100 EUR goedkoper wordt verkocht dan PerfectCare-centrale-units. De prijs speelt in op de kwaliteit, dus het is minder krachtig, maar het is nog steeds een effectieve en betrouwbare oplossing als je een hebt klein budget.

Deze stoomgenerator heeft dus een 5,2 bar druk en continue stoom met een stroomsnelheid van 110 g / min. Met de stoomstoot heb je een paar seconden krachtige stoom, met een debiet tot 200 g / min. Volgens sommige online recensies is de stoomstoot verre van krachtig genoeg om de rest van de tijd het verschil te maken met strijken.

Aan de andere kant zijn alle meningen het erover eens dat de ontkalken zonder patroon, als je niet te veel wilt uitgeven, is dat ideaal. Er valt inderdaad niets meer te kopen, er verandert niets in de loop van de maanden.

Eindelijk is het een compacte en lichte energiecentrale. Ze meet niet slechts 40 cm lang. En hij weegt 3,1 kg. De kleine tank (1,3 l) kan op elk moment worden gevuld dankzij de onbeperkte autonomie.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

8. Calor SV8012C0 Express antikalk: optioneel verticaal stomen

calor sv8012c0 notice

MEEST

✓ Durillium AirGlide-zool
✓ Heel mooi object
✓ Ultrasnelle voorverwarming
✓ Goede afhandeling
✓ Gemaakt in Frankrijk

DE MINDER

✓ Geen hogedruktank
✓ Slechte kabelopslag

Een stoomgenerator is geen stoomboot. Maar met deze Calor Express Anti-calc stoomgenerator is het mogelijk rechtzetten verticaal kleren. Hiervoor zijn een deurhaak en een specifieke functie inbegrepen. Deze gebruiksmodus heeft een ultrasnelle opwarmtijd (30 seconden).

Voor strijken vinden we alle klassieke elementen van een goede Calor stoomgenerator. De zoolplaat van het strijkijzer is durillium Airglide. Het is resistent en zorgt voor een mooie glijden. Kalksteenbeheer gebeurt met een verzamelaar. Maak het gewoon leeg en spoel het regelmatig. De watertank is verwijderbaar om het vullen te vergemakkelijken. En er wordt een slot aangeboden om het apparaat te vervoeren.

De kracht is redelijk correct. De stoomstoot maakt tot 400 g / min mogelijk, terwijl de continue stoom een 120 g / min stroom. De druk is 6,2 bar.

Wat verder niets bederft, is dat het een is zeer mooie stoomgenerator. Ze is paars, rond. Het handvat is comfortabel. En alles wordt in Frankrijk gemaakt, zonder dat u meer hoeft te betalen dan producten uit China (prijs gevonden op Amazon: 165 EUR).

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

9. Calor GV7631C0 Express Compact Easy Plus: veilig en zonder aanpassing

calor gv7631c0 notice

MEEST

✓ Lange elektrische draad
✓ Opslag voor kabels
✓ Hogedruk tank
✓ Ultra gladde zool
✓ Automatische stand-by

DE MINDER

✓ Een beetje zwakke persoptie
✓ Automatische temperatuur

Het Calor Express Compact Easy Plus stoomgenerator is een strijkapparaat dat veiligheid en gemak combineert.

Aan de beveiligingskant is de lange elektrische kabel (1,8 m, een van de langste die beschikbaar is) maakt een correcte installatie van de besturingseenheid mogelijk, draadloos op enkelhoogte. Het is ook mogelijk ijzer vergrendelen op de basis om te bewegen of om ervoor te zorgen dat geen enkel kind hem komt vangen. Na 8 minuten inactiviteit schakelt het apparaat zichzelf uit. Ten slotte is het een apparaat zonder aanpassing, wat het risico op brandende kleding aanzienlijk beperkt.

Aan de kant van het gemak is er algeen aanpassing natuurlijk. De zool is van het type Ultragliss voor gemakkelijk glijden over alle materialen. A stomen optie maakt het ook mogelijk om sneller te gaan, door snel te stomen in plaats van gewetensvol te strijken. Onderhoud en ontkalken worden uitgevoerd met een antikalkcollector. Het is een van de meest praktische en economische oplossingen. Er is geen patroon te koop en spoel de opvangbak gewoon goed af.

Ten slotte is het qua vermogen een middelgroot product. De druk is 5,7 bar terwijl de continue stoomstroom is 120 g / min. Met de persoptie kunt u tot 280 g / min gaan.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

10. Calor GV9560C0 Pro Express Ultimate: elegantie en kracht

calor gv9560c0 notice

MEEST

✓ Autoclean-zool
✓ Hoge druk
✓ Krachtig persend effect
✓ Onbeperkte autonomie
✓ Dubbel antikalksysteem

DE MINDER

✓ Korte elektrische draad
✓ Zwaar

Het Calor Express Ultimate stoomgenerator is het high-end, design en krachtige model van het merk Calor. Gemaakt in Frankrijk, met een verkoopprijs tussen 200 en 300 €, heeft het veel voordelen.

Op gripniveau heeft het strijkijzer een AirGlide durillium zool wat zowel weerstand als erg glad is. De instellingen zijn zeer intuïtief met symbolen om zonder nadenken te navigeren.

Het apparaat is uitgerust met een dubbele antikalkbescherming. Allereerst is er een verzamelaar om het tandsteen intern te beheren. Spoel het gewoon regelmatig af, het is snel en gemakkelijk. En naast deze collector beschikt de energiecentrale over exclusieve Spiral Protect-technologie die voorkomt dat kalkdruppels het strijkijzer bereiken. Deze druppels vormen onaangename plekken die vermeden worden.

De tank is vrij groot omdat hij een inhoud heeft van 1,9 liter. Kracht is ook ideaal. Bij continue stoom is het debiet 140 g / min, terwijl het bij de persmodus dat wel is 490 g / min. De druk van zijn kant is 7,3 bars. Dit maakt efficiënt strijken op alle soorten kleding mogelijk.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

Vergelijkingstabel stoomgenerator

Wat is een stoomgenerator?

De stoomgenerator is een apparaat dat dat toelaat om de kleren te strijken met snelheid en efficiëntie. Hiervoor worden we geholpen door de damp die in de vezels van de stof doordringt en deze ontspant. Om te werken bestaat de stoomgenerator uit twee elementen : de tank en het strijkijzer.

Voor de tank spreken we ook van plint of oplaadstation. Hier bevinden zich de tank, de instellingen en het antikalksysteem. Het ijzer is het ding dat je in je hand houdt en dat je kleding doorgeeft. Er ontsnapt stoom uit de zool. Het handvat is hittebestendig. Het is echter nog steeds een potentieel gevaarlijk apparaat, waarvan het gebruik beperkt is tot volwassenen.

Vergelijking: de verschillende soorten stoomgeneratoren

Ontdek de belangrijkste subcategorieën stoomgeneratoren om te bepalen welke het beste bij u past, maar ook de interesse van deze keuze.

⇨ De stoomgenerator met onbeperkte autonomie

Het is momenteel de meest gevraagde oplossing, omdat het het meest praktisch is. Als de stoomgenerator met onbeperkte autonomie nu erg aantrekkelijk is, is het een relatief recente technologische innovatie. De prijs voor dergelijke apparatuur is pas onlangs beschikbaar gekomen.

Voorheen hadden alle centrales een drukvat. Het was onmogelijk om het te openen totdat het volledig was afgekoeld, wat 30 tot 90 minuten kon duren. Nu is de tank zo ontworpen dat het mogelijk is voeg op elk moment water toe.

⇨ De stoomstrijkijzer

Het stoomgenerator strijkt plat terug, op een strijkplank. De stoomboot werkt horizontaal, op een kledingstuk op een hanger geplaatst. In beide gevallen is een tank nodig om het water in stoom om te zetten en een gemakkelijk te regelen uitlaat om de stoom te verspreiden.

Over het algemeen valt een stoomgenerator die verticaal wordt gebruikt. Bij de stoomboot geldt het tegenovergestelde. Maar een stoomgenerator 2 in 1 biedt toegang tot beide bedieningsmodi op een efficiënte en interessante manier.

⇨ De professionele stoomgenerator

Tegenwoordig heeft de technologische vooruitgang de stoomgeneratoren sterk verbeterd en velen van hen worden gezegd voors waar professioneel. In werkelijkheid betekent dit vooral dat de kracht ligt dicht bij professionele apparatuur.

Maar het verschil tussen de behoeften van een professional en een individu is soms zo groot dat de prijs het grote publiek afschrikt. Een echt professioneel centrum moet de hele dag ononderbroken kunnen worden gebruikt, en dit 5 dagen per week, het hele jaar door. Concreet is het steviger, resistenter en met een tank meest belangrijk.

Wat zijn de voordelen van een stoomgenerator?

Dankzij stoom is strijken gemakkelijker. In één keer is het overgrote deel van de vouwen verdwenen. Het is een praktische oplossing als je elke week veel wasgoed moet doen.

Het is een aankoop die vaak voor het doel wordt gedaan vereenvoudig het werk van strijken. Het gaat inderdaad sneller en het is beter gedaan. En dat alleen al, dit zijn zeer goede activa.

Hoe een stoomgenerator kiezen?

Door de kenmerken van verschillende modellen stoomgeneratoren te vergelijken, kunt u bepalen welke het beste bij u past. Dit zijn de punten die u niet mag missen.

✓ Vermogen

We praten er vaak over elektrische energie van de stoomgenerator (in watt) in plaats van prioriteit te geven aan het stoomvermogen, d.w.z. druk en de debiteren.

De druk wordt uitgedrukt in bar en ligt over het algemeen tussen 3 en 7 bar. Hoe meer er zijn, hoe beter. De stoomstroom wordt gemeten in gram per minuut. Probeer minimaal 100 g / min in uw toekomstige apparaat te hebben.

Pas op voorstomerij optie. Het laat een tijdelijke instroom van damp toe. Maar het is maar voor een paar seconden. Plots, ook al is het interessant om een ​​krachtige persfunctie te hebben, geeft dit op geen enkele manier de kracht van de stoomgenerator de rest van de tijd aan.

Ten slotte is een ander zeer betrouwbaar punt voor het totale vermogen gewoon de Opwarmingstijd. Hoe korter het is, hoe interessanter het apparaat.

✓ Ergonomie

De ergonomie heeft betrekking op het gebruiksgemak van het apparaat. Het is op verschillende manieren zichtbaar, afhankelijk van uw verwachtingen en behoeften.

Controleren het gewicht van de stoomgenerator en vooral dat van het strijkijzer dat je moet hanteren. Kijk naar het materiaal van het handvat. Kurk is erg populair omdat het comfortabel en isolerend is. Bij ijzer moet je ook rekening houden met de kwaliteit van de zool. Het keramiek zorgt voor een mooie glijden terwijl het is bestendig tegen krassen. Nog een element ter vergelijking: de lengte van de stroomdraad.

Laatste belangrijke punt: instellingen. Waar zijn de knoppen geplaatst? Zijn er cijfers, tekeningen, woorden in het Frans of Engels? Is het een apparaat zonder enige aanpassing? Gaat het automatisch slapen?

✓ Tank

We spreken van een tank of tank. Dit is het element in het hart van het strijkijzer met stoomgenerator, dat u zal informeren over veel gebruikspunten.

De capaciteit van de tank is niet altijd het belangrijkste punt. Dit vermijdt heen en weer gaan om het te vullen, maar daarvoor moet je naar de autonomie kijken. Is het mogelijk om de tank te vullen zonder te wachten tot de tank volledig is afgekoeld? In dit geval hebben we het overonbeperkte autonomie. U kunt indien nodig de hele dag strijken. Als u daarentegen een beperkte autonomie heeft, moet u een pauze plannen tussen elke vulling. En in dit geval is de totale capaciteit belangrijk.

Tenslotte is het mogelijk dat de tank verwijderbaar is. Hier is het echt een kwestie van smaak. Draag je de tank liever naar een kraan of draag je een flesje water naar je stoomgenerator?

✓ Antikalksysteem

Kalksteen (ook wel kalksteen genoemd) vormt zich wanneer het water opwarmt. Het kan zich afzetten in het hele interne circuit dat door stoom wordt ingenomen, dat wil zeggen in veel totaal ontoegankelijke gebieden. Het is daarom erg belangrijk om een ​​stoomgenerator te kiezen die is uitgerust met een intern antikalksysteem. Dit maakt het onderhoud echt eenvoudiger.

Er bestaan ​​verschillende systemen, ook binnen een specifieke merkserie. Financieel het minst interessant is die op basis van cartridges, omdat je regelmatig nieuwe moet kopen.

Een ander zeer praktisch element is de lichtsignaal wat aangeeft dat het tijd is om te ontkalken. U hoeft er niet over na te denken en we zijn er zeker van dat het zal gebeuren.

✓ Merk

Elk merk heeft voordelen. Zo’n merk zal systematisch een grendel aanbieden om het strijkijzer aan de basis te vergrendelen. Met een andere kun je jezelf uitrusten voor minder dan 100 €.

Het merk helpt bij het sorteren op de waar voor je geld evenals op opties en de beschikbare accessoires of niet. Maar daarvoor is het nodig om op zijn minst een beetje te weten. Daarom helpt het volgende deel je om de belangrijkste bestaande merken te ontdekken.

De beste merken voor een stoomgenerator

De beste merken voor een stoomgenerator zijn vaak merken die zich toeleggen op op stoom gebaseerde oplossingen. Maar er zijn ook meer algemene merken en elk heeft zijn eigen kenmerken.

▷ Philips

De verscheidenheid aan Philips-producten is zodanig dat het moeilijk is om ze allemaal te presenteren. Aan de andere kant is het waarschijnlijk dat u er minstens één in huis heeft, of het nu een televisietoestel of een partij lampen is. Dit Nederlandse bedrijf, opgericht in 1891, biedt apparatuur aan middenbereik, betrouwbaar en zeer gewaardeerd over de hele wereld.

De prijs van een Philips stoomgenerator varieert enorm, omdat dit merk echt streeft naar een maximale haard. Van het paar aantal opties varieert even.

▷ Calor

Calor is vaak bekend en bekend om haar schoonheidsproducten en in het bijzonder om haar haardrogers. Dit Franse merk heeft echter ook een hele collectie gewijd aan de verzorging van linnen.

Als de Calor stoomgeneratoren zijn beschikbaar voor het grootste deel verleiden ze veel door hun kleurrijke design, het effectieve anti-kalk systeem en de keuze van opties aangeboden. Par ailleurs c’est l’une des rares marques à proposer de la fabrication française.

▷ Rowenta

Toutes les pièces de la maison peuvent bénéficier d’un équipement avec éco-design de Rowenta. Cette marque allemande fondée en 1884 propose du petit électroménager pour la maison, la beauté et le linge. Ses produits sont milieu voir haut de gamme. Elle appartient actuellement au groupe SEB et en 2018 elle a été élue Meilleur Service Client.

Sur une centrale vapeur Rowenta, ce qui domine est la kracht, suivi de près par le design coloré. Le niveau sonore est vraiment réduit par rapport aux autres modèles concurrents.

▷ Polti

Spécialiste de la vapeur, Polti doit une grande partie de sa réputation à la Vaporella, un classique ijzer qui diffusait de la vapeur, mis en vente dans les années 1970. L’entreprise italienne propose aujourd’hui des nettoyeurs vapeur et des centrales vapeur qui contribuent à améliorer encore plus la notoriété de l’entreprise.

Les centrales vapeur Polti offrent un véritable choix de qualité. Et toutes possèdent le meilleur de la technologie actuellement disponible pour agir contre le tartre. Du coup une extension de garantie de 10 ans est offerte, spécifiquement contre les effets du calcaire.

▷ Bosch

Le gros électroménager est une part importante des produits vendus par Bosch. Mais cette entreprise allemande propose également du petit électroménager du quotidien, de l’équipement automobile et des outils de construction. Elle est considérée comme étant particulièrement fiable et elle a développé un label interne en faveur de la protection de l’environnement.

Une centrale vapeur Bosch est vendue entre 100 et 350 €. Ce sont tous des appareils ergonomiques quoique le design soit très sobre.

▷ De’Longhi

Célébrée dans le monde entier pour la qualité de ses cafetières, De’Longhi est une entreprise italienne qui a plus d’une corde à son arc. Elle vend du petit électroménager majoritairement haut de gamme.

Le design des centrales vapeur De’Longhi est extrêmement sobre, le blanc et le gris dominent. Malgré la qualité générale, elles sont vendues à moins de 200 € et elles sont véritablement accessibles au plus grand nombre.

▷ H.Koenig

Si c’est pour ses robots aspirateurs que la marque H.Koenig s’est distinguée en termes de fiabilité, l’ensemble de ses produits sont solides et appréciés de clients dans toute l’Europe. Cette marque allemande fondée dans les années 1960 appartient à un groupe français (Adeva) et elle propose du petit électroménager pour toute la maison.

Plusieurs centrales vapeur H.Koenig intègrent des éléments pratiques et rassurants pour la sécurité. Par exemple il est possible d’avoir une poignée pour le transport ou un système de fixation du fer sur sa base.

Veel gestelde vragen (FAQ)

✅ Faut-il une table à repasser spéciale centrale vapeur ?

Il n’est pas nécessaire d’acheter une table à repasser spécifique. Par contre il faut tout de même faire attention à quelques éléments.

Une centrale vapeur est plus encombrante qu’un fer à repasser. La table doit donc posséder les dimensions nécessaires pour poser l’appareil dessus en toute sécurité. Par ailleurs, pour faciliter le repassage, il est préférable d’avoir une housse molletonnée. Elle laisse la vapeur passer, mais retient la chaleur.

✅ Y a-t-il une vraie différence de repassage entre le fer à repasser et la centrale vapeur ?

Avec de l’entraînement, de l’huile de coude et de la patience, il est possible d’avoir la même qualité de repassage en utilisant le fer à repasser ou la centrale vapeur.

En termes d’effort, la centrale vapeur est vraiment plus pratique, plus intuitive et plus rapide. Il n’y a pas besoin de vraiment apprendre à repasser. La vapeur fait le plus gros du travail et il suffit de déplacer le fer selon les coutures du vêtement.

À l’inverse le fer à repasser demande une certaine dextérité. Il faut donc y passer plus de temps pour un résultat parfois moindre. C’est pourquoi la centrale à vapeur a beaucoup de succès et qu’une fois qu’on en a utilisé une, il est difficile de revenir en arrière. Ce n’est pas pour rien que 60 millions de consommateurs parlent de « super-fer à repasser » !

✅ Est-ce que ça vaut le coup d’avoir un défroisseur si on a une centrale vapeur ? Et vice-versa ?

Puisque les deux appareils reposent sur l’utilisation de la vapeur, une mauvaise connaissance des produits laisse à penser que l’on n’a pas besoin d’un défroisseur vapeur si on a déjà une centrale vapeur, et vice-versa.

En réalité ce sont deux produits très complémentaires qui n’ont ni le même rôle ni la même efficacité. Si la centrale est associée à la panière à linge qu’il faut repasser, le défroisseur va plutôt avec la penderie parfaitement rangée. En effet le défroisseur est un complément, il ne chasse que les plis superficiels, ceux qui apparaissent suite à un long séjour dans un placard. Il peut également chasser les odeurs légères. En aucun cas il ne permet de repasser.

✅ Où acheter une centrale vapeur pas chère ? Quel budget prévoir ?

Une centrale vapeur peut se trouver n’importe où : Darty, Boulanger, Conforama, But, Cdiscount, Amazon, Leclerc, Carrefour, Auchan, Lidl, etc. Par contre pour un bon modèle, il faut privilégier certaines marques et là, cela peut devenir plus complexe.

Prenez toujours le temps de comparer le prix d’un site à un autre et de prendre en compte les frais de livraisons. En ligne, avant de valider votre panier d’achats, vérifiez qu’aucune extension de garantie n’est imposée.

Et n’oubliez pas que les soldes, le Black Friday et les jours de braderie restent les meilleurs moments pour trouver une offre intéressante et pas chère sur un bon modèle. Sachez qu’un bon appareil peut être acheté entre 100 et 300 € selon la période dans l’année.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites