1 octobre 2020
Vergelijking en beoordelingen van de 10 beste 2020-modellen

Vergelijking en beoordelingen van de 10 beste 2020-modellen

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Om bepaalde giftige producten permanent uit je huis te weren, zonder in te boeten op hygiëne en netheid, ben je op zoek naar een goede stoommop.

Dit vloerreinigingsapparaat is erg populair geworden en het is mogelijk om verschillende stijlen en met een andere prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Het is echter niet door het meeste uit te geven dat je het beste apparaat hebt. Dus maak je eigen vergelijking om de stoommop te kiezen die het beste bij je past of kies direct uit de bestsellers.

PROMO: stoomborstels beste prijs-kwaliteitverhouding!

Promotie – 38%

BISSELL CrossWave – Stofzuiger / stofzuiger / droger …

Promotie – 55%

Vileda Steam Steam Mop, kabel 6 m 4 …

Promotie – 41%

Vileda Steam Steam bezem

Promotie – 36%

Rowenta STOOMVOEDING ALLE VLOEREN Bezemreiniger …

Vergelijkende stoommop: onze Top 10

Ontdek onze selectie van de 10 meest succesvolle stoommoppen op dit moment, dat wil zeggen dat ze online positieve recensies verzamelen en die bovenaan de verkoop staan.

1. BLACK + DECKER FSM1630-QS: met transformeerbare reinigingskop

black + decker fsm1630-qs notice

MEEST

✓ « Steam boost » functie
✓ Geschikt voor alle vloeren
✓ Staat alleen
✓ Klaar in minder dan 20 seconden
✓ Afneembare tank

DE MINDER

✓ Geen mogelijkheid tot compact formaat

Deze Black + Decker FSM1630-QS stoommop is een bedraad apparaat uitgerust met een transformeerbare reinigingskop. Standaard is de kop rechthoekig. Het is dus breed en het maakt het mogelijk om met elke doorgang een groter oppervlak te reinigen. Het is mogelijk om transformeren in driehoekige kop (deltakop genoemd) om hoeken of kleine ruimtes schoon te maken. Pads worden geleverd om aan beide vormen te bevestigen.

Bovendien is het een praktisch apparaat om te gebruiken. De bedieningselementen bevinden zich op het handvat en de aanpassing wordt gemaakt op basis van het type vloer (parket, tegels / linoleum, marmer). Deeffect boost kunt u gedurende 10 seconden 50% meer stoom gebruiken om een ​​taak te ontkalken. Een tapijtadapter wordt ook meegeleverd. Het waterreservoir is afneembaar en heeft een lichtsysteem om te weten of het voorverwarmen is afgelopen of niet. EEN antikalkfilter inbegrepen. Beoordelingen zijn zeer positief over de effectiviteit ervan.

Pas echter op, dit is bedrade bezemdat wil zeggen, het heeft geen batterij. Het is uitgerust met een stroomkabel van ongeveer 5 meter, die geschikt is voor kleine kamers of een klein appartement. ➔ Raadpleeg dit voor meer informatie over de technische kenmerken Zwart + Decker FSM1630-QS.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

2. BLACK + DECKER FSMH1351SM-QS: 9-in-1 bezem

black + decker fsmh1351sm-qs 9 in 1 stoommop met handreinigingshandschoen steamitt 1300 w notice

MEEST

✓ Klaar in 15 seconden
✓ Boosteffect toegankelijk met de voet
✓ Voor een grote verscheidenheid aan oppervlakken
✓ Diverse accessoires
✓ Machine wasbare pads

DE MINDER

✓ Niet voor ramen
✓ Staat niet op zichzelf

Deze Black + Decker stoommop heeft zoveel accessoires dat hij veel meer is dan alleen een bezem. Het doel is namelijk om te kunnen stoomreiniging zoveel mogelijk. Plots kan de stoomproductie worden gemoduleerd. U kunt de klassieke kop voor de vloer gebruiken, een Steamitt-handschoen voor kleine voorwerpen of vlakke oppervlakken, de eenvoudige pijp voor hoekjes, het tapijtaccessoire, enz. Volgens recensies op Amazon is het enige dat ontbreekt een accessoire voor het reinigen van ramen. In werkelijkheid is het mogelijk om te doen wat erbij zit, als je er een wisser naast hebt staan.

We vinden ook de klassieke elementen van de Black + Decker stoommoppen. De tank heeft dus een inhoud van 500 ml en de opwarmtijd is slechts 15 seconden. Het is mogelijk om te profiteren van een effect boost met bezemformaat, dankzij een pedaal. En de vermogensaanpassing gebeurt rechtstreeks op het handvat. De vermogensniveaus worden verlaagd afhankelijk van het type grond (tegels / linoleum, marmer, parket).

Dit model FSMH1351SM-QS is een bedrade bezem. De kabel meet 6 meter wat relatief lang is. Dit maakt het een groener apparaat, aangezien batterijen erg schadelijk zijn voor het milieu.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

3. Rowenta RY7557WH Clean & Steam: stofzuiger en stoommop

rowenta clean & steam bezemstofzuiger ry7557wh

MEEST

✓ Stoomafzuiging en reiniging
✓ Lange stroomkabel
✓ Grote watertank
✓ Parkeerpositie beschikbaar
✓ Goed antikalksysteem

DE MINDER

✓ Vrij zwaar
✓ Zeer massief hoofd

Dit Rowenta-model wordt vaak gepresenteerd als een stoom stofzuiger. Het is eigenlijk een stofzuiger die naar binnen zuigt en stoom afgeeft. Het kan gebruikt worden als een eenvoudige stofzuiger of gewoon als stoommop. Clean & Steam is echt een product dat je gemakkelijk kunt gebruiken als je het nodig hebt. Daarnaast is de afzuiging van goede kwaliteit. Het is gebaseerd op cycloontechnologie. En de stoom is zo klaar 30 seconden.

Als het productblad in hoofdletter « autonomie 40 minuten » aankondigt, moet u weten dat het gaat om de autonomie in termen van stoom. Het is eigenlijk een apparaat met een Stroomkabel van 7,5 meter.

U kunt ervoor kiezen om het met of zonder tapijtaccessoire te kopen. Het ideaal is om het eerst op harde grond te gebruiken, hier is het het meest effectief. Bij de stofzuiger zijn verschillende moppen inbegrepen, evenals een antikalkpatroon extra. De uiteindelijke prijs-prestatieverhouding is interessant. Het enige nadeel is het gewicht, 5,4 kg. Het is niet bedoeld voor gebruik op een trap. ➔ Dit Rowenta RY7557WH Clean & Steam laat je in detail de sterke en zwakke punten van het apparaat zien.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

4. Polti Vaporetto SV440_Double: 15 in 1 vaporforce-borstel

beoordelingen polti vaporetto dampborstel sv440_double

MEEST

✓ Bezem en stoompistool
✓ Voor werkelijk alle ondergronden
✓ Energieklasse A +
✓ Gebruik kraanwater
✓ Goede geurverspreider inbegrepen

DE MINDER

✓ Handmatige stoomregeling
✓ Vrij zware handgreep

Deze stoommop is een echte Vaporetto Polti. De fabrikant presenteert het als een 15-in-1-apparaat omdat het kan worden schoongemaakt 15 verschillende oppervlakken. In werkelijkheid zijn het twee apparaten in één, een bezem en een stoompistool. En in de een of andere vorm kan het worden gebruikt voor het reinigen: tegels, marmer, parket, tapijten en vloerkleden, kookplaten, fittingen, textiel, sanitair, spiegels en verglaasde oppervlakken, tegelvoegen, stoffering, deuren, ketels, gordijnen en planten. Dit is mogelijk dankzij de vele elementen die bij de bezem zijn geleverd.

Bovendien is het een zeer goede Polti-bezem. De afneembare tank heeft dus een inhoud van 300 ml, de stoom hoeft alleen maar 15 seconden voorverwarmen en verbruik is 1500 watt. niettemin de energieklasse is A +.

Aan de greepzijde kunt u met de vaporforce-borstel effectief reinigen. Het biedt namelijk een groot reinigingsoppervlak in één beweging en heeft een schurend oppervlak om vlekken te verwijderen. Het is echter een vrij dunne kop die relatief goed onder meubels past. Ten slotte wordt er ook een deodorantverspreider meegeleverd.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

5. BLACK + DECKER FSM1616-QS: 180 ° draaibare kop

black + decker fsm1616-qs stoombezem kennisgeving

MEEST

✓ Aanpassingen direct aan het handvat
✓ Snel voorverwarmen
✓ 180 ° draaibare kop
✓ Verandering van hoofd met de teen
✓ Machine wasbare pads

DE MINDER

✓ Korte stroomkabel
✓ Geen indicatielampje om aan te geven dat hij klaar is

Deze Black + Decker FSM1616-QS stoommop is een bedraad product waarmee je jezelf tegen lage kosten kunt uitrusten.

Afhankelijk van de behoefte is het mogelijk om de brede kop en rechthoekig of het hoofdje driehoekig (genaamd Delta). Van schaatsen zijn voorzien voor elk en ze zijn vastgemaakt met klittenband. Elke dweil is wasbaar in de machine. Met de set kun je echt een hele kamer doorlopen, zonder moeite en zonder tijd te verspillen.

De afneembare tank heeft een inhoud van 350 ml, wat prima is voor het schoonmaken van een grote kamer. De stoomstroom is variabel en de instellingen worden direct op het handvat gemaakt. Het debiet is aangepast aan de grondsoort, maar is niet geschikt voor tapijten en vloerkleden.

Na aankoop hebben de negatieve beoordelingen die naar voren komen betrekking op algemene ergonomie. Dus als het voorverwarmen snel is (slechts 20 seconden), is er geen lichtsignaal om aan te geven dat de stoom klaar is. Het andere zwarte punt is het elektrische kabel die slechts 5 m meet. Als dit in de meeste Parijse appartementen klopt, is het misschien een beetje kort voor iedereen. Maar in termen van efficiëntie en kracht worden er geen zorgen gemeld.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

6. Vileda Steam Mop: multi-oppervlak microfiber stoomzwabber

vileda steam mop beoordelingen

MEEST

✓ Intuïtieve bediening
✓ Lage prijs
✓ Grote nuchterheid
✓ Minimale afmetingen
✓ Heel handig

DE MINDER

✓ Uiterst basic
✓ Niet-verstelbare handgreeplengte

Deze Vileda Stoommop is een hoofdproduct waarmee je een efficiënte stoommop kunt kopen zonder er teveel geld in te steken.

Het is geschikt voor alle ondergronden, ook als het bijzonder effectief is op harde vloeren. Inderdaad, een speciale bekleding / tapijtaccessoire inbegrepen. En er worden 2 schaatsen (microfiber-hoezen genoemd) aangeboden om er indien nodig een te hebben. De watertank is niet verwijderbaar. Plots wordt er een beker bijgeleverd om hem zo eenvoudig mogelijk te kunnen vullen. De maximale capaciteit is 400 ml. De beschrijving van het product is van mening dat dit het mogelijk maakt om 130 m² in één keer schoon te maken. In werkelijkheid zijn de meningen over Amazon het erover eens dat door de stoom op een gematigde manier te gebruiken, men niet meer dan 70 m² tegelijk overschrijdt. Dit blijft in veel woningen een correct oppervlak.

De kracht van de stoom is regelbaar naargelang de grond. De knoppen zitten in het midden van de stoommop, het handvat is heel eenvoudig. Dit is trouwens te merken aan het gewicht van het toestel wat vrij licht is: slechts 2,3 kg. Eindelijk is het een bedraad reinigingsproduct. De kabel meet 6 meter.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

7. Vileda Steam XXL: XXL-reinigingskop

vileda steam xxl stoombezem kennisgeving

MEEST

✓ Extra lang hoofd
✓ Slechts 15 seconden voorverwarmen
✓ Microfiber hoes
✓ Goede afhandeling
✓ Zeer effectief op tegels

DE MINDER

✓ Niet-verwijderbare tank
✓ Geen vermogensvariator

De Steam Vileda XXL stoommop dankt zijn naam aan de reinigingskop. Het is bijzonder groot omdat het meet 40 cm breed. Het is rechthoekig om in zo min mogelijk doorgangen het grootst mogelijke oppervlak te wassen. Dit maakt het een bijzonder interessant model voor oppervlakken van meer dan 100 m², maar ook voor kleinere kamers die op een minimalistische manier zijn ingericht.

Een stoffering en tapijtaccessoire is inbegrepen en dus kan de bezem alle vloeren passeren (linoleum, tegels, marmer, tapijt). Anderszins 3 hoezen worden meegeleverd, van twee verschillende typen. Ze zijn wasbaar in de machine en het is het enige accessoire dat na enkele maanden gebruik moet worden gekocht.

Als de verkoopprijs 130 € is, is het in werkelijkheid mogelijk om het te vinden voor minder dan 100 €, inclusief verzendkosten (op Amazon bijvoorbeeld). Ineens is het meteen een heel interessant product qua prijs-kwaliteitverhouding. Online beoordelingen zijn ook positief en prijzen onder meer de kwaliteit van elk microvezeldoek.

Omdat de tank niet verwijderbaar is, wordt een beker aangeboden om hem te vullen. En de elektrische kabel meet 7 m. Eindelijk hoeven we niet te wachten tot 15 seconden voor voorverwarmen.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

8. BLACK + DECKER FSMH1321-QS: ruitenreiniger

black + decker fsmh1321-qs notice

MEEST

✓ Aanwezigheid van een stoomboosterpedaal
✓ Hiermee kunt u de ramen reinigen
✓ Zeer eenvoudige aanpassingen
✓ Andere compatibele optionele accessoires
✓ Kan worden omgevormd tot een handreiniger

DE MINDER

✓ Staat niet op
✓ Zorg voor opslag van alle accessoires

Zoals bijna elke stoommop van het merk, is dit model FSMH1321-QS een apparaat dat wordt verkocht met verschillende accessoires, zodat het op verschillende oppervlakken kan worden gebruikt. Hier er zijn 7 verschillende accessoires : het heeft een lange flexibele slang (bijvoorbeeld voor de oven), een raamwisser (en de hoes van microvezel), een kleine ronde borstel en een speciale borstel voor gewrichten.

Daarnaast is de stoomuitlaat standaard, hierdoor kun je desgewenst andere accessoires kopen, zoals de Steamitt handschoen. Aan de andere kant is het noodzakelijk om strikt apparaten te kiezen van het merk Black + Decker, compatibel met deze serie.

Het apparaat schakelt gemakkelijk van de ene functie naar de andere. Als eenvoudige bezem biedt hij ook een snelle en gemakkelijke bediening. De instelling voor automatisch selecteren kunt u een vloertype selecteren (parket, tegels, enz.), het apparaat past vervolgens zelf het debiet aan dat het beste bij u past. A pedaal boost kunt u een krachtige extra damp op uw teen hebben om vlekken te verwijderen.

De tank heeft een maximale capaciteit van 500 ml en het water warmt op in 15 seconden met een vermogen van 1300 watt.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

9. Polti Vaporetto SV450_DOUBLE: stoommop met dubbele functie

polti vaporetto sv450_double opinion

MEEST

✓ Werkt met leidingwater
✓ Eenvoudig wisselen van het ene accessoire naar het andere
✓ Dweilbox met de voet
✓ Bezem en stoomreiniger
✓ Voor alle oppervlakken

DE MINDER

✓ Kleine tank
✓ Vrij dikke kop

Deze stoommop is een compleet en zeer praktisch Vaporetto model. Alles in subtiliteit wordt elke reinigingsfase vereenvoudigd.

U kunt dus een verwijderbaar filter gebruiken kraanwater zonder zorgen. De tank kan tijdens gebruik gevuld worden, dus voorzien onbeperkte autonomie. Het voorverwarmen duurt slechts 15 seconden en een indicatielampje geeft aan wanneer het klaar is. De stoomstroom is regelbaar in het midden van de bezem, terwijl het opstarten gebeurt op het handvat.

De reinigingskop is een borstel Vaporforce. Dat wil zeggen, het is breed en heeft een specifieke vorm, tussen de klassieke rechthoekige kop en het driehoekige formaat. Drie dweilen zijn inbegrepen. En aan het einde van het vloeronderhoud komt de mop dankzij een krassysteem los van de punt van de voet.

Alle toebehoren (13 in totaal) maakt reiniging mogelijk tot 15 oppervlakken anders, dat wil zeggen bijna het hele huis, van de stoffering tot de deuren, inclusief de voegen. Het monteren van het ene of het andere accessoire is eenvoudig en goed doordacht. De actieradius is 7,5 meter omdat het een bedraad apparaat is.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

10. BISSELL Powerfresh Slim Steam: 3-in-1 stoommopreiniger

bissell powerfresh slim steam review

MEEST

✓ Muurbevestiging inbegrepen
✓ Kan worden omgevormd tot een handreiniger
✓ Verbergt een paar tips in de basis
✓ Licht en handig
✓ Geschikt voor een grote verscheidenheid aan oppervlakken

DE MINDER

✓ Niet voor tapijten
✓ Staat niet op

Technisch gezien is de BISSELL PowerFresh-stoommop vooral een stoomreiniger, waarvan een van de accessoires er een bezem van maakt. Het is inderdaad een hand stoomreiniger waarop een slang met een mop aan het uiteinde kan worden geïnstalleerd. Maar hij heeft ook andere accessoires om het hele huis schoon te maken, van de keuken tot de badkamer. Met een intern systeem kunt u alle elementen in het apparaat opslaan. En een muurbeugel maakt het gemakkelijk op te bergen in een kast of iets dergelijks.

In termen van effectiviteit is het redelijk standaard. De tank heeft een 350 ml capaciteit. Het bereik is 7,6 m, maar er is geen draadgeleider, dus wees voorzichtig waar u stapt. De set weegt 2,8 kg en kan worden verlicht door alle accessoires die hij verbergt te verwijderen.

Door nadelen is het alleen geschikt voor harde vloeren. Het wordt verkocht met twee zwabbers, die zorgvuldig moeten worden gekozen op basis van de grond en het vuil. Er is dus een dweil voor delicate oppervlakken en een schuurzwabber. Alle online beoordelingen zijn het erover eens kracht stoom en de algehele efficiëntie van dit apparaat.

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

Wat is een stoommop?

Een stoommop is een apparaat voor het reinigen van vloeren die sommigen ook wel elektrische moppen noemen. Als het ontwerp roept een steelstofzuiger op, de aanwezigheid van een dweil op het hoofd maakt effectief een natte vloerreiniging.

Omdat het stoom gebruikt, heeft deze bezem een stopcontact of een batterij opgeladen, met een volle tank, een opwarmtijd van enkele seconden tot enkele minuten en regelmatig anti-kalk onderhoud. Voor de rest is het een makkelijke oplossing die geschikt is voor alle harde vloeren.

De 10 beste stoommoppen voor gezond schoonmaken - Vergelijking en beoordelingen

De verschillende soorten stoommoppen

De stoommoppen zijn georganiseerd in categorieën die soms nogal vaag zijn. Hier zijn enkele concrete elementen om ze van elkaar te onderscheiden.

⇨ Draadloze stoommop

De overgrote meerderheid van de stoommoppen is bedraad. Dat wil zeggen dat ze een elektrische kabel van 5 tot 10 meter hebben die absoluut op het lichtnet moet worden aangesloten om het gebruik van het apparaat mogelijk te maken.

Wel is het mogelijk om een ​​draadloze stoommop te kopen. Dit vergt de tijd om de modellen te vergelijken (de draad wordt vaak gewist in de foto’s van de bekabelde modellen). Voordat u uw mand valideert en uw bestelling betaalt, vergeet dan niet om rekening mee te houden autonomie aangeboden en laad tijd.

⇨ Stofzuiger met stoommop

Het is een populair formaat omdat het een 2-in-1 apparaat. Met de stofzuiger met stoommop kunt u, zoals de naam al doet vermoeden, tegelijkertijd stofzuigen en dweilen. In werkelijkheid is de kracht die van een steelstofzuiger en dus minder dan bij een busstofzuiger.

Dit type product is behoorlijk populair naast bijvoorbeeld een robotstofzuiger. De dag dat je het wilt dweilen, is het de gelegenheid om te stofzuigen in ruimtes die door de robot zijn verwaarloosd. Het is ook erg populair bij mensen die in kleine appartementen wonen.

⇨ Stoomreiniger dweilen

De bezemstoomreiniger heeft alles van een conventionele stoommop. Het centrale element, dat de tank bevat, kan dat wel onderscheid u van de rest te gebruiken als stoomreiniger. In sommige gevallen is het gewoon een handstoomreiniger.

Maar soms is het mogelijk om extra accessoires te kopen om deze op bepaalde oppervlakken effectiever te gebruiken. Het is een duurder model dan de andere, wat alleen interessant is als het in het midden of zelfs in het hogere segment wordt gekozen.

⇨ Multifunctionele stoommop

Die zijn de accessoires die een stoommop tot een multifunctioneel apparaat maken. In feite is het standaard alleen mogelijk om de vloer te reinigen. Maar het is mogelijk om de kop te verwijderen om andere elementen bij de stoomuitlaat te plaatsen. En zo wordt het eenvoudig om een ​​barbecue, een glas, stoffering etc. schoon te maken.

Alvorens te kopen, is het essentieel om vergelijk kenmerken van elk model en de exacte details van de accessoires. Alleen dan weet je zeker dat je het kunt gebruiken zoals je wilt.

De 10 beste stoommoppen voor gezond schoonmaken - Vergelijking en beoordelingen

Wat zijn de voordelen van een stoommop?

Tegenwoordig lijdt het geen twijfel dat het gebruik van wasmiddelen en andere schoonmaakproducten zeer gevaarlijk is voor de gezondheid, vooral voor de luchtwegen. Wetenschappen en toekomst vergelijk de impact van het huishouden op het menselijk lichaam met die van sigarettenconsumptie en de resultaten zijn beangstigend.

Het belangrijkste voordeel van de stoommop is om dat alles te beschermen door een effectieve reiniging tegen bacteriën mogelijk te maken, zonder geen schadelijk product. Inderdaad, de stoom doodt door zijn warmte meer dan 99% van de bacteriën die in een huis aanwezig zijn. En als je fris wilt ruiken, kun je eenvoudig twee druppels etherische olie (citroen, pepermunt of lavendel) op de dweil druppelen.

Het is ook een apparaat gemakkelijk te manipuleren. De tijd die daar wordt doorgebracht en de fysieke energie die het levert, zijn veel minder dan voor het doorlaten van de dweil. Dit maakt het gemakkelijker om regelmatig te zijn in het onderhoud van uw huis.

Hoe een stoommop kiezen?

Om de stoommoppen te vergelijken, is het beter om rekening te houden met objectieve criteria, dat wil zeggen de technische kenmerken van elk model. U kunt dus bepalen welke stoommop u koopt volgens uw budget.

✓ Vermogen

Het vermogen van de stoommop wordt op verschillende niveaus beoordeeld.
Stoom moet belangrijk zijn, daarvoor moet je naar de kijken druk uitgedrukt in balken. Bovendien is meer dan het vermogen in watt een relevant detail de opwarmtijd die het mogelijk maakt om een ​​idee te krijgen van het interne vermogen. Bekijk ten slotte klantrecensies. Maar vertrouw er niet één, lees er meerdere.

✓ Ergonomie

Beginnen moet gemakkelijk en praktisch zijn.
Dit gaat door de lengte van het apparaat, zijn gewicht, de vorm van het handvat en het vermogen om op zichzelf te staan ​​of niet. Kijk dan naar de tank, de capaciteit, of deze nu verwijderbaar is of niet. Ga dan naar bedieningsknoppen : waar bevinden ze zich? Is het handig om te gebruiken tijdens het schoonmaken?

Vergelijk het onderhoud van het apparaat: is er een systeem van ontkalken ? Gaan de schaatsen naar de wasmachine?
Kijk ten slotte of het een stoommop is bedraad of draadloos. De tweede vereist dat je snel bent, want als de batterij leeg is, kun je niet verder gaan. Aan de andere kant vereist de bedrade stoomzwabber pauzes om het stopcontact over een groot gebied te vervangen.

✓ Accessoires

Er zijn de klassieke accessoires, die niet echt vergelijkingspunten zijn: de cartridge antikalksteen en de kussens die onder de kop van het vliegtuig moeten worden geplaatst.

Dit zijn alle andere accessoires die uw aandacht moeten trekken. Wat zijn ze, hoe werken ze?
De stoommop kan ook vacuüm (met stofreservoir), stoomreiniger, handreiniger, enz.

✓ Merk

Het merk is het laatste element waarmee rekening moet worden gehouden, hoewel het voor sommigen misschien het eerste is. Het gaat erom de algemene kwaliteit van een Mark. Hiermee moet tegelijk met de adviesverkoopprijs van het product rekening worden gehouden.

De beste merken voor een stoommop

De onderstaande merken worden als de beste beschouwd omdat ze wereldwijd een groot aantal stoombezems verkopen. Maar elk heeft zijn eigen kenmerken.

▷ Black & Decker

Met de uitvinding van de eerste draagbare elektrische boormachine werd Black + Decker bekend. Dit Amerikaanse merk biedt niet alleen doe-het-zelf apparatuur aan en het is ook mogelijk om het uit te rusten voor de tuin en een beetje voor huishoudelijke apparaten.

De stoommoppen zijn talrijk en gevarieerd, instapniveau tot middenklasse bijzonder betrouwbaar. Kies dus niet alleen voor het merk, maar lees elke keer de details.

▷ Karcher

Kärcher hogedrukreinigers zijn zo beroemd dat ze soms Kärcher worden genoemd, ongeacht het merk. Achter deze naam schuilt echter een echt Duits bedrijf en het biedt een zeer grote verscheidenheid aan producten voor reiniging in een privé- of professionele context.

Er zijn voornamelijk Kärcher-stoomreinigers en bijna geen stoombezems. Deze zijn trouwens bijzonder veelzijdig. Online recensies zijn echter nog steeds erg positief.

▷ Rowenta

Verkozen tot beste klantenservice 2018, Rowenta is een Duits bedrijf dat mid-range en zelfs high-end producten aanbiedt. Het heeft een grote catalogus met huishoudelijke apparaten, evenals schoonheids- en wasapparatuur. En sinds enkele jaren heeft het eco-design in zijn ontwerp verwerkt.

Rowenta heeft officieel geen stoombezems in haar catalogus. Het Clean & Steam-assortiment heeft echter alle kenmerken van een dergelijk product. Het verschil ? Zij doet ook stofzuiger.

▷ Vileda

Vileda, gemakkelijk herkenbaar aan zijn rode kleur, was aanvankelijk een Duits bedrijf dat vodden van kunstleer aanbood. Tegenwoordig heeft het toegang tot alles waarmee u goed kunt reinigen tegen extreem lage prijzen.

De Steam Vileda stoommop is het enige model van het merk. Hij heeft er een driehoekige kop en een gemakkelijk te vullen tank. De Opwarmingstijd is slechts 15 seconden en de grip is erg ergonomisch.

▷ Polti

Het is als stoomspecialist dat het Italiaanse merk Polti zich presenteert. Opgericht in 1978, laten al haar producten u toe om het huis of de was te verzorgen dankzij de voordelen van waterdamp. Als gevolg hiervan biedt het bedrijf een speciale garantie van 10 jaar strikt op de effecten van kalkaanslag.

De Polti-stoomzwabbers, genaamd Vaporetto, zijn erg praktijk vaak veelzijdig. Meerdere modellen kunnen daarom ook als stoomreiniger worden gebruikt.

▷ Stofzuiger

Als de term stofzuiger is synoniem voor stofzuiger in het Engels, het blijft vooral de naam van een Amerikaans merk. Het biedt elektrische apparatuur voor huisonderhoud en wasserette. Sinds enkele jaren behoort het tot de Techtronics Industries groep, gevestigd in Hong-Kong.

Les balais vapeur Hoover sont disponibles dans plusieurs formats. Ils permettent tous d’avoir de la vapeur pendant 20 minutes. Et chaque modèle donne accès à chaque fois à une tête de nettoyage rectangulaire et triangulaire.

▷ Dirt Devil

Proposant principalement des appareils pour l’aspiration de la saleté, Dirt Devil est une marque dédiée au ménage. Elle appartient au groupe TTI (TechTronics Industries) basé à Hong Kong. Ses produits sont entrés de gamme et ils ont vraiment de petits prix.

Un balai vapeur Dirt Devil est accessible à partir de 40 €. Les différents modèles peuvent être choisis en fonction de la tête qui passe au sol. Plusieurs formes et tailles sont effectivement disponibles.

▷ Neatec

La marque Neatec ne vend que des balais vapeur et les accessoires nécessaires pour leur bon fonctionnement sur la longue durée. Elle a été fondée en 2010 et elle vient de Chine, même si elle est vendue dans le monde entier.

Il y a un large choix si l’on veut acheter un balai vapeur Neatec. Le catalogue comprend des modèles très différents dans leur puissance et leur prise en main. Ils sont principalement vendus à moins de 100 €.

▷ BISSELL

Peu connue en France, BISSELL est toute de même la marque numéro 1 en Amérique du Nord pour le nettoyage du sol (en nombre de vente). Il faut dire que cette entreprise familiale a été fondée en 1876 aux États-Unis et n’a cessé d’innover depuis.

Les appareils BISSELL sont très complets. Ainsi ils sont plus souvent aspirateurs et balai vapeur que juste balai. Et pour décrire les modèles les plus basiques, la marque parle de serpillière électrique. Ce sont des tous des appareils middenbereik avec de nombreux avis positifs.

Les 10 meilleurs balais vapeur pour nettoyer sainement – Comparatif et Avis

Que choisir : un nettoyeur vapeur ou un balai vapeur ?

De nettoyeur vapeur est un appareil plus encombrant que le balai vapeur. D’un autre côté c’est un appareil plus complet qui permet de nettoyer un grand nombre de surfaces avec simplement de la vapeur associée à un débit puissant. En fait ce sont des appareils qui n’ont pas la même utilité et leur seul point commun est la vapeur.

Toutefois, il existe quelques balais vapeur proposant des options similaires à celle d’un nettoyeur vapeur. La puissance est toujours moindre sur le balai, mais cela peut dépanner pour des besoins ponctuels.

Serpillière ou balai vapeur, quelle différence ?

Il ne s’agit pas ici de s’interroger sur la différence technique, ni même sur la différence au niveau du coût. Il ne fait aucun doute que le balai vapeur est plus coûteux. Non, l’objectif est plutôt de savoir si le résultat obtenu et la prise en main du balai vapeur sont intéressants ou au moins égaux à ce qu’offre une serpillière.

La première différence notable est que l’efficacité de la serpillière repose sur de l’eau et du détergent. Ce dernier peut être dangereux pour la santé, même en achetant un produit écologique. Il favorise la pollution intérieure et il est toujours chargé de parfum (de « faux » propre, c’est à dire lavande ou citron, peu importe). Le balai vapeur n’a besoin d’aucun détergent et pour autant il élimine plus de 99 % des bactéries.

Par ailleurs la serpillière fonctionne beaucoup avec l’huile de coude, c’est à dire votre propre énergie à frotter le sol. À l’inverse le balai vapeur, même si son poids demande un petit effort, détache seul les taches. Et face à celles qui résistent, il y a souvent une fonction boost qui permet de désincruster en quelques secondes.

Le rendu que l’on observe peut donc être le même avec les deux appareils. Mais dans les détails, l’absence de détergent, la puissance de la vapeur et l’ergonomie du balai permettent d’aller plus vite pour un nettoyage en profondeur. Et ceci est sans compter sur le fait que le balai vapeur peut être équipé d’accessoires pour nettoyer d’autres zones que le sol.

Existe-t-il un balai vapeur qui fait les vitres ?

Puisqu’il existe des laveurs de vitres reposant sur l’utilisation de la vapeur, il semble normal de vouloir utiliser également son balai vapeur pour faire les vitres.

En réalité il faut posséder pour cela un accessoire spécifique, qui diffuse la vapeur et permet de racler la surface vitrée. Dans certains cas l’accessoire est inclus avec le balai vapeur. D’autres d’autres, il est possible de l’acheter à part. Mais attention, le plus souvent le balai vapeur le moins cher ne comprend aucun accessoire bonus.

Les 10 meilleurs balais vapeur pour nettoyer sainement – Comparatif et Avis

Où acheter un balai vapeur pas cher ? Quel budget prévoir ?

Un balai vapeur est un article assez facile à acheter pas cher. En effet on trouve des produits entrés de gamme dans les supermarchés Auchan ou Carrefour, ainsi que dans les boutiques discount (Lidl, Gifi, etc.).

Par contre pour trouver un appareil plus précis, de meilleure qualité ou simplement pour avoir plus de choix, il faut se diriger vers un magasin dédié à l’électroménager comme Darty, Boulanger, Conforama, Amazon, Cdiscount ou Électro dépôt. Cela vous permettra éventuellement d’acheter en même temps des accessoires complémentaires et compatibles. Et d’un coup, vous aurez vraiment la possibilité d’acheter dans votre budget, sachant qu’un balai vapeur coûte entre 30 et 300 €.

Pour faire baisser le prix d’un appareil de bonne qualité, il est nécessaire de faire un comparatif entre les différentes boutiques citées ci-dessus. Que ce soit à la faveur d’une promo ou lors des soldes ou du black friday, le meilleur prix se mérite un peu.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites