27 octobre 2020
Strijkijzer of stoomgenerator?

Strijkijzer of stoomgenerator?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Decen Robot Cuisine 1100W Robot Multifonction 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3,5 L ...

amazon
115.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Ah strijken … een hele klus voor de meesten van ons. En terecht. Het is lang, vermoeiend, eentonig en sommige kledingstukken zijn ingewikkeld om te strijken.

Gelukkig hebben we, om onze taak te verlichten, nu een heel scala aan strijkijzers en stoomgeneratoren uitgerust met de beste technologie.

En trouwens, wat te kiezen? Een strijkijzer met stoomgenerator of een strijkijzer ? Zijn er opvallende verschillen tussen de twee?

Laten we de gids volgen om erachter te komen.

Stoomstrijkijzer of strijkijzer, hetzelfde?

vergelijking tussen een strijkijzer en een stoomgenerator

Moeilijk te kiezen. We moeten ons vooral vooral afvragen wat voor soort strijken we volgens onze levensstijl moeten doen.

Omdat af en toe een paar kledingstukken strijken niet hetzelfde is als elke week een volle wasmand strijken. Evenzo, als we vaak overhemden of andere moeilijk te strijken kleding dragen, presteert een van de twee apparaten beter dan de andere.

Als we al weten wat we moeten kiezen, kunnen we ons strijkijzer of onze stoomgenerator al selecteren in deze vergelijkingen:

Zo niet, ga dan naar deze koopgids om het apparaat te kopen dat bij u past.

Het ijzer

voordelen van een strijkijzer

De ijzer is over het algemeen het eerste gebruiksvoorwerp voor de verzorging van het linnen dat men verkrijgt, ruim voor het strijkijzer met stoomgenerator. Praktisch, hij is klein genoeg om gemakkelijk te vervoeren en neemt nauwelijks ruimte in beslag. Dit zijn de belangrijkste criteria om ervoor te kiezen.

De kracht van het strijkijzer

Strijken is al behoorlijk pijnlijk, dus onze keuze zal op een redelijk krachtig ijzer om goede stoom te genereren.

En niet alleen gaan we sneller, maar het strijkijzer warmt ook sneller op.

Een strijkijzer van 2400 watt is een goede optie, maar wordt ook gevonden bij veel hogere vermogens. De prijs zal echter ook hoger zijn.

De stroom, op volle kracht!

De snelheid van een strijkijzer is een essentieel selectiecriterium als we willen dat onze strijksessie zo goed mogelijk verloopt, dat wil zeggen door rimpels op alle soorten stoffen snel te verwijderen.

Meer hoe hoger de stroom, hoe meer stoom we zullen hebben, hoe effectiever we strijken.

Voor instapijzers varieert deze stoomstroom tussen 15 en 60 gr / minuut. Natuurlijk fluctueren ook hier de prijzen afhankelijk van de geproduceerde stoom.

De tank

De capaciteit van de tank moet worden gekozen in overeenstemming met onze gewoonten en het aantal te strijken kleding.

Voor ongeveer een half uur strijken heb je een tank van 300 ml nodig. Maar verschillende modellen bieden nu ook strijkijzers aan een tank van maximaal één liter, of zelfs meer, als u meer autonomie wilt.

Strijken met of zonder draad?

Draadloos en op batterijen werkend strijkijzer is erg praktisch. Hiermee kunt u strijken zonder dat u een stopcontact naast u nodig heeft, maar daarnaast is strijken ergonomischer omdat de afwezigheid van snoer een grotere bewegingsvrijheid biedt.

Een strijkijzer met elektrische draad heeft daarentegen het voordeel dat het niet ontlaadt en uitvalt mogelijkheid om meer wasgoed tegelijk te strijken.

Een antikalksysteem

Het water bevat kalk die onze machines beschadigt, vooral de strijkijzers. Om de efficiëntie te optimaliseren en de levensduur te verlengen, is voorzichtigheid geboden ontkalk het regelmatig.

Zorg ervoor dat u een strijkijzer met een strijkijzer kiest om uzelf te beschermen tegen herhaaldelijk schoonmaken geïntegreerd antikalksysteem. Dit voorkomt ontkalken niet, maar komt minder vaak voor en het strijkijzer wordt beter beschermd.

We vinden twee soorten antikalksystemen : de metalen staaf, die de kalksteen opvangt, of de antikalkpatroon, nuttiger als ons water erg hard is.

De zoolplaat van het strijkijzer

Net als bij een stoomgenerator moet je uitkijken voor de zoolplaat. Welk materiaal er ook wordt gekozen, het moet goed over de kleding glijden en de dampgaten moeten goed gespreid en regelmatig zijn over de hele zoolplaat.

Over het algemeen hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken, zelfs niet bij ijzers van de eerste prijs. De zolen zijn ontworpen voor maximale prestaties.

De stoombootmodus

Sommige strijkijzers hebben een zogenaamde a verticale stoombootmodus, waardoor het een twee-in-één apparaat is, zoals de Calor Tweeny 2 in 1 met een meer dan origineel ontwerp.

Dankzij hem kunnen we onze kleding opfrissen en gladstrijken op een hanger, zonder de strijkplank te hoeven verwijderen. Handig voor veelbewogen ochtenden of voor een belangrijke vergadering om je outfit glad te strijken.

Automatische uitschakeling

Nee, vergeetachtigheid gebeurt niet alleen bij duizelige mensen. Ook wij kunnen het strijken weglaten. Gelukkig denken fabrikanten aan alles en nemen ze in de meeste modellen een automatische uitschakeling.

U hoeft zich niet meer af te vragen of u eraan heeft gedacht om het strijkijzer los te koppelen. Dankzij deze functie hebben we gemoedsrust.

Stoomgeneratoren

voordelen van een stoomgenerator

Stoomgeneratoren zijn bijna professionele instrumenten. Meer bedoeld voor gezinnen en / of mensen die perfect moeten strijken (werkkleding, overhemden, etc.), garanderen ze strijktijd gehalveerd voor optimale resultaten.

Met hun grote tank (of tank), hun hoge stoomstroom en aanzienlijke druk kunnen we in recordtijd en zonder veel vermoeidheid onberispelijk wasgoed hebben.

De manier van werken is vrij eenvoudig, zoals we het in de gids hebben uitgelegd: hoe u een stoomgenerator kiest.

De meest ingewikkelde zal zijn om te kiezen voor een stoomgenerator met beperkte of onbeperkte autonomie.

De stoomgenerator met beperkte autonomie

Ze bezit een reservoir die niet meer kan worden gevuld als de dop eenmaal is gesloten en de besturingseenheid is ingeschakeld. Als je het onderweg wilt vullen, moet je wachten tot het is afgekoeld. De opwarmtijd is ook vrij lang (ongeveer 10 minuten).

Het is perfect als je geen tonnen kleding hebt om te strijken en voor kleinere budgetten.

De stoomgenerator met onbeperkte autonomie

Bij dit type energiecentrale is een tank zelf aangesloten op een tank die het water verwarmt en onder druk zet.

Het voordeel is dat je op elk moment water kunt toevoegen als je zonder komt te zitten. Bovendien het warmt sneller op dan de stoomgenerator met beperkte autonomie.

Het is perfect als je altijd veel wasgoed tegelijk moet strijken. Dit model stoomgenerator is echter iets duurder.

Voor ons budget: strijkijzer of stoomgenerator?

welk budget voor een strijkijzer of een stoomgenerator

De grootste zorg van de meeste huishoudens blijft en blijft het budget dat aan haar apparatuur moet worden toegewezen. Hetzelfde geldt voor wasverzorging en dus strijken.

De prijs van één stoomgenerator is vrij hoog. We mogen niet minder dan 100 euro rekenen voor instapmodellen, tot meer dan 600 euro voor stoomgeneratoren in de categorie « high-end ».

Een enkel strijkijzer is geprijsd ongeveer 40 euro tot maximaal 150 euro, met alle opties die je wilt (grote stoomstroom, goede zool, veiligheid).

De grootte van het Versus strijkijzer met stoomgenerator

benodigde ruimte van een stoomcentrale

Het strijkijzer met stoomgenerator is, zoals de naam al doet vermoeden, een elektriciteitscentrale, met een strijkijzer dat is aangesloten op een station dat het water verwarmt.

Het is behoorlijk omvangrijk zelfs als grote merken zoals Phillips met de PerfectCare Performer stoomgenerator leveren inspanningen om deze congestie te overwinnen.

Het voordeel van het strijkijzer is dat het gemakkelijk overal op te bergen. Sommige modellen kunnen indien nodig zelfs gemakkelijk in onze bagage glijden.

Compact en discreet, hij vindt zijn plaats zelfs in de kleinste studio’s.

meer informatie nodig? Wat te kiezen heeft deze gids voor het kopen van strijkijzer samengesteld om de belangrijkste dingen te benadrukken waarop u moet letten bij het kiezen tussen een strijkijzer of een stoomgenerator.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Decen Robot Cuisine 1100W Robot Multifonction 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3,5 L ...

amazon
115.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites