3 août 2020
Stofzuiger met of zonder zak?

Stofzuiger met of zonder zak?

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
2

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot Cuisine Multifonctions, DECEN 2L Robot Hacho, Options à 4 Vitesses Robot Menager Cuisine Hacho ...

amazon
59.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

DECEN Robot Cuisine Multifonction 1100W, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3.5 L Bol (avec Cro ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
5

Moulinex Découpe Légumes Electrique Fresh Express3 en 1 Râper Emincer Gratter Mandoline Légumes Frui ...

amazon
57.99 € 39.96
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

De stofzuiger is een huishoudelijk apparaat dat essentieel is voor de hygiëne van uw huis. In tegenstelling tot de bezem, vliegt het geen stof en helpt het om vuil en vloeren efficiënt en snel te verwijderen.

De keuze is gebaseerd op verschillende criteria: de zuigkracht, de grootte, de accessoires, de prijs, het geluid, de stofzuiger met bus of de stofzuiger met bezem, en tot slot, met of zonder tas.

Op dit laatste punt zullen we ons vandaag concentreren. Elk systeem heeft namelijk zijn sterke en zwakke punten, die van persoon tot persoon verschillen. Laten we eens kijken wat de twee modellen voor ons in petto heeft.

De stofzuiger met zak: een klassieker die altijd populair is

stofzuiger met zakkennisgevingDe stofzuiger met zak is een model dat veel voorkomt bij individuen. Het is over het algemeen een busstofzuiger, die steeds compacter wil worden. Congestie is dus geen probleem meer, zelfs niet voor kleine woningen.

Nog een voordeel: u kunt het zich veroorloven om een ​​stofzuiger met een zeer eervolle zuigkracht te hebben voor een eerlijke prijs, zodat iedereen zichzelf kan uitrusten.

Stofzuigers met opvangzak zijn vaak uitgerust met een netsnoer en accessoires. Een borstel voor harde vloeren, een borstel voor dierenhaar, een tapijtborstel …

Hoe werkt een stofzuiger met zak?

Het principe van een stofzuiger met stofzak is kinderachtig: we stoppen de zak in de stofzuiger door de opening op de luchtinlaat aan te sluiten, we sluiten de kap en we stofzuigen.

Niets te ingewikkeld.

Om het te verwijderen, hetzelfde: de kap openen, de tas verwijderen en de tas weggooien.

Allemaal zonder enig contact met stof (normaal). En het is belangrijk, zoals we hieronder zullen zien.

De stofzuiger met zak, voor- en nadelen

De juiste stofzuiger kiezen is niet altijd gemakkelijk. Gezien de diversiteit aan modellen op de markt en de vele bestaande merken (Phillips, Rowenta, Dyson, Electrolux, etc.) is de consument die we zijn misschien een beetje verloren.

Zodra onze belangrijkste criteria zijn bepaald op basis van onze grond, de mate van stof en dierenhaar, onze plaats en ons budget, realiseren we ons dat er nog steeds een ruime keuze aan stofzuigers is om te vergelijken.

Waaronder deze: stofzuiger met zak of zonder zak?

De voordelen van een stofzuiger met zak

Een stofzuiger met zak heeft een groot pluspunt hygiëne. Inderdaad, de tas fungeert als een filter, naast die welke al op het apparaat aanwezig zijn. De tas helpt ook contact met stof te voorkomen wanneer we het moeten veranderen. Met allergieën die voortdurend toenemen, is dit een sterk argument in het voordeel.

De stofzuiger met zak maakt minder lawaai. Dit komt doordat de zak het spinnen dat zo kenmerkend is voor stofzuigers verstikt. En hoe meer hij vol is, hoe minder geluid hij zal maken …

Het is niet nodig om het vaak te legen. Vacuümzakken hebben over het algemeen een grote capaciteit, afhankelijk van het model tussen 3 en 5 liter. Steeds meer fabrikanten integreren een cookie om ons te informeren over het vulniveau. Dit voorkomt het openen en wegen van de zak om te weten of deze vol is.

Onderhoud van de stofzuiger wordt ook vergemakkelijkt. De zak die de filters beschermt, verstopt veel minder snel.

Het kost meestal veel minder dan een stofzuiger zonder zak.

De zwakke punten van een stofzuiger met zak

Niet alles is rooskleurig in de wereld van vacuümzakken. Hij heeft enkele zwakke punten die bepaalde mensen kunnen afschrikken.

Ten eerste tassen hebben een prijs wat een beetje zwaar kan worden, vooral omdat het beter is om het tasmodel van de fabrikant te kiezen, of universele tassen van goede kwaliteit als je niet wilt dat ze scheuren.

Bovendien zijn wegwerpzakken niet milieuvriendelijk.

Het probleem zou kunnen worden opgelost met een herbruikbare universele tas, maar in dit geval verliest het zijn hygiënische kant omdat het gedwongen wordt het te legen en schoon te maken.

De stofzuiger verliest zijn zuigkracht terwijl je het gebruikt. Dit komt door het vullen van de zak en het feit dat deze gemakkelijker verstopt raakt.

Nu we alle elementen in handen hebben, is het nog kiezen de beste stofzuiger met zak met behulp van de vergelijking. Het is niet verwonderlijk dat grote merken zoals Hoover en Phillips de prijs hebben gewonnen voor stofzuigers met een tas tegen lage prijzen.

De stofzuiger zonder zak, technologie voor reinheid

stofzuiger zonder zak beoordelingen

Stofzuigers zonder zak zijn erg modieus. Futuristisch design, geavanceerde technologie … Ze spreken veel mensen aan. De meesters in de kwestie zijn Stofzuigers van het merk Dyson, die hun producten voortdurend verbetert met steeds effectievere filters, waarvan sommige bijzonder geschikt zijn voor mensen met allergieën en / of gevoelig voor pollen, die ook in het voorjaar bij ons thuis te vinden zijn.

Er zijn echter ook andere merken op de markt gekomen, zoals Phillips, Rowenta of Hoover, allemaal met de belofte om zich aan te passen aan alle vloeren, zo stil mogelijk te zijn en gemakkelijk te onderhouden.

Bediening van een stofzuiger zonder zak

De stofzuiger zonder zak kan slee of bezem zijn. In beide gevallen heeft hij een doorzichtige tank die moet worden geleegd als hij vol is.

Het grote verschil met stofzuigers is het gebruik van een cycloon of multicycloon filter.

Om het volledig te begrijpen, scheidt cycloonfiltratie lucht van stof dankzij de middelpuntvliedende kracht en vormt zo een minicycloon. Een stofzuiger met een multicycloonfilter doet hetzelfde werk, maar met veel kleine minicyclonen, waardoor de efficiëntie wordt geoptimaliseerd.

Wat zijn de voordelen van een stofzuiger zonder zak?

De keuze. Een stofzuiger zonder zak kan een stofzuiger in een bus zijn, over het algemeen compact, of een steelstofzuiger, met of zonder snoer …

Het filterrendement is zeer hoog. Toegegeven, er is geen zak om het stof tegen te houden, maar de technische vooruitgang blijft dit fundamentele punt verbeteren.

Op de lange termijn de stofzuiger zonder zak is zuinig, omdat het niet nodig is om de beroemde tassen te kopen. Het is ook ecologischer.

De zuigkracht is dankzij het filtersysteem altijd optimaal, in tegenstelling tot stofzuigers.

Dat is hij gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. Leeg de tank gewoon regelmatig en maak het filter schoon zodra het vuil begint te worden.

De nadelen van een stofzuiger zonder zak

Een stofzuiger zonder zak, ondanks de beloften en inspanningen van de fabrikanten, is allesbehalve stil. Dus je moet verwachten dat je geluid maakt, het geluid is niet gedempt.

Je moet het fijn vinden om in contact te zijn met het stof. Ook al kunnen we dat uiteraard lukken door de tank te legen door er een vuilniszak omheen te doen.

Reiniging is eenvoudig, maar moet regelmatiger zijn. Over het algemeen zijn de tanks kleiner dan de zakken en verstoppen de filters sneller.

Stofzuigers zonder zak zijn duurder. Ze zijn te vinden tegen meer betaalbare prijzen, maar het is beter om ze te vermijden. Het filtersysteem is inderdaad niet per se erg goed ontworpen en vaak mono-cycloon. Het is daarom beter om meteen in het hoge of middenbereik te investeren.

Om u te helpen bij het maken van uw keuze, dit vergelijking stofzuiger zonder zak aanbiedingen om de stofzuiger van uw dromen voor u te vinden.

Bus stofzuiger of bezem?

Als u kiest voor een stofzuiger zonder zak, moet u kiezen voor een busmodel of een steelstofzuiger.

Bus stofzuiger, zelfs compact, neemt meer ruimte in beslag en past beter in een huis dan in een klein appartement.

De tank is over het algemeen groteren het biedt meerdere accessoires om elke verdieping en hoekje schoon te maken, zoals een spleetzuigmond en een borstel voor elke verdieping.

De steelstofzuiger werkt het beste in kleine huizen, maar ook voor mensen die van kleine ruimte houden en een praktisch apparaat willen.

Op dit gebied bieden twee merken de beste stofzuigers aan:

Hoe kies je je stofzuiger met of zonder zak?

stofzuiger met of zonder zakkennisgevingAls we eenmaal een stofzuiger met zak of zonder zak hebben gekozen, is het goed om geïnteresseerd te zijn in de andere kenmerken.

De zuigkracht

Het essentiële criterium van een stofzuiger is voor velen van ons: zijn zuigkracht. Helaas « vergeten » veel merken dit detail ten gunste van het verbruik … vandaar de interesse in het raadplegen van vergelijkers.

Om terug te komen op deze beroemde zuigkracht, laten we ons niet laten meeslepen door een te sterke stofzuiger. Hoe krachtiger het is, hoe meer het zal zuigen, wat vermoeiend kan zijn bij het schoonmaken van vloeren.

De accessoires

Accessoires zijn niet optioneel. Het is erg prettig om voor elke verdieping een borstel te hebben en het was nog leuker als ze handig zijn in een compartiment.

De lengte van de elektrische draad

Als we kiezen voor een busstofzuiger, de lengte van de draad is essentieel. We kennen allemaal dit moment wanneer we worden geblokkeerd door de kabel, en waar we de stekker uit het stopcontact moeten halen om een ​​dichter stopcontact te vinden … Bovendien maakt een elektrische draad met haspel het mogelijk om je stofzuiger gemakkelijker op te bergen.

Accucapaciteit van een draadloze stofzuiger

Let op voor een draadloos vacuüm batterij capaciteit. Wie kan midden in de voorjaarsschoonmaak loslaten, en wie moet weer de leiding krijgen voordat hij klaar is met schoonmaken.

Het filter

Het filter is iets dat onze volledige aandacht moet krijgen, vooral als we de neiging (of onze kinderen) hebben om allergisch te zijn.

De prijs van de stofzuiger

Prijs is uiteraard een belangrijk criterium. Een van de grootste merken is dat de middenklasse redelijk eervol is. Dit is het geval voor Phillips, Rowenta, Hoover.

Dyson blijft een high-end merk, duurder en blijft geconcentreerd op stofzuigers zonder zak. Maar de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het cycloon- en multicycloonfilter zorgen voor zeer efficiënte stofzuigers.

Eindelijk niet essentieel, maar als de motor zo stil mogelijk is, zullen onze oren ons bedanken.

Aarzel niet om goed te kiezen raadpleeg de belangrijke criteria op erkende sites.

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
2

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot Cuisine Multifonctions, DECEN 2L Robot Hacho, Options à 4 Vitesses Robot Menager Cuisine Hacho ...

amazon
59.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites