21 octobre 2020
met of zonder tas als we dieren hebben?

met of zonder tas als we dieren hebben?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Dieren zijn misschien schattig, grappig, knuffelig, het feit blijft dat hun haar ons gek maakt. Ze dringen overal binnen, bekleden onze banken, onze vloerkleden, onze kleren en laten ons voor de meest gevoelige van ons niezen.

Onnodig te zeggen dat je de bezem passeert en ze alle kanten op ziet vliegen om uiteindelijk ergens anders neer te strijken is nutteloos.

We blijven het ultieme wapen: stofzuigen.

Ja, maar welke? Moeten we kiezen voor een stofzuiger met zak of zonder zak?

Voor dierenhaar, een stofzuiger met zak of een stofzuiger zonder zak?

dierenhaar stofzuiger beoordelingen

Zoveel te zeggen nu, de stofzuiger met zak is net zoveel waard als een stofzuiger zonder zak.

Elk van hen heeft zijn sterke en zwakke punten, die bij ons passen of niet.

Stofzuigers met stofzak zijn alleen verkrijgbaar in één model, de opvangstofzuiger. Het is omvangrijker, maar ook krachtiger.

Stofzuigers zonder zak daarentegen kunnen van verschillende typen zijn: we hebben stofzuigers voor bussen, maar ook stokstofzuigers en robotstofzuigers.

Idealiter zou u een stofzuiger met bus (met of zonder zak) moeten hebben voor een grondige reiniging van vloeren en het huis, en een bezem of robotstofzuiger voor dagelijkse reiniging.

Het lijkt misschien overdreven, maar als je dierenhaar hebt, wordt het snel nodig.

Het valt nog te bezien welk type busstofzuiger bij ons past.

Busstofzuiger met zak

Debusstofzuiger met zak heeft veel voordelen.

Ten eerste is het krachtiger dan een bezem- of robotstofzuiger. Dankzij zijn grotere motor en zijn netvoeding kan zijn zuigkracht namelijk sterker zijn.

En de zuigkracht, met dierenhaar in het tapijt, we hebben het nodig!

Dan is de stofzuiger met zak stiller. Het is gek hoe een simpele papieren zak geluid kan absorberen. En als je echt een wilt krachtige maar stille stofzuiger, we hebben een volledig dossier over dit onderwerp.

De stofzuiger met zak is in theorie hygiënischer. In theorie, omdat, zoals we hieronder zullen zien, sommige merken zakloze stofzuigers grote inspanningen leveren (dankzij Dyson).

De tas werkt als een extra filter. De motor is niet alleen beter beschermd, maar de stofemissies naar de lucht worden drastisch verminderd, wat goed nieuws is, vooral voor mensen met allergieën.

Evenzo veroorzaakt het legen van uw stofzuiger geen contact met stof, omdat het voldoende is om de zak in de prullenbak te gooien. Zorg er echter voor dat u het niet te vol doet, anders zal het scheuren.

De tassen hebben drie fouten: ze zijn vrij duur, vooral als u de modellen koopt die speciaal zijn bedoeld voor uw stofzuiger, en dat niet zijn niet erg ecologisch. De oplossing zou zijn om te investeren in een permanente, wasbare tas. Maar hier verliezen we de hygiënische kant tijdens het legen.

Tenslotte, een tas verstopt sneller en verliest zuigkracht als we onze vloeren schoonmaken.

De busstofzuiger met zak heeft dus bepaalde voordelen, maar ook enkele nadelen. Laten we nu eens kijken wat de stofzuiger zonder zak voor ons in petto heeft.

Stofzuiger zonder zak tegen dierenhaar

De stofzuiger zonder zak, zoals we hebben gezien, bestaat in drie versies:

We kunnen ook dehand stofzuiger die andere modellen zal aanvullen.

De steelstofzuiger is meer toegewijd aan dagelijkse schoonmaak. Minder krachtig, we kunnen toch modellen vinden die opvallen. Dit is het geval van het merk Rowenta, dat stokstofzuigers produceert met een vrij eervolle zuigkracht zoals we hier kunnen zien Vergelijking van Rowenta-stickstofzuigers.

De robotstofzuiger heeft dezelfde functies als een steelstofzuiger, met het verschil dat we hier niets anders te doen hebben dan hem te programmeren of op afstand te bedienen. Amibot Animal Premium H2O is een robotstofzuiger ontworpen voor eigenaren van gezelschapsdieren, zeer effectief voor dagelijkse reiniging.

Laten we nu gaan stofzuiger zonder zak.

Als bijna alle merken het aanbieden, blijft Dyson (Dyson cinetic) een van de beste leveranciers.

De stofzuiger zonder zak combineert alle kwaliteiten van een goede stofzuiger om haren van huisdieren te verwijderen. Het heeft een grote zuigkracht, die het om twee redenen niet verliest:

  • Hij heeft geen tas, waardoor hij minder gemakkelijk wordt belemmerd.
  • Het cycloonfilter zorgt voor een hoge zuigkracht en uitstekende filtratie.

Hetzelfde geldt voor stofzuigers met een HEPA filter, maar we komen hieronder terug op dit essentiële onderwerp.

Uitgerust met een tank met een grote capaciteit, kan de stofzuiger een groot gebied stofzuigen, altijd zonder zijn kracht te verliezen.

Het enige probleem is wanneer de tank wordt geleegd. Hier lopen we het risico in contact te komen met het stof, zelfs als er trucs zijn om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Sommige fabrikanten hebben zelfs ontworpen tanks die dit contact vermijden. Dit is het geval bij de Dyson V8 Absolute steelstofzuiger.

Anderen volgen echter zijn voorbeeld, zoals Rowenta met zijn stille kracht, Philips, Electrolux, LG …

We hebben de sterke en zwakke punten van elk model gezien, laten we eens kijken wat er echt toe doet voor een stofzuiger die te maken heeft met de invasie van dierenhaar.

De belangrijke kenmerken van een stofzuiger voor dierenhaar, met of zonder tas

hepa filterstofzuiger beoordelingen

Nu we onze keuze hebben gemaakt op de stofzuiger met of zonder zak, laten we eens kijken naar de parameters oh hoe belangrijk dat een stofzuiger moet hebben die is ontworpen om haren en ander moeilijk vuil te stofzuigen.

De volgende lijst moet onze volledige aandacht krijgen voordat u koopt, anders krijgt u een stofzuiger die ons meer werk zal geven dan er al is.

Dus laten we voorzichtig zijn en vergelijken voordat we op Amazon springen of naar de winkel gaan om een ​​stofzuiger te kopen die er op papier erg goed uitziet, maar die niet zo effectief is voor onze behoeften.

De zuigkracht

We kunnen dit niet genoeg benadrukken, zuigkracht is de eerste parameter om naar te kijken. Onze stofzuiger moet niet alleen de haren van ons dier kunnen stofzuigen, maar ook de haren van tapijten en vloerkleden. Kortom, het moet zich aanpassen aan alle grondsoorten.

En daarvoor moet je het weten nuttige kracht, die minimaal 28 kPa moet zijn op harde vloeren en 40 kPa op textiel (tapijten bijvoorbeeld).

Als deze informatie niet wordt gevonden, en het is gebruikelijk, kunnen we, bij gebrek daaraan, verwijzen naar watt of volt, die normaal worden aangegeven op het energielabel. Om het energielabel beter te begrijpen, kunt u het dossier raadplegen Wat te kiezen.

Zelfs als het energievermogen minder relevant is dan het nuttige vermogen, kunnen we de hogere waarden kiezen om te hopen op een geschikte zuigkracht.

Het stofzuigerfilter

Een ander belangrijk element, het filter.

Sommige stofzuigers voor dierenharen hebben er geen, maar we raden het niet aan, zelfs als de zuigkracht lineair blijft. Het is beter om te investeren in een apparaat met een filtersysteem, vooral als er gevallen van allergie zijn.

Cycloonfilters verliezen bijvoorbeeld geen stroom en maken ook een zeer efficiënte scheiding van stof en haar van schone lucht mogelijk. En dat is te danken aan de cyclonen die ze genereren en die vuil heel snel scheiden.

Hepa-filters, ze onderscheiden zich door het vasthouden van zeer fijne deeltjes. Ze zijn daarom erg interessant voor haar, maar ook voor gevoelige of allergische mensen.

Hoe hoger de klasse van het Hepa-filter (van 10 tot 14), hoe meer deeltjes het zal vasthouden.

En het beschermt ons niet alleen, maar voorkomt ook dat de motor stof opneemt.

Negeer de keuze van het filter niet, het is in dit geval erg belangrijk. Samenvattend: een filter moet ons beschermen tegen afkeur en een goede zuigkracht behouden om alle haren te kunnen stofzuigen.

De stofzuigerborstel

De borstel van de dierenhaar stofzuiger moet van rubber zijn gemaakt en zo zijn ontworpen dat de haren niet in de war raken en goed worden opgezogen, om verstopping te voorkomen.

Rowenta, met zijn stille kracht multicyclonische dierenbusstofzuiger aanbiedingen, net als andere merken, een turboborstel (en zelfs een maxi-turboborstel), die zichzelf inschakelt, waardoor de haren op de tapijten en vloerkleden kunnen worden losgemaakt.

Er zitten dus geen haren vast in de borstel, nog minder in de buis, en het is zeker dat zelfs op moeilijke grond de haren diep worden ingezogen.

Laten we wat betreft de accessoires veeleisend zijn. Een spleetmondstuk is perfect om in moeilijk bereikbare hoeken te gaan om haren te vinden, nog een klein borsteltje voor fauteuils … dit is allemaal belangrijk.

Als een stofzuiger met of zonder zak een kwestie van keuze en smaak blijft, zijn deze drie elementen essentieel voor mensen met huisdieren die een schoon interieur willen.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites