3 août 2020
Kies je voor een busstofzuiger of een steelstofzuiger?

Kies je voor een busstofzuiger of een steelstofzuiger?

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
2

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot Cuisine Multifonctions, DECEN 2L Robot Hacho, Options à 4 Vitesses Robot Menager Cuisine Hacho ...

amazon
59.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

DECEN Robot Cuisine Multifonction 1100W, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3.5 L Bol (avec Cro ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
5

Moulinex Découpe Légumes Electrique Fresh Express3 en 1 Râper Emincer Gratter Mandoline Légumes Frui ...

amazon
57.99 € 39.96
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Investeer in een nieuwe stofzuiger lijkt misschien een gemakkelijke taak, maar dat is het niet.
Tegenover de veelheid aan bestaande modellen en het aantal merken dat even efficiënt is als elkaar, kan men zich snel totaal verloren voelen.

De busstofzuiger de favoriete metgezel van de Fransen

bus stofzuiger beoordelingen

De busstofzuiger is in bijna elk huis te vinden. We zijn er zeker van dat u, net als wij allemaal, dit model stofzuiger minstens één keer heeft gehad. Zelfs als de concurrentie van stofzuigers en hun nieuwe technologieën het heeft geschaad, neemt het nog steeds toe.

Niets is normaler. Goedkoop, de stofzuiger met bus is ideaal voor nieuwe huishoudens die verhuizen, huiseigenaren, kortom, voor de overgrote meerderheid van ons. Alle merken hebben hun bus vacuüm model: Dyson met zijn stofzuigers zonder zak, Phillips en het brede assortiment stofzuigers met of zonder zak, Rowenta, en zelfs Moulinex en Samsung.

Maar hoe efficiënt het ook kan zijn, het busvacuüm heeft ook enkele nadelen, vaak afkomstig van … zijn kwaliteiten.

De sterke punten van de busstofzuiger

Voordat we het hebben over de nadelen van het busvacuüm, laten we eens kijken waarom het de lieveling is van bijna elk huishouden.

Grote zuigkracht

De busstofzuiger in tegenstelling tot zijn neef kan de steelstofzuiger zich veroorloven een grotere motor. Zelfs als fabrikanten hun producten elke dag verbeteren, blijft het daarom het meest efficiënt in termen van zuigkracht.

Geen enkele vloer kan er dus tegen: parket, tegels, tapijt … alles wordt grondig schoongemaakt.

Zo weinig waarin we investeren stofzuiger zonder zak, we hoeven niet te lijden onder het verlies van deze zuigkracht.

Dyson creëerde ook een kinetische busstofzuiger (big ball animal) waarvan de zuigkracht het mogelijk maakt om alle dierenharen en haren te stofzuigen, zonder in de borstel te blijven haken.

De capaciteit van de tank of tas

Busstofzuiger kan veel stof bevatten (ongeveer 3 liter) dankzij de tank of tas. Met andere woorden, u kunt het hele huis stofzuigen, zelfs een groot huis, zonder dat u onderweg de tas hoeft te verwisselen.

Grote autonomie

Het is volkomen logisch om de autonomie niet te verliezen met een busstofzuiger, want deze is dat wel moet worden gevoed door een elektrische kabel. Wat een defect lijkt, is eerder een goede zaak als u al het vermogen nodig heeft voor harde vloeren, zoals vloerbedekking, of voor grote oppervlakken.

Zijn filters

De stofzuiger kan met of zonder zak worden geleverd. De keuze zal gebaseerd zijn op onze voorkeuren, maar ook op onze mogelijke allergieën, bijvoorbeeld voor dierenhaar. De zak van een stofzuiger kan ook als filter fungeren, waardoor contact met allergenen wordt vermeden. Sommige zakloze modellen hebben daarentegen zeer effectieve filters tegen huisstofmijt.

Het is aan ons om te kiezen tussen een stofzuiger met of zonder zak.

Zijn prijs

Als de busstofzuiger zoveel aantrekt, is dat ook te danken aan de prijzen. Zeker, we kunnen meer dan 200 euro vinden, waarbij Dyson het duurste merk is, maar in het algemeen kunnen we ze tegen redelijke bedragen kopen met behoud van een goede aspiratiekwaliteit. Dit is het geval voor het merk Phillips, met zijn busstofzuigers vanaf 80 euro.

Het vak voor het opbergen van accessoires

Wat is er praktischer dan te hebben de juiste borstel bij de hand om elke vloer schoon te maken?
Dit is wat veel fabrikanten aanbieden. Dit voorkomt onnodig heen en weer en maakt het mogelijk om alle vloeren te stofzuigen volgens hun aard, waarvoor mogelijk een specifieke borstel nodig is. We kunnen ook rekenen op de aanwezigheid van het onverslaanbare mondstuk voor moeilijk bereikbare hoeken.

Het busvacuüm, zijn zwakke punten

Oké, busstofzuigers hebben goede dingen. Ze zijn echter niet zonder fouten, wat u beter kunt weten voordat u een keuze maakt.

Wendbaarheid

Zeker, een stofzuiger met bus is krachtiger dankzij het grote motorblok. Het kan ook meer stof bevatten. Maar zijn kwaliteiten zijn ook zijn fouten. Zwaarder is het ook minder beheersbaar.

We kennen allemaal het busvacuüm dat vast komt te zitten in meubels.
Bovendien is het gevaarlijk om het op de trap te dragen.
Ten slotte moet het van de ene verdieping naar de andere worden vervoerd, wat vrij restrictief is of twee stofzuigers vereist.

De elektrische draad

Hoewel fabrikanten grote inspanningen leveren op het gebied van lengte van hun elektrische kabel (dit is het geval met Phillips), het feit blijft dat voor grote gebieden, loft-stijl, de draad snel te kort kan zijn. Vervolgens moet u de kabel loskoppelen om een ​​dichterbij gelegen stopcontact te vinden (en niet altijd beschikbaar). Dit kan snel bindend worden.

Kiezen is niet per se gemakkelijk. Hier zijn enkele tips voor koop je busstofzuiger.

De steelstofzuiger

stofzuiger beoordelingen

Zeer modieus, zeer praktisch, met een futuristisch design, stok stofzuigers steeds aantrekkelijker. Veel merken zijn op deze markt gekomen door hun eigen modellen te presenteren. We kennen natuurlijk allemaal Dyson, maar we kunnen Philips, Rowenta, Hoover, Bosh vinden …

Laten we eens kijken naar de sterke en zwakke punten van dit vacuümmodel.

De voordelen van steelstofzuigers

Het is geen toeval dat steelstofzuigers erg modieus zijn. Ze hebben veel kwaliteiten en verleiden dankzij hun technologie. Laten we kijken wat er onder de motorkap schuilgaat. Je kunt dit ook bekijken vergelijkend van stofzuigers als de onderstaande argumenten de spijker op de kop slaan.

Zeer goede wegligging

De steelstofzuiger sluipt overalis licht en u kunt zelfs zonder problemen op de trap stofzuigen. In vergelijking met de busstofzuiger is dit een geweldige aanwinst.

Handig dus, hij kan onder het meubel, aan het plafond geplaatst worden en is altijd bij de hand aangezien hij heel eenvoudig op te bergen is. Sommige modellen kunnen zelfs veranderen in hand stofzuiger, handig voor het schoonmaken van de auto of bank, zoals deze Dyson Cyclone V10 Absolute steelstofzuiger.

Effectieve filters

De steelstofzuigers zijn zakloos. Het was daarom nodig om het pakket voor de filters te plaatsen en geavanceerde technologieën te ontwikkelen. Dyson is keer op keer de leider op dit punt, met de zijne cycloonfilter. Maar de andere merken zijn niet achtergebleven en vergroten hun inspanningen om een hoogwaardige filtratie.

Het neemt weinig ruimte in beslag

In tegenstelling tot de stofzuiger met bus, zelfs compact, een steelstofzuiger kan eenvoudig worden opgeborgen, zelfs in kleine ruimtes. Ideaal voor appartementen, het stelt je in staat jezelf uit te rusten zonder een hele kast op te offeren.

Accessoires voor bezemstofzuigers

Hij heeft ook een verschillende borstel voor een soort grond (glad of hard). We hoeven ons dus geen zorgen te maken dat hij tapijt en tapijt niet kan stofzuigen.

De nadelen van de steelstofzuiger

We hebben gezien dat de steelstofzuiger veel voordelen heeft in het handvat, maar de zwakke punten mogen niet worden verwaarloosd, anders krijg je een product dat niet aan onze verwachtingen voldoet.

Een zwakkere motor

Kleiner is ook de motor van een steelstofzuiger minder krachtig. De fabrikanten proberen hun componenten zo goed mogelijk te miniaturiseren, maar op dit moment lukt het ons niet om dezelfde zuigkracht te verkrijgen als de busstofzuiger. Als het goed werkt op alle vloeren en op dierenhaar, zal de steelstofzuiger meer toegewijd zijn aan de dagelijkse reiniging dan aan grondige reiniging.

Zijn autonomie

De snoerloze stofzuiger is daarom uitgerust met een batterij, van verschillende capaciteit. Probleem, deze is niet ontworpen om uren mee te gaan en het kan zijn dat je in een groot huis moet opladen tijdens het gebruik.

Zijn tank

Net als de motor moeten de steelstofzuigers beschikken kleinere tanks om hun wendbaarheid te behouden. Ze raken dus snel vol en zullen vaak moeten worden geleegd. Daarnaast maken de tanks het noodzakelijk om tijdens het reinigen in contact te komen met het stof, wat niet ideaal is bij allergie.

De prijs

Stick stofzuigers zijn veel duurder dan busstofzuigers, Dyson staat bovenaan de duurste stofzuigers. Reken maar liefst 150 euro (Rowenta) voor de eerste prijzen. Er zijn goedkopere, maar er is geen garantie voor hun effectiviteit.

Bezem versus busstofzuiger, wat te kiezen?

stofzuiger of bezem naar keuze

Zoals je kunt zien, heeft elk type stofzuiger zijn sterke en zwakke punten. Ondanks al deze indicaties is het misschien nog steeds moeilijk om onze keuze te maken. Aarzel niet om een ​​vergelijking zoals hier te gebruiken voor Rowenta steelstofzuigers.

Aan de ene kant hebben we een sterke zuigkracht, onbeperkte autonomie (omdat bedraad en zonder batterij).

Aan de andere kant hebben we een handige stofzuiger, veelzijdig, met krachtige borstel en filter, maar met een batterij die ons tijdens schoonmaak (lagere autonomie) en lagere zuigkracht kan laten vallen.

Beide modellen kunnen een efficiënt filtersysteem hebben, afhankelijk van de prijs die u kunt betalen. Ze hebben ook allebei een borstel voor elke verdieping.

De twee stofzuigers zijn gelijk aan de behoeften, die uniek zijn voor onszelf. Het apparaat mag maar aan één voorwaarde voldoen: houd onze vloeren schoon.

Alle belangrijke criteria zijn samengevat in deze tabel om in één oogopslag duidelijker te zien:

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
2

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot Cuisine Multifonctions, DECEN 2L Robot Hacho, Options à 4 Vitesses Robot Menager Cuisine Hacho ...

amazon
59.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites