21 octobre 2020
Hoe kiest u uw robotstofzuiger?

Hoe kiest u uw robotstofzuiger?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Wie heeft er nooit van gedroomd om na een dag werken naar huis te gaan en een schoon huis te vinden met stofzuigende vloeren zonder haar of stof?

Was het maar een paar jaar geleden in het rijk van de fantasie, tegenwoordig is het eindelijk mogelijk dankzij robot stofzuigers.

Deze laatste kleine juweeltjes van technologie maken het mogelijk om de doodlopende weg van de dagelijkse schoonmaak te doorbreken door alleen het vuil op te zuigen.

Veel merken zijn ook op deze markt gekomen. We vinden dus geen grote verrassing Dyson en Rowenta, maar ook Bosh, Samsung, Irobot Roomba, Neato, LG …

Omdat robotstofzuigers nog nieuw zijn, is het niet eenvoudig om te kiezen welke het beste bij onze behoeften past. Daarom hebben we deze koopgids samengesteld om uw taak te vergemakkelijken, die we kunnen voltooien door dat van het beroemde tijdschrift dat te kiezen.

Hoe werkt een robotstofzuiger?

robot stofzuiger werking

Laten we snel kijken robot stofzuiger werking.

Het zuigt op dezelfde manier als een conventionele stofzuiger. De grote verschillen zijn het kleine formaat en het feit dat hij zelfstandig kan stofzuigen.

Een robotstofzuiger is een stofzuiger zonder zak met filters en een reservoir, evenals verschillende borstels.

Het werkt, net als steelstofzuigers, op batterij, en heeft een laadstation, evenals sensoren en noppen om een ​​ »onzichtbare muur » te vormen.

Sommige modellen zijn aangesloten, andere hebben een speciale borstel voor dierenhaar.

Het hangt allemaal af van de robotstofzuiger die je kiest.

Betreffende de prijzen, we kunnen ze vinden van 150 tot meer dan 700 euro. Wees gerust, hoe meer tijd verstrijkt, hoe meer de prijzen dalen, waardoor we de hele tijd goed kunnen kiezen.

Nu we meer weten over robotstofzuigers, laten we eens kijken wat de belangrijke criteria zijn om naar te kijken voordat u koopt.

Welke autonomie voor een robotstofzuiger?

autonomy robot stofzuiger beoordelingen

Autonomie is belangrijk, vooral als je in een huis woont. De meeste robotstofzuigers hebben een autonomie van 60 minuten, 120 minuten voor de iRobot Roomba 980 stofzuiger, wat voldoende is, op voorwaarde dat de navigatie optimaal is (als het meerdere keren op dezelfde plaats passeert terwijl het wordt schoongemaakt, verliest het batterij en tijd).

Als instapmodellen installatie op de laadstationzijn er veel robotstofzuigers die er alleen heen gaan en worden opgeladen voordat ze de zuigkracht hervatten waar dat nodig was.

Praktisch, toch? Houd er echter rekening mee dat de oplaadtijden variëren van één tot vijf uur. Het is daarom belangrijk om te controleren voordat je valt voor het eerste model dat op Amazon wordt verkocht.

De sensoren

De sensoren zijn essentiële elementen voor een robotstofzuiger. Zonder hen loopt het risico tegen meubels aan te stoten, van de trap te vallen of eindeloos te zuigen. Dankzij deze sensoren kan de stofzuiger bovendien de kamer in kaart brengen, zijn bewegingen optimaliseren en obstakels vermijden.

Sommigen kunnen vuil detecteren en hun route dienovereenkomstig bepalen, te beginnen met de schoonste plaatsen.

Er zijn allerlei soorten sensoren: van eenvoudig « stoten » (de robotstofzuiger verandert van richting wanneer hij obstakels tegenkomt), tot infrarood of tot camera’s voor de snobistischste, allemaal slagen ze er schitterend in om zonder zorgen te reinigen.

Vacuümdetectie is bijzonder effectief op alle modellen, dus er is geen angst dat het de trap af zal vallen.

Nog een bijzonderheid: de noppen. Deze maken het mogelijk om een ​​ »onzichtbare muur » te plaatsen, waardoor de toegang tot de stofzuiger op bepaalde plaatsen wordt beperkt.

De robotvacuümtank

Gezien de grootte van een robotstofzuiger (die ook onder meubels kan stofzuigen), kun je niet verwachten dat hij liters en liters stof zuigt. Zelfs als sommigen met een tank het stof uit hun bak bij het laadstation komen halen, moeten de meesten elke dag worden geleegd.

De tank van een robotstofzuiger kan inderdaad tussen de 0,25 en 0,7 vuil bevatten, één liter voor modellen waarvoor ontworpen isafzuiging van dierenhaar.

Filters

Zoals bij alle stofzuigers, spelen filters een cruciale rol.

Er zijn zowel wegwerpfilters, die eens per week moeten worden vervangen, als wasbare filters, die regelmatig moeten worden schoongemaakt.

Om geld te besparen, maar ook voor het milieu, is het beter om te kiezen voor wasbare filters.

Natuurlijk vindt u ook HEPA-filters die allergenen en fijne deeltjes opvangen. Sommige stofzuigers hebben ook een UV-lamp om ziektekiemen te doden.

De zuigkracht

De robotstofzuiger beschikt momenteel niet over de zuigkracht van een conventionele stofzuiger. Het is meer gewijd aan dagelijks onderhoud, zoals de steelstofzuiger. Trouwens, als we voor het laatste kiezen, deze stofzuigervergelijking zou moeten helpen.

Dit criterium mag echter niet over het hoofd worden gezien, vooral als u dieren of vloerkleden heeft.

Het zou jammer zijn als het halverwege het werk zou doen, omdat het niet krachtig genoeg was, vooral niet voor deze prijs.

Daarom geven we, als we veel textielvloeren hebben, de voorkeur aan robotstofzuigers met een 1500 PA vermogen (zuigkracht).

De borstels van een robotstofzuiger

robot stofzuigerborstels beoordelingen

Als de borstels belangrijk zijn voor een stofzuiger, voor een robotstofzuiger, spelen ze een essentiële rol.

De robotstofzuiger is voorzien van meerdere borstels :

 • Een hoofdborstel;
 • Zijborstels;
 • Soms een harenborstel voor huisdieren.

De zijborstels worden gebruikt om het vuil op te vangen dat zich langs de muren bevindt en dat zich in de hoeken verbergt. Ze leiden het stof naar de hoofdborstel, die zich in het midden van de stofzuiger bevindt, die deze op zijn beurt door afzuiging naar de tank drijft.

De borstel voor dierenhaar is een van de robotstofzuigers die speciaal is ontworpen voor eigenaren van gezelschapsdieren. Over het algemeen gemaakt van rubber, vermijdt het zo knopen en is ook zeer effectief op haar. De stofzuiger Amibot Animal H20 is een van de beste die je op de markt kunt vinden.

De batterij

Zij bepaalt de autonomie van onze robotstofzuiger.

Er is twee hoofdtypen batterijen voor een robotstofzuiger:

 • De klassieke batterij (NiMh).
 • De lithium-ionbatterij.

De Lihium-ion batterij heeft de voorkeur. Het heeft inderdaad meer autonomie en zal sneller worden opgeladen.

Bovendien heeft het geen laadgeheugen. Kortom, als we onze stofzuiger nodig hebben voordat deze volledig is opgeladen, zal hij deze lading niet als voltooid beschouwen en zal hij hervatten waar hij werkelijk is.

Programmeerbare robotstofzuigers

Beter dan een robotstofzuiger, een programmeerbare robotstofzuiger!
Door middel van programmerenkunnen we beslissen wanneer onze robotstofzuiger moet reinigen.

U kunt dus de tijd instellen om een ​​schoon huis te hebben wanneer u thuiskomt, doordeweeks en zelfs bepaalde taken (zoals tapijten).

Middelgrote en hoogwaardige robotstofzuigers bevatten vaak deze programma’s:

 • Handmatig programma;
 • Vertraagd programma;
 • Voorprogramma (standaard);
 • Maximaal programma (lege batterij);
 • Intensief programma (moeilijke taak);
 • Meerdere programma’s (keuze uit periodes).

Zodra de stofzuiger is ingesteld, hebben we bijna niets anders te doen dan de tank leegmaken en het filter reinigen.

Aangesloten robotstofzuigers

Nog beter dan de programmeerbare robotstofzuiger (ook al is die laatste erg goed), de aangesloten robotstofzuiger. De laatste heeft de bijzonderheid dat hij het op afstand kan bedienen, bijvoorbeeld vanuit ons werk.

Een onverwacht bezoek en we zijn er niet om op te ruimen? Geen probleem. Ga gewoon naar de speciale applicatie en de stofzuiger zal voor ons stofzuigen.

Dit type model kan ook worden bestuurd met stemassistenten, zoals Siri, Google Home waar Alexa.

Robotstofzuigers … wasmachines

Nieuwste van de fabrikanten, de robotstofzuiger is, zoals de naam al doet vermoeden, in staat om vloeren te stofzuigen en vervolgens te wassen.

U kunt dit op twee manieren doen: ofwel kiest u voor een robotstofzuiger waarbij u na het afzuigen zelf het waterreservoir moet vullen, ofwel kiest u voor een robotstofzuiger die zichzelf zuigt en reinigt.

Merk op dat, net als bij het afzuigen, het wassen van de vloeren vanzelfsprekend zal worden uitgevoerd, maar niet van tijd tot tijd een goede handmatige wasbeurt zal vervangen, vooral voor de hoeken en langs de plinten.

Kortom, een robotstofzuiger moet worden gekozen op basis van ons huis, onze levensstijl, onze grond en onze dieren. En tot slot, laten we de robotstofzuigers vergelijken, die nog steeds een aanzienlijk budget vertegenwoordigen.

Nog steeds onbeslist? Deze vergelijking van beste robotstofzuiger 2019 zou u moeten helpen bij het maken van uw keuze.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites