21 octobre 2020
Hoe kiest u uw luchtontvochtiger?

Hoe kiest u uw luchtontvochtiger?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Nat huis, slecht geïsoleerd? Ruimte met sporen van schimmel of condens op de ramen? We hebben vocht in huis nodig (de ideale luchtvochtigheid ligt tussen 45 en 60%), maar te veel vocht kan schadelijk zijn, niet alleen voor ons huis, maar ook voor onze gezondheid.

Hoewel het altijd beter is om het probleem bij de wortel aan te pakken, bijvoorbeeld door isolatiewerk te doen, is het niet altijd mogelijk om snel het juiste te doen.

Om deze vochtproblemen op te lossen, koop een luchtontvochtiger kan een goede oplossing blijken te zijn.

Maar hoe werkt het? Antwoord in dit artikel.

Verschillende soorten luchtontvochtigers

verschillen in luchtontvochtiger

Voordat u in de eerste luchtontvochtiger investeert, moet u weten dat er verschillende soorten zijn.

Iedereen heeft zijn voordelen, en het kiezen van het model dat bij hun situatie past, is niet per se gemakkelijk.

Veel merken bieden effectieve luchtontvochtigers aan: Delonghi, Teddinghton France, Rowenta, Rubson

We vinden het ook in onze vergelijking: welke luchtontvochtiger moet ik kiezen?

Maar laten we eerst eens kijken naar de verschillende modellen luchtontvochtigers op de markt en hoe ze werken.

De chemische luchtontvochtiger

Het is een basissysteem om vocht in woningen te bestrijden. Eenvoudig in te stellen, hij heeft geen voeding nodig en kan daarom zonder stekker in een kamer worden geplaatst.

De manier van werken is eenvoudig: een chemische stof in een patroon absorbeert vocht uit de lucht. Het werkt zelfs als zout op sneeuw.

Zodra de vochtigheid is opgevangen, geeft de chemische ontvochtiger de vochtigheid terug in de vorm van water, in een tank die regelmatig moet worden geleegd op basis van zijn capaciteit.

Gemiddeld kan een chemische luchtontvochtiger ongeveer 3 liter water per dag opvangen, wat niet erg efficiënt is, maar ruim voldoende voor een iets te vochtige ruimte.

U moet de patroon vrij regelmatig vervangen, wat op de lange termijn behoorlijk duur kan zijn om de vochtigheid van een grote kamer of een zeer vochtige plaats vast te leggen.

De elektrische condenserende luchtontvochtiger

Zeer effectief, de elektrische ontvochtiger door condensatie maakt het niet alleen mogelijk om de luchtvochtigheid in een kamer te verminderen, maar ook, bij bepaalde modellen, om te verwarmen.

Het is een apparaat dat meer kost dan een chemische luchtontvochtiger, maar een groot volume aankan, afhankelijk van het gekozen model. Het is daarom perfect voor een woonkamer om comfort te krijgen.

Hoe werkt het? We zullen zien dat het erg eenvoudig is: het zuigt omgevingslucht aan en brengt het vervolgens naar de condensor, waarvan de koudere lucht waterdamp omzet in water.

Dit water wordt dan weer opgewarmd, waardoor verdamping ontstaat. Droge lucht, en soms verwarmd afhankelijk van het apparaat, wordt vervolgens herverdeeld in de kamer, wat een paar significante graden bespaart.

De elektrische luchtontvochtiger

Deze nieuwe generatie luchtontvochtigers heet adsorptie luchtontvochtigerzuigt lucht aan die een wiel raakt dat bedekt is met silicagel. Silica neemt dankzij zijn hoge porositeit vocht op. Ze zitten vaak in onze dozen met vochtgevoelige elementen.

De lucht wordt daarom gedroogd, een beetje warmer en herverdeeld in de kamer, terwijl de vochtige lucht wordt afgevoerd naar een verzameltank of wordt afgevoerd via een buis.

Dit type elektrische luchtontvochtiger is stiller dan de elektrische condenserende luchtontvochtiger, die interessant is om te weten of hij bedoeld is om in een woonkamer te worden geïnstalleerd.

Welke prestaties voor een luchtontvochtiger?

prestaties luchtontvochtiger

Het rendement van een luchtontvochtiger hangt natuurlijk wel samen met de kracht van het apparaat, maar dit zijn voornamelijk de voorwaarden waaronder hij zal moeten « werken », wat belangrijk zal zijn voor een goede prestatie.

De door de fabrikant verstrekte gegevens worden voor iedereen op dezelfde manier verzameld. Kortom, elk apparaat wordt getest voordat het op de markt wordt gebracht, met een luchtvochtigheid van 80% en een temperatuur van 30 graden.

Met deze informatie in gedachten wordt het voor ons gemakkelijker om luchtontvochtigers met elkaar te vergelijken.

Merk ook op dat hoe warmer de ruimte is die moet worden ontvochtigd, hoe efficiënter de machine zal zijn (behalve adsorptiedrogers die bij elke temperatuur werken).

Dus als we dat willen installeer een luchtontvochtiger condenserend op een onverwarmde plaats, zal het nodig zijn om een ​​krachtiger apparaat te kiezen om het lagere rendement als gevolg van de temperatuur (minder dan 10/12 graden) te compenseren.

Het zijn duidelijk de elektrische luchtontvochtigers die in dit geval het meest winstgevend zijn, met een groot voordeel voor degenen met condensatie.

Als het apparaat echter is bedoeld voor een kleine kamer met een lage luchtvochtigheid, is een chemische ontvochtiger perfect geldig, u hoeft niet voor niets te investeren.

Kracht van een luchtontvochtiger

power luchtontvochtiger

De kracht van luchtontvochtigers is eigenlijk hun vermogen om te onttrekken. Wat is dat ?

Heel eenvoudig, het vocht dat het kan extraheren. Deze berekening wordt uitgevoerd in uren of dagen. Zo vinden we deze afzuigcapaciteit vaak uitgedrukt in liter / uur of liter / dag.

Als de meest efficiënte condenserende luchtontvochtiger is, hebben we gezien dat deze een hoge temperatuur nodig heeft om zo optimaal mogelijk te zijn. U moet rekening houden met de luchtvochtigheid van de kamer waar deze zal worden geïnstalleerd, evenals het gewenste resultaat om uw keuze te maken.

Luchtstroom

luchtstroom ontvochtiger

De luchtstroom van een luchtontvochtiger is essentieel. Het is het vermogen van de machine om gedurende een bepaalde periode lucht in een kamer te behandelen. Het wordt uitgedrukt in m3 lucht / uur of m3 lucht / minuut.

Hoe vochtiger de te behandelen ruimte, hoe meer het nodig is om een ​​luchtontvochtiger met een hoge luchtstroom te kiezen en de ontvochtiging regelmatig te herhalen.

Voor apparaten die zijn ontworpen voor huishoudelijk gebruik, is de gemiddelde luchtstroom ongeveer 100 tot 120 m3 / uur, maar we kunnen veel verder gaan met 500, zelfs 800 m3 / uur, bijvoorbeeld voor waterschade .

Merk op dat hoe hoger de luchtstroom is, hoe luider de luchtontvochtiger is. Hiermee moet bij het kopen rekening worden gehouden als u het in huis wilt zetten.

Evacuatie van luchtontvochtigers

afvoerluchtontvochtiger

Er zijn twee soorten ontruimingen: de lekbak of de afvoer, meestal via een slangafvoer.

Bij een prullenbak moet erop worden gelet dat deze regelmatig wordt gecontroleerd en geleegd. Sommige apparaten geven een signaal wanneer de bak vol is om ons leven gemakkelijker te maken.

Een luchtontvochtiger met ontluchting wordt autonomer. Daarmee, zonder toezicht, zal het water worden verwijderd zonder onze tussenkomst. Het moet echter worden verhoogd (voor zwaartekracht) en dicht bij een plaats waar water kan worden afgevoerd (een gootsteen, een douche, een buitenkant …).

Waarom wil je minder vocht in huis?

kennisgeving van luchtontvochtiger voor thuis

Als vochtigheid belangrijk is, zelfs nodig voor een huis en onze gezondheid, te veel vocht kan schadelijk zijn.

Voor een huis leidt dit tot infiltratie waardoor de materialen worden aangetast. Als gevolg hiervan zullen ze broos worden en zullen reparatiewerkzaamheden duur zijn als er nog dingen moeten worden gedaan. Het beste is natuurlijk om uw huis opnieuw te isoleren om te voorkomen dat de lucht te vochtig wordt. Maar in de tussentijd lukt een efficiënte luchtontvochtiger.

Vochtigheid kan behoorlijk ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid, vooral bij kinderen. Vocht brengt inderdaad schimmel met zich mee op de muren, vloer, voegen, die veroorzaken allergieën, astma en ademhalingsproblemen.

U kunt ook terugkerende verkoudheden en ernstigere ziekten ervaren, zoals longinfecties. Het is daarom belangrijk om snel met dit probleem om te gaan om gezonde lucht in te ademen en uw huis te beschermen.

Op Doctissimobeschrijft het artikel over het effect van schimmel op onze gezondheid de gevaren van schimmel.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites