27 octobre 2020
Hoe kiest u uw hand- of tafelstofzuiger?

Hoe kiest u uw hand- of tafelstofzuiger?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Decen Robot Cuisine 1100W Robot Multifonction 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3,5 L ...

amazon
115.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

De handstofzuiger is niet erg gebruikelijk in huizen. Het heeft echter veel kwaliteit en het praktische aspect maakt het snel essentieel in het dagelijks leven. Bovendien is het geen marginaal product zoals je zou denken. Veel grote merken bieden dit type apparaat aan: Dyson, Philips, Rowenta, Black & Decker … Dit wil zeggen dat de vraag er uiteindelijk is. Laten we samen de kenmerken van deze kleine stofzuiger bekijken.

Waarom een ​​handstofzuiger kopen?

voordelen van handvacuüm

Als je al een stofzuiger hebt, slee, bezem waar robot, kunnen we de vraag terecht stellen. Waar kan een andere stofzuiger eigenlijk voor worden gebruikt, zelfs als deze gemakkelijk in een hoek kan worden opgeborgen?

Het heeft zelfs heel veel toepassingen, en het is een veilige gok dat we na aankoop niet meer zonder konden.

Wie kent niet de hoek van de bank vol haar, de kruimels op tafel na een snack of het glas dat per ongeluk kapot is gegaan?

En de stofzuiger die we alleen voor deze paar lokale vuiltjes moeten verwijderen?

De handstofzuiger, ook wel tafelstofzuiger genoemd, lost het probleem in minder dan twee minuten op. Netjes aan de muursteun, het is altijd bij de hand om actie te ondernemen en stof, haar, restanten van snelle maaltijden op te zuigen …

Bovendien kon de tafelstofzuiger met zijn lichte gewicht en een meer dan redelijke prijs ons snel verleiden.

Het is perfect complementair met een standaard stofzuiger. Om erachter te komen welke het vergezelt, volgt u deze koopgids die twee modellen vergelijkt: bus of bezemstofzuiger.

Hoe werkt een handstofzuiger?

handbediende stofzuiger

De handstofzuiger is niet anders dan andere stofzuigers, gewoon kleiner.

Het is uitgerust met een kleine motor, accessoires, een filter en een tank, aangezien dit type stofzuiger vermoedt dat het niet mogelijk is om een ​​zak te plaatsen.

Draadloos wordt de batterij opgeladen op de muursteun. Met variabele capaciteit afhankelijk van het merk en model, de autonomie is vrij laag vergeleken met andere stofzuigers, maar het is zijn taak om kleine klussen aan te pakken, het is meer dan genoeg voor wat er meestal gevraagd wordt, behalve in twee specifieke gevallen: het schoonmaken van de auto en banken.

Daarom zullen we, ondanks alles, aandacht moeten besteden aan autonomie, zoals we hieronder zullen zien.

De uitdrukkelijke heeft ook een zeer interessante vergelijking gemaakt met handstofzuigers, die deze gids zeer goed zal aanvullen.

Waar is een handstofzuiger voor?

hand vacuüm

Afgezien van het feit dat het een stofzuiger is en daarom wordt gebruikt voor het stofzuigen, zullen sommigen van ons zich afvragen hoe nuttig zo’n apparaat is.

In werkelijkheid heeft de tafelstofzuiger tal van toepassingen, waarvan sommige onverwacht zijn. U kunt de handstofzuiger dus gebruiken om:

  • Maak de tafel schoon;
  • Verwijder het haar van de bank of fauteuil;
  • Herstel een ongeval (sommige mensen zuigen water op);
  • Maak de auto schoon;
  • Stofzuig het stof op de kleding die je draagt;
  • Stofzuig het computertoetsenbord.

Zoals je ziet komt de handstofzuiger goed van pas, zeker voor de laatste twee punten. Mensen die huisdieren hebben en zwart dragen, weten hoe vervelend het is om voortdurend met haar begroeide kleding te hebben.

Wat toetsenborden betreft, geen toetsen meer die vast komen te zitten door kruimels, haren en as.

Draadloos, je kunt hem overal in huis meenemen om kleine dagelijkse ongevallen te repareren en op te ruimen.

De juiste stofzuiger kiezen

handstofzuiger

Het lijkt niet veel, maar de tafelstofzuiger moet ook aan verschillende criteria voldoen voordat hij besluit het ene model te kopen in plaats van het andere.

Om een ​​kwaliteit handstofzuiger tegen de beste prijs te kopen, moeten we hier kijken voordat we kopen.

Een krachtige handstofzuiger?

Het feit dat de handstofzuiger een stofzuiger is voor eenmalige taken, betekent niet dat hij niet krachtig hoeft te zijn, integendeel.

De zuigkracht is net zo belangrijk als voor busstofzuigers of stokstofzuigers. Kruimels en ander vuil moeten direct worden opgezogen zonder er meerdere keren overheen te moeten gaan, en ook zonder gebruik te maken van een zuignap.

Bedenk dat met betrekking tot de kracht van een stofzuiger het interessant is om naar te kijken nuttige kracht (vacuüm- en luchtstroomverhouding). Het wordt kPA genoemd en moet minimaal 20 Kpa zijn.

Deze informatie is zeldzaam bij de fabrikanten die ze leveren. Daarom moeten we naar de volt kijken.

Een handstofzuiger begint interessant te worden 12 volt, sommige modellen kunnen worden gemonteerd tot 22 volt. Dit is het geval bijhandstofzuiger Dyson, die een hoge prijs heeft, maar perfect is om onze auto te stofzuigen.

Kortom, hoe hoger de volt, hoe meer zuigkracht we zullen hebben.

Autonomie en oplaadtijd

Kleine motor, kleine batterij … We mogen niet verwachten dat onze tafelstofzuiger een lange autonomie heeft, en dat is goed, daar is hij niet voor ontworpen.

Desalniettemin zou het goed zijn als het langer dan vijf minuten zou duren, wat een beetje redelijk is, vooral voor het schoonmaken van de auto of de stoelen.

Het minimaal vereiste is 10 minuten autonomie. Maar de meeste gaan tot 15 (Philips, Rowenta, Black & Decker), zelfs 20 of zelfs 30 minuten (Dyson).

De beste handstofzuigers in termen van autonomie zijn die een lithium-ionbatterij.

De voordelen van deze batterijen zijn, afgezien van deze autonomie, hun langere levensduur en de laadsnelheid, zoals we kunnen zien in deze stick stofzuiger koopgids.

Merk op dat er voor grotere oppervlakken, zoals een auto, wel zijn handstofzuigers met draad die in de sigarettenaansteker wordt gestoken. Maar helaas zijn dit handstofzuigers die alleen voor voertuigen zijn bedoeld.

We raden daarom aan om een ​​veelzijdiger handstofzuiger te kiezen met een lange autonomie zoals die van Dyson, die voldoende zal zijn om het grootste vuil en stof van een auto efficiënt op te zuigen, zelfs in de hoeken en gaten.

Filters voor handstofzuigers

Een tafelstofzuiger Het heeft ook een filter om de motor te beschermen tegen stof, haar, kruimels en ander vuil, maar ook om ons te beschermen tijdens het schoonmaken.

Als de handzuigers van de eerste prijs een conventioneel filter hebben, hebben andere, in een bereik hierboven, een cycloonfilter, wiens principe wordt herinnerd.

Het cycloonfilter creëert een vacuüm en vormt schattige kleine cyclonen die schone lucht snel van stof scheiden.

Zeer effectief, het cycloonfilter is de must van technologie.

Het HEPA-filter is ook erg interessant. Deze laatste houdt namelijk zeer kleine deeltjes vast en beperkt zo het ongemak voor mensen die allergisch zijn voor stof, mijten, pollen.

Tankinhoud

Oké, de tafelstofzuiger is niet bedoeld voor zware schoonmaak van het hele huis. En ja, de tafelstofzuiger moet klein en gemakkelijk te vervoeren zijn, anders kun je net zo goed de stofzuiger eruit halen.

Maar dat wil niet zeggen dat we genoegen moeten nemen met een minitank met een kleine inhoud, die maar drie kruimels en een beetje stof kan opzuigen …

Vermijd ook handstofzuigers met een te grote tank. Het doet niet veel en het neemt meer ruimte in beslag dan nodig.

Over het algemeen bieden merken tanks tussen 0,30 L en 1 L. Maar meestal vinden we een inhoud van 0,5 liter, wat een goed compromis is. Dit geldt zowel voor modellen van Rowenta of Black & Decker, als voor de high-end modellen van Dyson.

Het gewicht van een tafelstofzuiger

Net als bij de capaciteit van de tank heeft het geen zin om te beslissen over een te zwaar vacuüm.
Het gewicht beïnvloedt het rijgedrag, maar ook de ergonomie en vermoeidheid.
Boven 1,5 kg, wat het gemiddelde gewicht is van tafelstofzuigers, zal het moeilijk te hanteren maken
en zal de neiging hebben om op de muurbasis te blijven …

De prijs van een draadloze handstofzuiger

Zo’n apparaat is niet erg duur. Voor de eerste prijzen kunnen we rekenen, ongeveer 40 euro.

Deze prijs is natuurlijk hoger als je duurder wordt. Dyson verkoopt wederom zijn handstofzuiger niet ver van 200 euro … maar het is zeer efficiënt.

De accessoires van een handstofzuiger

Een handstofzuiger zonder een paar accessoires? Je denkt er niet aan!

Laten we een praktisch model kiezen, dat is goed af. A basisborstel, flexibele slang voor toegang tot moeilijke gebieden, toetsenbordborstel en spleetmondstuk zijn de minimale accessoires die u bij uw handstofzuiger moet hebben.

Van een geschikt vermogen, klein en praktisch, de handstofzuiger is een apparaat waarmee kleine ongelukjes kunnen worden gereinigd, maar ook van de auto en het textiel zoals de bank.

Hij neemt geen ruimte in beslag en is een perfecte aanvulling op de klassieke stofzuiger, bezem of jerrycan. Door aandacht te besteden aan de autonomie, filters, tankinhoud, accessoires en kracht, kunnen we met de juiste prijs een alledaagse metgezel hebben die ons veel service zal verlenen.

En om deze gids te voltooien, is hier een vergelijking van de beste handstofzuigers die online of in winkels te vinden is.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Decen Robot Cuisine 1100W Robot Multifonction 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3,5 L ...

amazon
115.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites