1 octobre 2020
Hoe kies je je steamer?

Hoe kies je je steamer?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Voor een gezond, vetarm dieet zijn gestoomde recepten ideaal. De ingrediënten worden in een mand geplaatst boven een verwarmingswatertank. Het is mogelijk om te stomen door een mandje op een pan te plaatsen. Voor een meer regelmatige en vooral veilige stoomkook is het echter de moeite waard om een ​​elektrische stoomkoker te kopen, vooral als deze goed is gekozen.

Om een ​​stoomboot goed te kiezen, moet je uitgaan van je behoeften. Concreet is het een kwestie van kijken naar de samenstelling van je gezin, nadenken over je favoriete gerechten en je manier van koken (totaal geconcentreerd of multitasking).

Van daaruit weet u wat belangrijk voor u is, zodat u de kunt vinden beste stoomboot dat is.

Om u te helpen, nodigen wij u uit om hieronder de verschillende vergelijkingscriteria te ontdekken.

De capaciteit van de stoomboot en het aantal kommen

capaciteit stoomboot en kommen

Alle stoomkokers zijn apparaten die uit ten minste twee elementen bestaan: de tank (waarin de motor, de verwarming en het te verwarmen water zijn ondergebracht) en de kom of mand (waar voedsel wordt geplaatst). Om zich echter van elkaar te onderscheiden, bieden de merken stoomkokers aan met een variabel aantal korven en een totale capaciteit die zich aanpast aan verschillende familieprofielen.

Bezorgdheid over capaciteit de hoeveelheid in liter die de compartimenten kunnen bevatten. Het is lastig te begrijpen, omdat je geen soep kookt, maar groenten en zelfs vis of vlees. Een artisjok heeft dus vooral hoogte nodig, terwijl Chinese gestoomde knoedels een groot plat oppervlak nodig hebben.

Daarnaast betreft de totale capaciteit alle inbegrepen kommen. Het kan dus variëren van 4 tot 12 liter en het kan worden gegroepeerd in een enkele mand of verdeeld over drie manden. Neem dus de tijd om de beschrijvingen van de steamers te lezen om erachter te komen wat ze precies bieden. Is het een stoomboot met drie kommen van elk drie liter? Of een stoomboot met twee kommen van elk 4 liter?

Als je twijfelt, weet dan dat het raadzaam is om een ​​capaciteit van ongeveer 6 liter te hebben voor een gezin van 4 personen. Dit maakt een grote veelzijdigheid mogelijk in het soort gerechten dat kan worden gekookt.

Daarnaast kan er een optionele speciale rijstkom zijn, een extra functie die de rijstkoker kan vervangen.

Met of zonder sapopvanger?

Als er minstens twee kommen met de stomer zijn, is het het beste om een ​​systeem te hebben dat voorkomt dat het sap van het voedsel erboven op het voedsel eronder valt. Dit kan met een sapopvangbak of een dienblad. Het is een zeer merkbare optie die een betere conservering van de smaken mogelijk maakt. Hierdoor kunt u ook voedsel bereiden in hetzelfde fornuis dat niet bedoeld is voor dezelfde maaltijd.

Het beste vermogen voor een stoomboot

power stoomkoker

Hier is een vraag die vaak opkomt bij het kopen van een stoomboot. In feite komt het voor elk apparaat voor, van broodroosters tot Cookeo, omdat we meestal niet precies weten wat deze term omvat.

Wij, als gebruiker, willen weten of het effectief is, of het dankzij zijn kracht goed kan koken. Voor fabrikanten is het vermogen een eenvoudig aantal watt dat informatie geeft over het stroomverbruik. Deze elektrische stroom helpt om een ​​idee te krijgen van efficiëntie, maar het is niet alles.

Op een stoomboot kan het vermogen variëren van 600 tot 2000 watt. Voor incidenteel gebruik, wat uw keuze ook is, gebruikersrecensies (op Amazon of Boulanger) zijn betere kwaliteitsindicatoren.

Voor zeer regelmatig gebruik is het beter om rekening te houden met de meningen en het apparaat met het laagste vermogen te proberen te gebruiken. Dit kan de elektriciteitsrekening snel doen oplopen.

Het belangrijkste om je weg te vinden, is eerder om de voorverwarmtijd, de aanwezigheid van een stroom- of temperatuurregelaar en de gemiddelde tijd om een ​​bepaald gerecht te koken te controleren.

Materialen en algemeen ontwerp

stoombootmateriaal en ontwerp

Het ontwerp gaat over de buitenkant, dat wil zeggen de kleur en of het goed zal werken in uw keuken. De materialen spelen direct in op het externe aspect, maar de meest interessante zijn die welke in contact komen met voedsel.

Gezond eten vereist vermijd plastic voor stoomkorven, inclusief BPA-vrij plastic, omdat er vaak een licht aanhoudende geur is. Kies daarom voor manden van RVS of glas. Dit verhoogt de prijs van de stoomboot, maar het verhoogt de levensverwachting van het product, de planeet, uw kinderen. Dus aarzel niet om een ​​promo te zoeken voordat je een goedkopere plastic stoomboot neemt.

Merk echter op dat het fijn is om een ​​stoomboot mee te hebben transparante kommen in de eerste plaats om het koken te volgen zonder het apparaat te hoeven openen, of op zijn minst een glazen deksel. Aan de andere kant biedt SEB een zeer elegant roestvrijstalen model … Evenzo de kommen met grote handvatten vervoert iedereen bij voorkeur veilig.

Ergonomie: wat is een praktische stoomkoker?

ergonomische stoomkoker

Ergonomie, dat wil zeggen de grip, is vaak het laatste criterium waar we naar kijken, omdat het het meest delicaat is. En toch is het essentieel, omdat het direct speelt op uw plezier in het gebruik van dit apparaat.
Drie elementen zijn te vergelijken: opstarten (en afsluiten), watervullen, onderhoud (en opslag).

betreffende de start-up, goedkope stoomkokers zijn uiterst eenvoudig: er is maar één aan / uit-knop. Er is dus geen timer, geen stroomregelaar, geen automatische uitschakeling. Het is daarom noodzakelijk om de kwaliteit van het koken de eerste paar keer te beoordelen, vervolgens uw kooktijd aan te passen en een externe timer te starten.

Bij meer complete modellen wordt het opstarten gedaan met een timer. De stop kan al dan niet automatisch zijn en met het uitzenden van een eindsignaal. Er kan zelfs warm worden gehouden. Alles is gegroepeerd, u hoeft niet naar de timer te zoeken terwijl de voorbereiding al bezig is.

De watervulling in de basis van de stomer is ook een belangrijk punt, omdat het tijdens het koken water terug in de tank doet. Hierdoor kunt u langer koken zonder het fornuis te stoppen. Dit is een optie die bij de overgrote meerderheid van de fornuizen wordt aangeboden, via een kleine opening aan de ene kant.

Tenslotte,onderhoud kan met de hand worden gedaan, maar tegenwoordig is zelfs een low-end stoomkoker voorzien van kommen die vaatwasmachinebestendig zijn. Het verschil wordt meer gemaakt tijdens opslag, dat wil zeggen als het gaat om kijken hoe je de verschillende elementen nestelt om een ​​hele kast niet te rommelig te maken. Zoveel om een ​​compacte opslag te begunstigen. Door nadelen rijst de vraag niet of je het permanent op je werkplan wilt laten staan.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites