27 octobre 2020
Hoe kies je je banketrobot?

Hoe kies je je banketrobot?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Decen Robot Cuisine 1100W Robot Multifonction 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3,5 L ...

amazon
115.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Het publiek voor banket toont dat: wij houden van koken. Sorry, bak. Deze modieuze naam dankt zijn succes aan televisie en aan de sterren van taarten, brioches en andere slagroomsoesjes.

En als we graag de avonturen volgen van deze chefs die ons verrassen met hun talenten, dan maken ook wij graag fantastische desserts.

En om ons te helpen bij onze zoektocht, de banketrobot is onze kostbaarste bondgenoot.

Helaas, toen ze de planken binnenvielen, was het moeilijk om te weten welke te kiezen en om de basisfuncties te kennen die het moet hebben. Maar dankzij deze koopgids zullen we nooit meer verdwalen en kunnen we de robot van onze dromen kopen.

Een bakrobot, voor wie, waarvoor?

rollen van een bakrobot

Zodra we regelmatig bakken, wordt de bakrobot een beetje de koning van de keuken. Trots gekroond op het aanrecht van de kamer waar we onze maaltijden bereiden, met zijn moderne ontwerp en zijn flitsende kleuren, is het het apparaat dat essentieel is geworden voor succesvolle voorbereidingen, maar ook en vooral om ons tijd te besparen.

Daarnaast hebben we de beste bakrobots 2019 waar onze familie blij van wordt.

Dit alles is allemaal goed en wel, maar waarom een ​​bakrobot en is het voor ons gemaakt?

Als we maar een paar taarten per jaar koken, of als we vooral een assistent willen voor al onze kleine gerechten, is het misschien beter om naar multifunctionele robots, met onze selectie van beste multifunctionele robots 2019.

Aan de andere kant, als we regelmatig gebak willen maken, met professionele recepten, de aankoop van een banketrobot, zoals we kunnen zien in deze koopgids: bereiden alle snacks met het ambachtelijke Kitchenaid, klinkt logisch.

Maar wat bakrobot kiezen ? Welke criteria zijn doorslaggevend? Dit is wat we meteen zullen zien.

Welke kracht voor een banketrobot?

power bakken robot

Zoals bij alle huishoudelijke apparaten, moet de elektrische kracht van een bakrobot het kunnen volhouden. Dus als het vermogen van de robots varieert van 300 tot 1200 watt, raden we aan een apparaat met weergave te kiezen minimaal 600 watt, voor het effectief mengen van zelfs de meest dichte preparaten.

Inderdaad, met zijn planetaire beweging moet de banketrobot de massa kunnen optillen zonder te blokkeren.

Wees voorzichtig, hier is er een val.

Het vermogen dat tijdens het werk wordt teruggegeven, is afhankelijk van de locatie van het motorblok en er zijn drie categorieën motoren:

De banketrobot met riem (riemoverbrenging)

De motor staat aan de basis van de robot en de accessoires worden aangedreven met een riem. Dit is een vrij algemeen type voor bakrobots op instapniveau. De zorg is dat er vermogensverlies is omdat de motor dit niet rechtstreeks naar de gereedschappen overbrengt.

De direct aangedreven motor

Interessanter, de direct drive motor zit in de robotarm. Zo kan het alle stroom aan het accessoire leveren. Geen verlies, dus meer efficiëntie.

De asynchrone motor

Het is een soort van intelligente motor. Zeer efficiënt, het past zijn snelheid aan het gereedschap en de dichtheid van ons preparaat aan.

We hebben de motoren gezien, maar er is nog een kleine val om op te letten: het aantal uitgangen. Vaak kunnen bakrobots multifunctioneel worden. We kunnen dus twee voorbereidingen tegelijkertijd doen, maar dat betekent ook dat de stroom bij elke uitgang wordt verdeeld. Als we bijvoorbeeld drie uitgangen hebben voor een vermogen van 1200 watt, hebben ze elk 400 watt.

Het vermogen wordt ook bepaald op basis van de gekozen snelheid. De snelheden zijn precies variabel, afhankelijk van de merken en modellen. Op de meeste robots zijn er minimaal zes toepasbaar.

Eerste snelheden maken een zachte menging van preparaten mogelijk, bijvoorbeeld voor pasta voor het inbrengen van vloeistoffen (bovendien voorkomt dit spatten). Hogere snelheden emulgeren effectiever.

De essentiële accessoires voor bakrobots

accessoires voor bakrobotEen bakrobot die de naam waardig is, moet een minimaal accessoires aankoop. Natuurlijk, nadat we meer kunnen kopen en zelfs omzetten in een keukenmachine, maar als een robot die zich bezighoudt met snoep, zijn drie gereedschappen voldoende. Het is niet veel, maar ze zijn essentieel.

De zweep

Ook genaamd drummer, het is de meest klassieke en de meest elementaire, maar essentieel. Het wordt gebruikt om onze eiwitten, slagroom of onze crèmes op te kloppen. Onverslaanbaar voor emulgeren, het is ons belangrijkste accessoire.

Blad

Deze tool is toegewijd aan de pasta maken : zanddeeg, bladerdeeg, zandkoek, suikerdeeg, pannenkoekbeslag.
Kortom, alle vaste en vloeibare pasta en zelfs biscuitgebak.

De haak

Tenzij we leerling-bakkers zijn, is dit degene die ons het minst van dienst is. En toch, een robot kopen zonder dat er geen sprake van is, is uitgesloten.

Het staat toe kneed al het gerezen deeg : voor brood, pizza, brioches, rum babas.

We wedden dat we met zo’n accessoire vaker gebak gaan maken.

Extra accessoires

De meeste merken aanbod om zijn banketrobot te verrijken met extra gereedschappen.

Zo zijn de ijsmachines, de blender, de koekjesopdruk en de citruspers beschikbaar voor alle modellen.

Sterker nog, we kunnen verder gaan en onze banketrobot transformeren tot een echte multifunctionele robot dankzij keukenaccessoires, zoals raspen of snijmachines.

De kwaliteit van de accessoires

Goede accessoires zijn, zoals we hebben gezien, essentieel.

Maar hun kwaliteit is ook enorm belangrijk. Ze moeten sterk genoeg zijn om een ​​dicht deeg te mengen en ze moeten schokken kunnen weerstaan.

De beste accessoires zijn die in roestvrij staal. Zeer hygiënisch, ook resistent. Sommige merken bedekken het met een antiaanbaklaag.

Tweede punt op de accessoires: ze moeten de bodem van de tank bereiken om zelfs kleine bereidingen te kunnen mengen. Zo niet, zorg dan dat de hoogte verstelbaar is.

De kom van de banketrobot

Hij is degene die onze voorbereidingen zal verwelkomen. Het moet stevig zijn, groot genoeg om onze crèmes in alle rust te monteren of een grote cake te maken, licht en gemakkelijk te onderhouden. De must: een handvat om ons te helpen het te vervoeren in geval van zware voorbereiding, zoals deed Kenwood op de kom van zijn robot Koken en gebak Koken Chef-kok Gourmet, of zoals de Kitchenaid Artisan.

Er zijn drie soorten kommen: plastic, wat niet erg interessant is, maar wel te vinden is op instapniveau.

Roestvrij staal, wat het voordeel heeft dat het licht en gemakkelijk te onderhouden is.

Glas, wat mooi en hygiënisch is. Het wordt ook gevonden in kookshows (waarschijnlijk zodat we de voorbereidingen kunnen zien), maar het breekt en is zwaar.

Besteed aandacht aan capaciteit. Te klein, de kom van onze banketrobot kan geen stijgend voedsel aan.

Te groot, er moet worden geïnvesteerd in een zeer krachtige motor.

Het vrolijke medium zit in de kommen van 4 liter over.

Welke prijs voor een banketrobot?

prijs bakrobot

Het voordeel van de democratisering van bakrobots is dat ze gevonden worden voor alle budgetten en in alle reeksen. Natuurlijk hebben we misschien niet het nieuwste high-end model, maar het is niet noodzakelijk noodzakelijk voor ons gebruik.

Sommige merken, zoals Kenwood, bieden dus robots aan vanaf 200 euro. KitchenAid, het begint zijn prijzen op 350 euro, oplopend tot 1000 euro.

Sommige bakrobots hebben meer dan één kom. Dit is het geval bij de Magimix, met drie kommen waarmee de voorbereidingen kunnen worden geketend, maar die ook aanzienlijke kosten met zich meebrengt (meer dan 1000 euro voor het premiummodel).

Ook andere merken zijn op de markt gekomen (Moulinex, Bosh) en bieden meer betaalbare prijzen.

Let ook op de prijs van optionele accessoires. Sommige zijn vrij duur en kunnen snel oplopen.

De banketrobot schoonmaken

robotgebakje schoonmaken

Koken is prima, maar dan is er de schoonmaakklus.

Hier, het is de kwaliteit van de accessoires en de kom wat doorslaggevend zal zijn.

Sommige low-end accessoires kunnen inderdaad gemakkelijk beschadigd raken tijdens het wassen, vooral bij intensief gebruik.

Vergeet het plastic en focus op het roestvrij staal, dat niet alleen heel goed reinigt, maar ook in de vaatwasser gaat.

Het is ook hier, aangezien we het over afwasmachines hebben, dat de capaciteit van de kom belangrijk zal zijn. Als we het niet met de hand willen wassen, pas dan op dat je geen te grote kom kiest.

De kom van de KitchenAid Artisan heeft een inhoud van 4,83 liter, ruim voldoende voor al onze zelfgemaakte bereidingen en past in de vaatwasser.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Decen Robot Cuisine 1100W Robot Multifonction 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3,5 L ...

amazon
115.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites