21 octobre 2020
Hoe kies je een stofzuiger zonder zak?

Hoe kies je een stofzuiger zonder zak?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Stofzuigers zonder zak de markt binnenvallen. Geen merk dat geen eigen model aanbiedt. Dyson, Philips, Rowenta, Electrolux … Ze verkopen allemaal minstens één type stofzuiger zonder zak.

Stofzuiger met bezem of bus, eerste prijs of topklasse, cycloonfilter of niet …

Hoe kies je een stofzuiger zonder zak met zoveel criteria? Beantwoord in deze handige kleine handleiding voordat je koopt.

Hoe werkt een stofzuiger zonder zak?

Om te beginnen, moet u begrijpen hoe een stofzuiger zonder zak werkt. In werkelijkheid is het vrij eenvoudig, zo niet helemaal vergelijkbaar met stofzuigers met zakken.

In een stofzuiger zonder zak, stof wordt opgezogen dan zal, onder invloed van zijn massa, aan de wanden van de tank blijven plakken. De aldus vrijgekomen lucht gaat dan door een filter dat de fijnste deeltjes vasthoudt.

Maar wees voorzichtig. Er zijn twee soorten filters op de markt, zoals we hieronder zullen zien, de ene is iets efficiënter dan de andere.

Nu u begrijpt hoe het werkt, zijn hier de belangrijke criteria voor het kiezen van een krachtige stofzuiger zonder zak. En om verder te gaan, hier is een gids voor koop de beste stofzuiger zonder zak, al dan niet op Amazon.

Welk filter voor een stofzuiger zonder zak?

stofzuiger zonder zak met HEPA-filter

Twee technologieën overschaduwen de markt: conventionele filters, die fijne deeltjes vasthouden, en cycloon-, of zelfs multicyclonische, filters die populair zijn bij het bekende merk Dyson.

Klassieke filters voor stofzuigers zonder zak

Zoals hierboven uitgelegd, de conventionele filters houden de microdeeltjes stof vast waarvan hun massa niet genoeg was om tegen de muren of de tank te sturen.

Stofzuigers met dit filter zijn vaak veel goedkoper. Maar het filter wordt ook veel sneller vuil en moet regelmatig worden schoongemaakt. Daarnaast verliest de stofzuiger zuigkracht als dit filter verstopt zit met stof.

Cycloonfilters

Veel stofzuigers zonder zak hebben de zogenaamde technologie cycloonfiltratie.

Dit zeer efficiënte systeem reproduceert een « minicycloon », die lucht en stof op hoge snelheid scheidt.
Vaker wel dan niet, hebben we zelfs het geluk om stofzuigers zonder zak te zien met multi-cycloontechnologie, die de scheiding tussen schone lucht en stof maximaliseert.

Cycloonfilters zeer weinig vuil en verlies de zuigkracht niet. Bovendien scheidt zo’n filter fijne deeltjes gemakkelijker, ook al zijn de grote merken zoals Dyson, Rowenta of Philips vaak uitgerust met een HEPA-filter.

Het HEPA-filter

Het filteren van de lucht in een stofzuiger is een nog belangrijker criterium als je allergisch bent voor stof, huisstofmijt of zelfs pollen.

HEPA is eigenlijk een standaard, oorspronkelijk gebruikt in de industrie, maar ook in luchtfilters. Het staat voor « High Efficiency Particulate Air » (zeer effectief filter op in de lucht zwevende deeltjes).

Dit filter houdt pollen, mijten, dierenhaar, fijne deeltjes en bepaalde micro-organismen tegen.
Dit wil zeggen het belang ervan voor gevoelige mensen, kinderen of zelfs eigenaren van dieren die veel van hun haar verliezen.

Luchtfilters zijn essentieel in een stofzuiger, zoals bewezen dit figaro-artikel.

Stofzuigen zonder jerrycan of bezemzak?

stofzuiger zonder zak beoordelingen

Er zijn twee categorieën stofzuigers zonder zak: de zeer klassieke stofzuigers met stofzak en de zeer modieuze stofzuigers met stok. Beiden hebben hun voor- en nadelen. We hebben ook een completere gids gepubliceerd om u te helpen kiezen tussen een bus of bezemstofzuiger.

Stofzuiger zonder zak

De stofzuiger zonder zak is ideaal voor degenen die dat wensen een krachtige stofzuiger op alle verdiepingen en die een grote zuigkracht behoudt. De tank heeft ook een goede capaciteit.

Perfect voor thuis, ze worden geleverd met accessoires, vaak inclusief een speciale borstel. Bovendien vinden we een prijs-kwaliteitverhouding zeer bevredigend.

Aan de andere kant zijn ze niet erg handig en kan de kabellengte lastig zijn, omdat ze ondanks de inspanningen van de fabrikanten nog steeds te kort zijn.

Stofzuiger zonder zak

Het voordeel van de steelstofzuiger is dat deze erg handig is en gemakkelijk op te bergen zonder te veel ruimte in beslag te nemen. In deze gids draadloze stofzuiger zonder zakvergelijkingkunt u vanuit huis gemakkelijk een keuze maken om een ​​steelstofzuiger te kopen.

Het is minpunten: het heeft minder zuigkracht omdat de motor kleiner is en de tank sneller wordt gevuld.

Zijn andere grote zwakte is de batterij, die mogelijk een lage autonomie hebben. Maar sommige modellen hebben een batterij die lang meegaat, zoals de Rowenta RO8872WO Air Force Extreme.
Bovendien is het vaak vrij duur in vergelijking met een zakloze busstofzuiger.

Veel merken zijn gestart met steelstofzuigers. Mocht het niet altijd even makkelijk zijn om te kiezen, dan kunnen wij je hierbij helpen Rowenta stick stofzuiger review of de Dyson stick stofzuiger review.

De zuigkracht

power stofzuiger zonder zak

Dit is een essentieel punt om te bestuderen wanneer u investeert in een stofzuiger zonder zak.

Door de zuigkracht zuig je diep als het goed is aangepast aan onze bodem. Niet krachtig genoeg, de stofzuiger heeft er meer last van harde vloeren zoals tapijten en zal worden gewijd aan de dagelijkse schoonmaak. Dit lijkt een beetje op het principe van de steelstofzuiger.

Te krachtig, de borstel kan zuigkracht veroorzaken op bodems. Hier schoonmaken kan bijzonder vermoeiend zijn. Er is dus een balans te vinden naar uw wensen.

De prijs van een stofzuiger zonder zak

Een ander belangrijk punt, de prijs van stofzuigers zonder zak. Hier kan, afhankelijk van het model dat we kiezen, het benodigde budget variëren van 80 euro tot meer dan 300. Over het algemeen stofzuigers zonder zak zijn goedkoper dan steelstofzuigers.

Maar het merk speelt ook een grote rol. Bij Philips en Rowenta zijn de goedkope stofzuigers zonder zak dus behoorlijk efficiënt.

Dyson is met zijn geavanceerde technologie veel goedkoper. Desalniettemin is een stofzuiger een investering op lange termijn. Door de kwaliteit van de producten beschikt u jarenlang over een krachtige stofzuiger. Als je het kunt betalen, kun je beter inzetten op prestaties.

Merk ook op dat we besparen op de prijs van tassen, die zwaar kunnen wegen in het budget.

Het geluid van stofzuigers zonder zak

Als we een defect voor stofzuigers kunnen noemen, is dat het geluid dat ze maken tijdens het hardlopen. We rekenen gemiddeld tussen 60 decibel, voor de stilste, tot 80 voor de luidste, met stofzuigers zonder zak bovenaan het podium.

De vacuümzak dempt in feite geluiden, wat het volume verlaagt. Als u op zoek bent naar een stofzuiger zonder stille zak, kunt u deze mogelijk niet vinden.

Het goede nieuws is dat fabrikanten enorme inspanningen leveren om het geluid te verminderen. Dit is het geval bij de busstofzuiger Rowenta RO8366EA Silence Force Multi Cyclonic Animal Care Pro met 68 decibel.

Stofzuigeraccessoires zonder zak

Elke zichzelf respecterende stofzuiger moet worden uitgerust met accessoires. Stofzuigers zonder zak zijn geen uitzondering.

Dit maakt het makkelijker om de vloeren schoon te maken. Elke borstel heeft namelijk zijn eigen kenmerken, waardoor het stofzuigen van een gladde vloer een heel specifiek accessoire vereist, net als een harde vloer …

Veel merken bieden ook een speciale borstel aan voor dierenhaar en haar. Hiermee eindigen de knopen.

Natuurlijk geen stofzuiger zonder een spleetmondstuk om in de hoekjes en gaatjes schoon te maken.

Het geval van handstofzuigers

Er is een categorie stofzuiger zonder zak waarover weinig wordt gezegd, maar die toch erg handig is: handstofzuiger.

Zeer praktisch voor het snel stofzuigen van fauteuils, banken of auto’s, de handstofzuiger past gemakkelijk in elk huis en maakt het schoonmaken gemakkelijk. Het is niet nodig om de grote stofzuiger voor een paar kruimels of haren op onze bank te verwijderen.

Het kan ook worden gebruikt om kruimels op de keukentafel te verwijderen of om de schade te herstellen van de jongste die leert eten.

Aangezien we weinig spreken, is het moeilijk te weten welke te kiezen. Maar als we aan alles denken, is hier een vergelijking van de beste handstofzuiger op de markt.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites