3 août 2020
Hoe kies je een stille en krachtige stofzuiger?

Hoe kies je een stille en krachtige stofzuiger?

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
2

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot Cuisine Multifonctions, DECEN 2L Robot Hacho, Options à 4 Vitesses Robot Menager Cuisine Hacho ...

amazon
59.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

DECEN Robot Cuisine Multifonction 1100W, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3.5 L Bol (avec Cro ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
5

Moulinex Découpe Légumes Electrique Fresh Express3 en 1 Râper Emincer Gratter Mandoline Légumes Frui ...

amazon
57.99 € 39.96
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Het hebben van een krachtige stofzuiger is goed. Dit maakt het schoonmaken makkelijker en bespaart ons veel tijd. Het hebben van een krachtige EN stille stofzuiger is nog beter.

Een stille stofzuiger lijkt een beetje op de Grail. We zoeken het allemaal, terwijl we twijfelen aan het bestaan ​​ervan.

En toch, wie wil zijn huis niet schoonmaken met een draaglijk geluidsniveau? Ouders weten het des te meer. Vacuüm terwijl de baby slaapt (vaak de enige keer dat je kunt opruimen), is het erg riskant. Maar als we een stille stofzuiger hebben, zou dit soort problemen niet bestaan.

Gelukkig voor ons hebben de merken begrepen dat decibel een bepalende factor is bij de aanschaf van een stofzuiger. En ze proberen allemaal producten te verkopen waar stilte het commerciële goed is geworden. Hoe doen ze dat? Is het echt mogelijk om een ​​vacuüm te hebben dat zowel krachtig als stil is? Dit is wat we zullen proberen te demonstreren in deze koopgids.

Is de kracht van een stofzuiger gekoppeld aan het geluidsvolume?

power stofzuiger zonder zak

Op het eerste gezicht zou je denken dat hoe hoger de zuigkracht van een stofzuiger, hoe luider deze zal zijn.

Ten slotte zijn de twee niet noodzakelijk met elkaar verbonden. Hiervoor zijn verschillende redenen. Allereerst hangt het af van het model stofzuiger, sommige zullen we zien, natuurlijk meer lawaai maken dan andere. Dan hangt het af van de fabrikant en de inspanningen die hij heeft geleverd om de decibel te verminderen.

Het Rijksinstituut voor Consumentenzaken heeft een gids gepubliceerd om te begrijpen hoe stofzuigers werken, om de problemen beter te begrijpen.

Hoeveel decibel voor een stofzuiger?

Laten we, voordat we beginnen, eens kijken naar het aantal decibel dat een stofzuiger afgeeft. Afhankelijk van het model zijn er stofzuigers met een volumeniveau ertussen 60 en 80 decibel.

Merk op dat 80 decibel het geluid is dat een auto maakt, en het is de drempel net onder de zogenaamde risicodrempel.

Gemiddeld alle merken gecombineerd, stofzuigers zijn 75 decibel, wat al erg onaangenaam is.

Een « stille » stofzuiger wordt beschouwd als minder dan 60 decibel. Dit komt overeen met het interieur van een auto (en we weten allemaal dat baby’s in auto’s slapen, daar moet rekening mee worden gehouden), of anders naar een levendige markt. Als we verre van stilte zijn, is het nog veel draaglijker.

Als je een stille stofzuiger wilt, moet je ervoor kiezen onder 70 decibel. Rowenta-stofzuigers zijn er redelijk goed in, in tegenstelling tot die van Dyson, die vaak luidruchtig zijn.

Stofzuigers met tassen, stiller

Het is niet verrassend dat als u op zoek bent naar een stofzuiger met een lager volume, u de stofzuigers met een zak moet kiezen.

Waarom? Heel eenvoudig, zoals vermeld in deze koopgids stofzuiger met of zonder zak, de tas absorbeert geluid.

Als u niet alleen kiest voor een stofzuiger met zak, maar een stofzuiger van minder dan 70 decibel, kunt u bogen op een stille stofzuiger.

Hoe maken fabrikanten een stofzuiger stiller?

We kunnen ons de vraag stellen. Een stofzuiger maakt in wezen geluid. Als u op zoek bent naar stilte, kunt u in dit geval beter uw bezem meenemen, maar de efficiëntie is veel minder aanwezig.

De merken die hebben begrepen dat geluid een echte ergernis kan zijn, hebben een manier gevonden om het eenvoudig te doenisoleer de motor en afdichtingen.

Isolatietechnieken evolueren veel en worden steeds efficiënter. Schuimen absorberen geluid beter en we wedden dat we, gezien de vooruitgang van deze technologie, over een paar jaar in staat zullen zijn om stofzuigers te hebben met een gemiddelde van 65 tot 70 decibel.

Maar dit is nog niet het geval, dus voorlopig moeten we kiezen op basis van de door de fabrikanten genoemde zuigkracht en decibel.

Stofzuiger zonder stille zak, is het mogelijk?

Zoals we zojuist hebben gezien, waren de stofzuigers met zakcontainer stiller dankzij geluidsabsorptie door de tas.

Het is dus logisch om de vraag te stellen voor stofzuigers zonder zak, zoals steelstofzuigers of Dyson-stofzuigers, die stofzuigers zonder zak doen, of het nu gaat om bussen of bezems.

En het is waar, stofzuigers zonder zak maken meer lawaai. Maar …

Rowenta is bijvoorbeeld echt een model op dit gebied, net als Hoover of Bosh, die allemaal zakloze vacuümmodellen bieden onder de 70 decibel.

Zelfs Kacher is hierin geslaagd (iets minder dan 69 decibel) met zijn VC5-steelstofzuiger.

Het is dus best mogelijk om een ​​krachtige stofzuiger te hebben die niet teveel geluid maakt. Vertrouw daarvoor op de bekende merken. Inderdaad, degenen die we niet kennen, beloven zeer stille stofzuigers, maar ondanks de kracht.

Zeker, een merkapparaat heeft een hogere prijs, maar de kwaliteit is er, evenals de zuigkracht.

Daarnaast kopen we over het algemeen een stofzuiger aan zodat deze meerdere jaren meegaat, dus aarzel niet om, als je kunt, te investeren.

Maar let op, schat betekent niet zonder lawaai. We hebben gezien dat Dyson, als de stofzuigers erg krachtig zijn, ook veel lawaai maakt. Het is aan ons om waakzaam te zijn.

Welke stofzuiger moet ik kiezen?

keuze stofzuiger beoordelingen

Na het inventariseren van het geluid van stofzuigers, gaan we nu kijken naar de verschillende parameters voor kies een krachtige stofzuiger.

Met of zonder tas? Welk penseel? Welk type filter? Bus stofzuiger of bezem? Hoe zit het met robotstofzuigers?

Zoveel vragen waarop we antwoorden zullen geven.

Stofzuiger met of zonder zak?

Als de stofzuiger met zak maakt minder geluid, maar is ook interessanter voor mensen die niet in contact willen komen met stof, vaak om allergische redenen. De tas voorkomt contact met vuil, zelfs als deze geleegd is (tenzij een herbruikbare tas wordt gebruikt). Daarnaast doet de zak ook dienst als extra filter, wat betekent dat er minder stof wordt afgevoerd tijdens het afzuigen.

Maar het heeft als nadeel dat de zuigkracht tijdens het reinigen verloren gaat. Bovendien is een stofzuiger met zak slechts in één model beschikbaar: de opvangstofzuiger.

Laten we, om goed te kiezen, deze vergelijking volgen die de beste stofzuiger met zak.

Stofzuiger zonder zak, of het nu een bezem of een slee is, maakt over het algemeen meer geluid (behalve sommige merken). De tank moet worden geleegd in een vuilniszak, zodat we mogelijk in contact komen met het stof.

Het heeft vaak een hogedrukfilter en een HEPA-filter, die de fijnste deeltjes en allergenen opvangt. Bovendien is er dankzij dit systeem geen zuigverlies. Het is belangrijk om op te merken dat als je kiest voor een stofzuiger die minder lawaai maakt, maar ook iets minder krachtig is, dan kun je deze kracht in perspectief plaatsen.

Om te bewijzen dat kracht compatibel kan zijn met stilte, hier een recensie over de Rowenta stille stofzuiger voor huisdierenhaar.

Bus- of bezemstofzuiger: welke is krachtiger en stiller?

Het is altijd moeilijk om tussen de twee formules te kiezen. Hier zullen we de kenmerken van het een en het ander samenvatten, maar om te completeren kun je hiernaar verwijzen vergelijking tussen bus of bezemstofzuiger.

Bus stofzuiger kan met of zonder tas zijn, dus met de kwaliteiten of defecten die we hierboven hebben gezien.

De steelstofzuiger zal noodzakelijkerwijs een stofzuiger zonder zak zijn, daarom luidruchtiger.

In termen van zuigkracht zal het minder efficiënt zijn dan de busstofzuiger omdat de motor veel kleiner is.

Het kan ook deze kracht verliezen door een zwakke batterij, het hangt allemaal af van de capaciteit van de laatste.

Over capaciteit gesproken, die van de tank zal ook minder zijn.

Daarnaast is een steelstofzuiger handig, neemt geen ruimte in beslag, heeft in de meeste gevallen ook een HEPA-filter en is voldoende voor kleine ruimtes en dagelijkse schoonmaak. De prijs is echter hoger.

Inspireert de steelstofzuiger jou? Hier is een vergelijking van de beste modellen stokstofzuigers 2019.

Het stofzuigerfilter

Er zijn twee soorten filtratie beschikbaar op stofzuigers: één met een conventioneel filter en één met een cycloon- of multicycloonfilter.

Het klassieke filter is niet erg interessant. Het filtert klein stof minder goed en verstopt gemakkelijk, waardoor je stofzuiger zijn inspiratie verliest.

Het cycloonfilter, het scheidt het stof snel door kleine cyclonen te vormen. Fijn stof wordt gemakkelijker verwijderd en er is een HEPA-filter om de hygiëne te verbeteren en mijten, pollen en ziektekiemen vast te houden. Het filter wordt minder snel vuil, de stofzuiger verliest geen stroom en is makkelijker schoon te maken.

Accessoires voor stofzuigers

Wat hebben accessoires te maken met de kracht van een stofzuiger? Antwoord: het penseel.

Laten we niet hopen een grote kracht met een borstel met een kleine opening, die niet geschikt is voor de vloeren van ons huis, of met een borstel die moeite heeft met het zuigen van dierenhaar of haar.

Deze hebben een vervelende neiging om in de war te raken als de borstel niet is ontworpen voor dit soort vervuiling. Resultaat: het raakt verstrikt, vormt knopen, balletjes, verstopt de stofzuiger gedeeltelijk en veroorzaakt daardoor verlies van zuigkracht.

De energieklasse

Om te weten de echte efficiëntie van een stofzuigerhebben we twee manieren: verwijs naar de vergelijkers op internet en de bijbehorende consumentenrecensies, en het energieklasse-label op het apparaat.

Maar wat is er verborgen op dit beroemde label.

We zullen verschillende indicaties vinden:

  • De energie-efficiëntieklasse;
  • Filtratiecapaciteit;
  • Jaarlijks verbruik;
  • Het geluidsniveau;
  • Het zuigvermogen op harde grond;
  • De zuigkracht van tapijten en vloerkleden.

Al deze informatie is essentieel voor het kiezen van een geïnformeerde stofzuiger en alle fabrikanten moeten deze criteria in acht nemen.

Wat te kiezen heeft een koopgids gepubliceerd waarin alle indicaties worden uitgelegd, zodat u precies kunt begrijpen waar ze mee overeenkomen.

We hebben nu alle kaarten in handen om een ​​stofzuiger te kiezen, die tegelijkertijd krachtig, stil en handig is.

Raadpleeg bij twijfel de koopgidsen, de vergelijkers en de meningen van internetgebruikers die de stofzuiger die men wil kopen al hebben getest.

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
2

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot Cuisine Multifonctions, DECEN 2L Robot Hacho, Options à 4 Vitesses Robot Menager Cuisine Hacho ...

amazon
59.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites