27 octobre 2020
Hoe installeer en reinig ik een luchtontvochtiger?

Hoe installeer en reinig ik een luchtontvochtiger?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Decen Robot Cuisine 1100W Robot Multifonction 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3,5 L ...

amazon
115.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Haal het meeste uit uw luchtontvochtiger om de omgevingslucht te zuiveren en te drogen, dat is goed, maar je moet het nog steeds op de juiste plaats plaatsen en correct installeren om het zo goed mogelijk te laten presteren.

Als er bovendien een luchtontvochtiger nodig is om vocht uit het huis te verwijderen en schimmel- en gezondheidsproblemen te voorkomen, moet deze ook worden onderhouden. In feite is reinigen essentieel om storingen, verlies aan efficiëntie, maar ook het afstoten van door stof vervuilde lucht te voorkomen.

Kortom, we zullen samen bekijken hoe u het meeste uit uw luchtontvochtiger kunt halen om comfort en hygiëne te krijgen.

Installeer een luchtontvochtiger

installatie van luchtontvochtiger

Het installeren van een luchtontvochtiger is eenvoudig, maar om volledig effectief te zijn, kunt u het beste een paar tips volgen. Inderdaad, bepaalde slechte praktijken kunnen de goede werking ervan verhinderen en de lucht zal vochtig blijven als je niet oppast. Het is zonde om te investeren om niet van al zijn voordelen te genieten …

We hebben onze luchtontvochtiger gekocht dankzij de comparator “ de beste luchtontvochtigers Laten we nu kijken hoe we het kunnen gebruiken.

Kies de kamer van het huis

Als er maar één kamer in huis vochtproblemen heeft, zal de keuze snel gemaakt worden. Maar anders, als het hele huis een beetje te nat is, moet je kiezen de kamer die het meest is.

Natuurlijk kunnen we de luchtontvochtiger naar behoefte verplaatsen, maar het installeren van een luchtontvochtiger in de kamer waar het probleem het belangrijkst is, zal ons al veel ontlasten. Over het algemeen hebben keukens, badkamers en wasruimtes de meeste vochtproblemen.

Slecht geïsoleerde kelders zijn ook problematisch en leiden tot kou en schimmel. Hier is het plaatsen van een luchtontvochtiger zinvol. Het vermindert de luchtvochtigheid en we zullen een duidelijk verschil voelen in de rest van het huis.

Plaats een luchtontvochtiger

Dit is eenvoudig, maar niet zo veel. Als u hem gewoon neerlegt en aansluit op een elektrische ontvochtiger, moet u met een aantal zaken rekening houden.

Bijvoorbeeld de luchtuitlaten van de luchtontvochtiger. Veel modellen hebben luchtuitlaten aan de boven- en / of voorkant, andere hebben ze aan de achterkant van het apparaat.

Het is echter absoluut noodzakelijk dat de lucht goed rond deze uitgangen circuleert. Het is daarom noodzakelijk te vermijden dat luchtontvochtigers met uitlaten aan de achterkant tegen een muur worden geplakt.

Bovendien moeten meubels, gordijnen … ver genoeg van elkaar verwijderd zijn zodat ze de omgevingslucht goed kunnen opvangen en de kamer drogere en warmere lucht kan verspreiden.

Idealiter plaatst u het indien mogelijk in het midden van de kamer.

Het moet ook uit de buurt van grote stofbronnen worden gehouden, het kan het verstoppen en ervoor zorgen dat het minder gezonde lucht verspreidt.

Als u airconditioning heeft, moet u er rekening mee houden dat sommige modellen er rechtstreeks op kunnen worden aangesloten.

Om het maximale uit deze capaciteiten te halen, moeten we er ook voor zorgen dat de deuren en ramen van de kamer waar het is geïnstalleerd, worden gesloten.

Evacuatie

In het geval van een luchtontvochtiger met een container, geen probleem, we hoeven alleen maar te kijken om hem te legen.

Het is iets anders voor een apparaat met een uitlaatuitlaat. Naast de hierboven genoemde parameters moet de luchtontvochtiger inderdaad dicht bij een plaats waar water kan worden geloosd.

Verplaats het niet te ver om niet te lang een pijp in het midden van de kamer te hebben (wat vervelend kan zijn en ongelukken in huis kan veroorzaken), maar plaats deze pijp ook niet in de buurt van een stopcontact of een andere bron van elektriciteit.

Zodra de ideale locatie is gevonden, plaats het hoog om de zwaartekracht te laten overnemen zodat het water gemakkelijk wegloopt en de leiding goed verstopt, anders krijg je een overstroming.

Onderhoud uw luchtontvochtiger

onderhoud luchtontvochtiger

Een luchtontvochtiger is zeer effectief als je het juiste apparaat hebt, maar ook als je het goed en regelmatig onderhoudt.

Zoals bij alles verlengt een goede regelmatige reiniging niet alleen de levensduur, maar houdt het ook op volle capaciteit en vermijdt het schadelijke lozingen.

Allereerst is wat je meerdere keren per week moet doen leeg De prullenbak (als er een prullenbak is). Het apparaat moet van tevoren worden losgekoppeld, er kan water overlopen op de stroombron.

Laten we profiteren van het feit dat deze opvangbak erop uit is om hem te wassen. Stilstaand water is inderdaad een potentieel reservoir van ziektekiemen, bacteriën … het is daarom beter om een ​​goede reiniging uit te voeren, die snel zal zijn als het elke keer wordt gedaan.

In het geval van slechte geuren kunnen we toevoegen tabletten speciaal ontworpen voor dit gebruik, dat deze geuren neutraliseert en zelfs kan ruiken.

Als onze luchtontvochtiger elektrisch, condenserend of silicadroger is, overweeg dan maak de spoelen schoon (ongeveer elke drie maanden) om stof en ander vuil te verwijderen.

Dit maakt het ook mogelijk om de aanwezigheid van vorst te controleren. Als dit het geval is, moet deze worden verhoogd, omdat de grond over het algemeen kouder is.

De filters daarentegen moeten ongeveer elke zes maanden worden gedemonteerd en schoongemaakt, minder afhankelijk van het merk ontvochtiger (Delonghi, Rowenta, Invertor, Probreeze). Als we merken dat ze aan het einde van hun leven of beschadigd zijn, zullen ze ook moeten worden vervangen.

Naast deze aanbevelingen moet de machine zelf ook worden gereinigd, vooral de luchtuitlaten.

In ieder geval zou het naleven van de handleiding van de fabrikant de eerste reflex moeten zijn.

Kunnen we het water uit onze luchtontvochtiger halen?

waterterugwinning luchtontvochtiger-

In deze gecompliceerde tijden, waarin we allemaal geld willen besparen en waar ecologie centraal staat, komen we misschien in de verleiding om het water dat in de luchtontvochtiger stagneert, terug te winnen in plaats van het weg te gooien.

Dit water is gedemineraliseerd water, maar vooral potentieel drager van ziektekiemen.

Het wordt daarom sterk aangeraden om het niet te gebruiken voor eten, drinken of voor persoonlijke hygiëne.

Aan de andere kant kan het nuttig zijn voor bepaalde planten die niet van gemineraliseerd water houden.

Evenzo is het wassen van de ramen, de auto of het gebruik ervan voor het toilet niet echt een probleem.

Hoe weet ik of ik een luchtontvochtiger nodig heb?

luchtontvochtiger nodig

Uitzoeken of uw huis te nat is, is vrij eenvoudig. Sommige aanwijzingen kunnen ons op het spoor zetten.

Zo vinden we, ondanks de verwarming, de VMC en goede ventilatie elke dag nog steeds schimmel of waterdruppels op de ramen.

Bovendien is een constant koud gevoel vaak een teken van vochtige lucht.

Het afbladderende behang, de zwart wordende muren, de muffe geuren, de halo’s op de muren … het zijn allemaal tekenen die wijzen op een met water geladen lucht.

En als we op dit punt komen, komt dat omdat het echt te druk is.

Om erachter te komen hoe vochtig uw huis of kamer is, kunt u een hygrometer of hebben een weerstation. Hierdoor wordt de vochtigheidsgraad weergegeven. Als hij het is onder 65%, dit is correct. Maar boven deze drempel betekent dit dat ons huis vochtproblemen heeft die zo snel mogelijk moeten worden opgelost, hetzij met een chemische ontvochtiger, als het tarief laag genoeg blijft, voor een kleine kamer (kleedkamer), of met een elektrisch adsorptie- of condensatieapparaat.

Het is aan ons om te zien welke het meest relevant is, afhankelijk van de situatie en het gewenste resultaat.

Maar wees voorzichtig, te droge lucht is ook niet wenselijk voor de gezondheid, zoals we zien in dit artikel uit France Bleu.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Decen Robot Cuisine 1100W Robot Multifonction 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3,5 L ...

amazon
115.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites