21 octobre 2020
Hoe een sapcentrifuge kiezen?

Hoe een sapcentrifuge kiezen?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Elke ochtend goede verse fruit- of groentesappen, wie droomt er niet van?

Vruchtensappen, boordevol vitamines en mineralen, leveren energie en essentiële voedingsstoffen voor onze goede gezondheid.

Bovendien zijn sappen voor vuurvaste planten vaak een aantrekkelijk alternatief voor de dagelijkse consumptie van groenten en fruit, wat aantrekkelijker is dan een bord spinazie.

Maar laten we onze beperkte sapcentrifuges en andere accessoires vergeten.

Het is tijd voor sapcentrifuges. Deze machines kunnen snel en eenvoudig een lekker vers fruitsapje voor ons maken.

Als u de sapcentrifuges helemaal niet kent, en dit is vaak het geval, twijfelt u misschien welke u moet kiezen. Moeten we een elektrisch of handmatig model nemen?

Een verticale of horizontale afzuiger? En welke kracht?

Om het goed te kiezen, is hier een complete koopgids die ons zal informeren over de verschillende functies die een krachtige sapcentrifuge moeten hebben.

Wat is een sapcentrifuge?

sapcentrifuge werking

Net als de centrifuge, desapcentrifuge staat toe scheiden materie van planten (fruit en groenten) wat geld.

De bediening is eenvoudig: we doen ons voedsel, al dan niet gesneden volgens de machine, we duwen het erin dankzij de stamper en het verse sap komt er direct uit, gescheiden van de vezelachtige elementen.

Dankzij de werking behouden de sappen al hun voedingskwaliteiten. Dit is de reden waarom veel merken de productie van hun apparaat hebben gelanceerd: Riviera Bar, Magimix, Moulinex …

Er is voor elk wat wils, functies en budgetten.

Handmatige sapcentrifuge?

handmatige sapcentrifuge

Zoals je kunt zien, zijn er twee soorten extractors: de elektrische extractor, overal te vinden, en de handmatige extractor.

Laten we bij het laatste stilstaan, aangezien de rest van deze koopgids in wezen de elektrische afzuiger zal behandelen.

De handmatige sapcentrifuge werkt met een slinger en heeft veel voordelen. Ze zijn goedkoper dan elektrisch, gemakkelijk te vervoeren en schoon te maken.

Bovendien zal de rotatiesnelheid afhangen van onze spieren, en we zullen hieronder zien dat het de voorkeur heeft dat de laatste traag is.

De handmatige sapcentrifuge is bijzonder effectief voor groene sappen, bijvoorbeeld op bladgroenten.

Bovendien is dit model minder omvangrijk dan de elektrische afzuiger.

De elektrische sapcentrifuge

elektrische sapcentrifuge

De lieveling van de meeste huizen. De elektrische sapcentrifuge heeft namelijk meerdere voordelen. Het heeft geen elleboogolie nodig, de wormen die door de motor worden aangedreven, laten een optimale sapextractie voor hoge prestaties, en deze apparaten zijn vaak multifunctioneel. Laten we eens kijken wat u moet onthouden voordat u koopt.

Moet je een krachtige sapcentrifuge kiezen?

Zoals bij elk elektrisch apparaat, hebben we de neiging om te kijken naar de watt die de afzuiger levert, om de krachtigste te kiezen. Logisch.

Wat ons in dit geval echter bijzonder interesseert, is de schroef rotatie.

Bovendien hebben fabrikanten enorme vooruitgang geboekt op de motoren, waardoor het vermogen is verlaagd voor een vergelijkbare weergave.

Het is dus niet per se nodig om hiermee te stoppen, tenzij de gewenste afzuiger multifunctioneel is. In dit geval is voorzichtigheid geboden als een van de functies meer vermogen nodig heeft.

Rotatiesnelheid

Dit is het belangrijkste element van een sapcentrifuge. Waarom?

De voedingsstoffen in planten zijn gevoelig voor warmte, vooral vitamines. Als je wilt dat een afzuigkap gezond blijft, is het daarom belangrijk om voor een lage rotatiesnelheid te kiezen koude extractie.

Inderdaad, hoe sneller het zal zijn, hoe meer het fruit en groenten zal verwarmen, waardoor een deel van zijn voedingskwaliteiten verloren gaat.

Gemiddeld hebben de meeste sapcentrifuges op de markt een gemiddelde rotatiesnelheid van 50 omwentelingen per minuut. Klein voordeel: met een lage snelheid zal de afzuiger stiller zijn.

Soms hebben sommige modellen meerdere snelheden om al het voedsel effectief te malen. Handig voor hardere planten, zoals sinaasappels of noten.

De prestaties van de sapcentrifuge

Een sapcentrifuge van hoge kwaliteit moet een hoge opbrengst hebben. Maar wat is het dan precies?

Prestaties is het vermogen van het apparaat om een ​​hoeveelheid sap te extraheren. Hoe groter het is, hoe efficiënter de afzuigkap.

Het wordt berekend als een percentage door de hoeveelheid sap, in gram, te delen door het gewicht van een levensmiddel * 100.

Hoe dichter de score bij 100 ligt, hoe beter de prestaties. Natuurlijk gebruiken we om te vergelijken dezelfde planten onder dezelfde omstandigheden (knippen, versieren of niet …).

Helaas wordt deze informatie zelden gevonden op sapcentrifuges.

Het vermogen, de motor en de kwaliteit van de wormen zijn elementen die de efficiëntie rechtstreeks beïnvloeden. We kunnen daarom op deze informatie vertrouwen om onze afzuigkap aan te schaffen.

Capaciteit pulpcontainer

De sapcentrifuge heeft de bijzonderheid om de pulp van groenten en fruit te verwijderen (hoewel sommige modellen deze optie aanbieden met een speciale zeef).

De pulp bestaat uit vezels, die voor sommige mensen moeilijk te verteren zijn. Anderen vinden het gewoon niet leuk.

De pulpopvangtank is daarom belangrijk. Het moet groot genoeg zijn om al het vruchtvlees van het voedsel dat in sap is verwerkt, op te vangen.

Meestal zijn er pulpbakken met een inhoud van één liter. Het moet natuurlijk ook verwijderbaar zijn om het legen en reinigen te vergemakkelijken.

De stortkoker

De stortkoker is het deel van de sapcentrifuge waar we onze groenten en fruit doorheen doen voordat ze in sap veranderen.

Na het persen vallen de resten in de verzameltank en het sap in een kruik die bij het apparaat wordt geleverd.

De breedte van de stortkoker is interessant. Hoe groter het is, hoe meer we grote stukken fruit of zelfs heel fruit kunnen plaatsen.

Met een extra grote stortgoot besparen we dus het karwei. Het klinkt niet veel, maar als je elke ochtend vitaminesap gaat drinken, kan het je veel tijd besparen.

Andere criteria voor het kiezen van uw sapcentrifuge

criteria voor sapcentrifuge

Naast de technische kenmerken hangt het kiezen van een sapcentrifuge ook af van andere parameters. Onder hen machinematerialen. Vaak is plastic bang voor de migratie van bisfenol. Kies voor meer veiligheid een BPA-vrij model .

De andere criteria zijn praktische aspecten, die eerder de balans op het ene model dan op het andere kunnen doorslaan.

Congestie

Ja, de sapcentrifuge zal onze keuken koloniseren, tussen de banketrobot en de rijstkoker. Al deze apparaten zijn erg praktisch, maar ze nemen veel ruimte in beslag.

Als je al een kleine keuken hebt, moet je kiezen een verticale sapcentrifuge. Hij slaat veel gemakkelijker op dan de horizontale afzuiger en kan zelfs heel klein worden gemaakt, afhankelijk van het model.

Als we echter ruimte hebben, kunnen we loslaten en een horizontaal apparaat kopen, of zelfs een multifunctioneel apparaat als het Magimix Juice Expert 5.

Het budget

Een sapcentrifuge wordt niet noodzakelijk gegeven. Als de investering in onze gezondheid zeer gerechtvaardigd is, blijft het een feit dat we de prijs moeten kunnen bepalen.

De goedkoopste is natuurlijk de handmatige sapcentrifuge.

Bij elektrische modellen beginnen de prijzen ongeveer 70 euro, om snel naar 1.500 euro te klimmen voor een high-end en multifunctioneel apparaat.

Is de sapcentrifuge geschikt voor mij?

sapcentrifuge recepten

Gezien het budget en de ruimte die we voor onze machine moeten maken, is het goed om je af te vragen of de aankoop van een sapcentrifuge gerechtvaardigd is.

Als we gewend zijn te drinken elke ochtend een vruchtensap, of we nu onze blender gebruiken om originele en heerlijke recepten te bereiden, of dat we plantaardige melk maken, dan is de sapcentrifuge voor ons.

Als we gewoon van een goed geperst sinaasappelsap houden, is een elektrische sapcentrifuge misschien een betere optie. We kunnen ook de vergelijking volgen  » hoe u uw elektrische sapcentrifuge kiest »Om een ​​tool te krijgen die ons tevreden zal stellen.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot de Cuisine Multifonction 1100W Robot Culinaire 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites