1 octobre 2020
Cookeo, Companion of Thermomix?

Cookeo, Companion of Thermomix?

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

In de multicooker-sector zijn drie productlijnen de bekendste en meest gevraagde: Cookeo en Companion van Moulinex en Thermomix van het merk Vorwerk. Dit zijn allemaal apparaten die de functies vermenigvuldigen en tijd besparen. Dit zijn echter niet precies dezelfde apparaten.

Keukenmachine, multikoker, waar hebben we het precies over?

uitleg van de keukenmachine

Cookeo, een complete multikoker

EEN Cookeo-apparaat is een kooktoestel, dat biedt 6 verschillende kookmodi. Hiermee kun je stomen, koken onder druk, langzaam koken, bruin maken, sudderen en opwarmen. Het heeft ook twee praktische functies: warm houden en uitgestelde start.

Het is strikt een kooktoestel. Het heeft echter een groot LCD-scherm waarop we toegang hebben tot recepten, met de beschrijving stap voor stap. En het is mogelijk om het met verschillende extra accessoires te kopen om de veelzijdigheid te vergroten. Dus we kunnen de kiezen Cookeo + Connect Grameez met een schaal of het model met een staafmixer, een cakevorm, enz.

Companion, een robot om voor te bereiden en te koken

EEN Robot Companion is een veel completer apparaat dan de Cookeo, omdat je hiermee kunt koken en daarvoor de verschillende ingrediënten kunt bereiden. Het wordt dus verkocht met verschillende accessoires om het gebruik van functies mogelijk te maken mengen, mengen, hakken, kloppen, emulgeren, malen, blijf warm.

En daar is 6 kookmodi (met verschillende subroutines). Zo kook je sauzen, soepen, gestoomde gerechten, pasta, stoofschotels en desserts. De temperatuur kan worden gekozen tussen 30 en 130 ° C en de timer varieert van 5 seconden tot 120 minuten. Alles wordt direct beheerd in dezelfde tank met een inhoud van 4,5 liter. Het grote bedieningspaneel maakt het gemakkelijk om te wisselen tussen functies.

Optioneel is het mogelijk raspen te kopen voor het snijden, raspen of snijden van groenten.

Thermomix, voor wegen, bereiden en koken

« De Thermomix doet alles in de keuken », kondigt hij aan merk website. Deze multikoker heeft inderdaad 12 verschillende functiesvan het wegen van voedsel tot koken. Zodat hij kan mixen 10 versnellingen anders om sauzen te bereiden of een soep of smoothie te malen.

Het heeft ook de functies van emulgeren, wegen, stomen, sudderen (met een systeem waarmee de bereiding voorzichtig kan worden geroerd), malen / malen, kloppen / kloppen, kneden, opwarmen, hakken / hakken en koken.

Afhankelijk van het model zijn er ook praktische opties zoals waterkoker, zelfreinigend, vacuümkoken, fermentatie (om yoghurt te maken), etc.

Welke moet je kiezen: Cookeo, Thermomix of Companion?

keuze multikokers

Het zou leuk zijn om de vinger direct op het beste apparaat te kunnen wijzen om aan te kondigen « dit is het beste voor iedereen ». Dit is echter onmogelijk omdat geen van de drie apparaten dezelfde functies heeft. Je moet er dus de tijd voor nemen vergelijk multikokers om goed te kiezen.

Als je snel kookt, snelkoken genoemd, bieden alle Cookeo het aan. Bij Thermomix is ​​dit alleen aanwezig op het meest recente model. Wat betreft de Companion-robot, deze biedt het helemaal niet. Aan de andere kant, als je al een uitstekende snelkookpan hebt, is dit niet de belangrijkste kookmethode voor jou.

De goedkoopste multikoker

Wat het prijscriterium betreft, het lijdt geen twijfel dat dit de Cookeo die de eerste plaats wint. Hoewel de duurste Cookeo meer dan 300 euro kost, is dit de laagste prijs voor een instapmodel Companion-robot. Wat Thermomix betreft, het is buiten concurrentie, dus de prijs kan stijgen.

De Cookeo is ook het meest eenvoudige apparaat, het juiste als je al een echt goed uitgeruste keuken hebt en technisch gezien niet echt een fornuis nodig hebt. Zo blijf je je hakmolen of rasp gebruiken, je wisselt gewoon het kooktoestel zelf.

De meest complete keukenmachine

Vorwerk presenteerde in 2019 zijn nieuwste Thermomix, de TM6. Het volstaat te zeggen dat er niets completer is dan hij. Hiermee kunt u voedsel tot op de gram nauwkeurig wegen, mengen, hakken of gewoon mengen, mayonaise, soep maken, een gerecht dat lang suddert. Hij maakt de eiwitten wit, maakt slagroom, maalt de koffie, kneedt het brood.

Sommige functies zijn ook aanwezig in de Companion en natuurlijk kan de reeks programma’s van referentie tot referentie verschillen. Maar over het algemeen is de goedkoopste Thermomix efficiënter dan een Companion.

En het is onmogelijk om het te vergelijken met een Cookeo die niets anders doet dan koken.

De robot voor grote gezinnen

Let op, hier is een delicaat punt.

Alle Cookeo hebben een tank van 6 liter, wat afhankelijk van de bereidingen een nuttige inhoud tussen de 4 en 5 liter oplevert. Thermomix-robots hebben een kookcapaciteit van 2,2 liter. En de Companion-robots hebben een kookcapaciteit tot 2,5 liter.

Dus voor een groot gezin is de Cookeo de beste keuze, maar je kunt er alleen mee koken. Voor meer veelzijdigheid lijkt daarom de beste keuze i-Companion XL die heeft een kookcapaciteit van 3 liter.

Conclusie

Ja, de Thermomix is ​​objectief de meest complete keukenmachine. Het is ook het duurst en als je de gerechten niet te veel wilt variëren, wordt het nooit volledig gebruikt, dus wat heb je eraan.

Een aankoop is echter handig wanneer u ervoor kiest de goede robot, degene die in de keuken zit en niet in een kast. Probeer niet noodzakelijkerwijs de duurste of precies dezelfde als een dergelijk gezinslid te kopen. Neem de tijd om na te denken over wat u het vaakst kookt en laat u daarom naar het ene apparaat leiden in plaats van naar het andere.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites