20 septembre 2020
Beoordelingen en vergelijking voor het kiezen van het beste 2020-model

Beoordelingen en vergelijking voor het kiezen van het beste 2020-model

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.98
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
2

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
3

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
4

Moulinex Cookeo Multicuiseur Intelligent 100 Recettes Préprogrammées 6 L Jusqu'à 6 personnes 6 Modes ...

amazon
229.99 € 160.00
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
5

Robot Cuisine Multifonctions, DECEN 2L Robot Hacho, Options à 4 Vitesses Robot Menager Cuisine Hacho ...

amazon
57.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Wil je altijd het weer hebben zonder de televisie aan te zetten?
Wilt u direct op de hoogte worden gehouden van vorst-, hittegolf- of stormwaarschuwingen?

Een weerstation is een compact, discreet en toegankelijk accessoire waarmee u televisie kunt verwijderen en vooral gegevens bij u in de buurt kunt hebben. Er zijn echter honderden modellen, elk met zeer variabele eigenschappen en het is niet altijd gemakkelijk om te weten welke het beste is.

Met deze koopgids leert u hoe u uw behoefte precies kunt definiëren, zodat u weet hoe u weerstations kunt vergelijken. U hoeft maar te kiezen tussen een paar modellen en te bestellen!

De beste promoties van het moment:

Promotie – 53%

Draadloos weerstation Weerklok …

Promotie – 19%

Bresser Comfort 5-in-1 weerstation met …

Promotie – 50%

ESOLOM Draadloos weerstation, Thermometer …

Promotie – 41%

Draadloos weerstation Voorspellingsstation …

Wat is een weerstation?

Het weerstation is een sensor + schermmontage. Dat wil zeggen, het apparaat verzamelt de gegevens via een sensor of sonde en verzendt deze naar een scherm (en door een toepassing op bepaalde producten). Het bekendste voorbeeld is de thermometerfunctie, dat wil zeggen toegang tot de exacte temperatuur vanaf een specifieke locatie. De apparaten zijn echter verbeterd en het is nu mogelijk om gegevens te hebben over vochtigheid, zonneschijn, wind, enz.

Onze favoriet ❤

Promo

Vergelijking van de beste weerstations
amazon

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

Hoe kies je het juiste weerstation?

Ontdek de technische specificaties van weerstations, dat wil zeggen de elementen die het erg praktisch maken om ze te vergelijken. Zo kunt u het weerstation kiezen dat het beste bij u past.

VERZAMELDE GEGEVENS

Basisweerstations verzamelen eenvoudig de temperatuur live en vertellen mogelijk de tijd. Dit kan bijzonder frustrerend en onverwacht zijn, omdat we het een thermometer zouden noemen …

Maak een inventaris op van de beschikbare gegevens. Hier is wat je kunt hopen: temperatuur op een of meer plaatsen, vochtigheid binnen en buiten, regen, windrichting en snelheid, zonneschijn, CO2 in de lucht, atmosferische druk , de hoeveelheid neerslag.

MARK

Het merk laat je in één oogopslag zien of het een instapmodel, middenklasse of high-end weerstation is. Als je bang bent om een ​​fout te maken, lees dan verder om de kenmerken van de belangrijkste merken te ontdekken.

PRIJS

Prijs is een andere manier om het type product te beoordelen. De low-end is namelijk minder dan € 50, terwijl de high-end meer dan € 150 is.

COMPATIBILITEIT

Is het, afhankelijk van uw behoeften, een aangesloten weerstation? Is het compatibel met Alexa, de Enki-app of de Apple Home Kit?

Ook is het mogelijk om wifi of bluetooth te hebben voor directe dataoverdracht naar je smartphone.

VOORUITZICHT

Er zijn drie mogelijkheden: een weerstation zonder voorspelling, met voorspelling op 4 dagen, met voorspelling op 7 of 10 dagen.

ONTWERP en ERGONOMIE

Niet alle weerstations hebben dezelfde kleur. Je kunt er een kiezen in het zwart of een van de verschillende kleuren. Bovendien kan het draadloos zijn, met batterijen, zonder aanpassing dankzij radiobesturing. De sensoren zijn echter conventioneler en het is moeilijk om een ​​Oregon Scientific-sonde visueel te onderscheiden van een La Crosse Technology-sonde.

KEUZE

Hoe meer je de markt op gaat, hoe meer mogelijkheden er zijn. Het is vrij eenvoudig om een ​​klok, een wekker en een kalender te hebben. En we kunnen specifiek kiezen voor de optie storm (vorst en hittegolf) alert (of alarm) of weergave van ultraviolette straling.

FOUTMARGE

Er is altijd een foutmarge, zo niet door het principe van het weer, namelijk de berekening van veranderende elementen. Wat de fabrikant aankondigt, is dus niet de foutmarge van de prognose, maar de gegevensverzameling van de sensoren. Het kan variëren van 0,5 tot 0,2 ° C.

NOTITIE

Klanten worden uitgenodigd om een ​​briefje online achter te laten bij hun weerstation. Door de beoordelingen te raadplegen, kunt u een eerste selectie maken en onaangename verrassingen voorkomen met een goedkoop product.

Top 10 best verkochte weerstations

Hier zijn de top 10 weerstations die worden beschouwd als de beste modellen van dit moment, degenen die de meeste mensen aanspreken. De selectie wordt regelmatig bijgewerkt om altijd zo eerlijk mogelijk te zijn.

Waarom een ​​weerstation kopen?

Vergelijking van de beste weerstations

Het weerstation is een bijzonder accessoire gewaardeerd door tuinders, maar ook van al diegenen die hun dag graag organiseren. Moet je een paraplu meenemen? Is het mogelijk om vanmiddag een boswandeling te plannen? Is het beter om de luiken te sluiten voordat u weggaat om te voorkomen dat warmte het huis binnendringt?

En de meer nerds waarderen het dat ze hun weerstation kunnen koppelen aan andere elementen, zoals automatisch sproeien bijvoorbeeld …

Ten slotte kunt u de luchtkwaliteit in huis in kaart brengen en meten de relevantie van een luchtbevochtiger of de efficiëntie van de apparatuur.

Bepaal uw behoefte

Kom op dit punt in je lezing, weet je niet zeker of je kunt beslissen? Weet u niet zeker wat u met uw weerstation gaat doen?

Het is echter een essentieel element om goed te kopen. Dus hier zijn enkele vragen om jezelf af te vragen om het beste apparaat te vinden dat er is.

  • Heeft u een tuin onder uw hoede?
  • Vergelijkt u gegevens graag, van dag tot dag of van jaar tot jaar?
  • Wilt u van de gelegenheid gebruik maken om met uw kinderen wetenschap te doen?
  • Heeft u een appartement of een huis? (in een appartement is het moeilijk om het beter te hebben dan alleen de temperatuur).
  • Heeft u de mogelijkheid om de sensoren eenvoudig te installeren?

De beste Oregon Scientific-weerstations

Oregon Scientific biedt een breed scala aan weerstations voor professionals en particulieren. Hier is een voorproefje van de catalogus met een bijgewerkte selectie op basis van productbeschikbaarheid:

De beste weerstations van La Crosse Technology

Er zijn in totaal La Crosse Technology-weerproducten de top 10 weerstations. Een van de sterke punten is dat het merk alles biedt, ook tegen zeer lage prijzen. Hier is een selectie van de beste uit La Crosse:

Waar een weerstation kopen?

Vergelijking van de beste weerstations

De ideale manier om een ​​weerstation te kopen, is door naar een winkel te gaan met serieuze en solide merken zoals Darty, Boulanger, Décathlon, Nature and Discovery, Conforama, Leroy Merlin, Fnac, Castorama, But, etc. Of het is mogelijk om online te bestellen bij Amazon die toegang geeft tot alle assortimenten.

De goedkope, maar mindere kwaliteit optie is om in een supermarkt te kopen: bij Leclerc, Lidl, Carrefour, Auchan of zelfs bij Brico Dépôt of CDiscount.

Hoeveel kost een weerstation?

Voor individuen moet je rekenen een budget variërend van 40 tot 300 €. Maar in werkelijkheid kun je een weerstation kopen voor 3000 € als je kiest uit een professionele winkel. Als u op zoek bent naar verschillende gegevens, moet u nog steeds tussen de 50 en 100 € plannen.

Waar vind je een goedkoop en betrouwbaar weerstation?

Zoals hierboven gezegd, de winkel bepaalt de prijs en kwaliteit. Dus bij Nature et Découvertes zal de kwaliteit veel hoger zijn dan wat Lidl biedt.

Dus om goedkope en betrouwbare apparatuur te vinden, is het ideaal om te profiteren van promotieperiodes: verkoop, Black Friday, privéverkoop. Of kijk in de voorraadvoorraden van de winkel.

Er zijn ook sites die het hele jaar door specials aanbieden (zoals Amazon, maar het is niet de enige). Anders moet u op de merken letten om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Houd ten slotte rekening met de leveringsprijs waardoor de prijs van het weerstation van uw keuze onaangenaam kan stijgen.

Welk merk weerstation om te kiezen?

Ontdek de meest populaire merken, maar ook de meest serieuze bedrijven om zich uit te rusten met een goed weerstation.

Vergelijking van de beste weerstations

Wat te kiezen: La Crosse of Oregon weerstation?

De merken Oregon Scientific en La Crosse Technology zijn de twee meest serieuze voor individuen. De keuze moet echt liggen op de technische specificaties van de apparaten die je interesseren, want de kwaliteit is uiteindelijk hetzelfde of nagenoeg hetzelfde, zowel op de sensor als op de geregistreerde informatie.

Een klein verschil, toch, La Crosse-apparaten zijn iets populairder in Frankrijk, dus het is gemakkelijker om hulp te krijgen met instellingen of om verschillende problemen op te lossen.

Hoe werkt een weerstation?

Vergelijking van de beste weerstations

Alles is afhankelijk van de sensoren en het interne programma. Inderdaad, de sensoren informeren wat er gebeurt op het tijdstip T. Maar het programma dat in het apparaat is opgenomen, stelt u in staat om voorspellingen over meerdere dagen te doen. Hoe meer gegevens worden verzameld (in hun diversiteit), hoe nauwkeuriger de voorspellingen zullen zijn.

Hoe gebruik je een weerstation?

Allereerst is het nodig Installeer de sonde correct en volg daarvoor al het advies in de instructies voor het gekozen apparaat. Dit is essentieel voor het hebben van nauwkeurige gegevens.

Dan moet je de applicatie downloaden die daarbij hoort en die het moeilijkste doet: cijfers omzetten in begrijpelijke data. Lees dan voor beginners. En als u geleidelijk wilt verbeteren, graaft u gewoon in de exacte rol van elk stuk gegevens, de een na de ander.

Hoe stem ik een weerstation af?

De instellingen zijn specifiek voor elk weerstation, alleen de handleiding kan u helpen te krijgen wat u nodig heeft. Neem de tijd om alles tijdens de installatie te repareren, zodat u eerlijke gegevens heeft en niets hoeft te doen.

Waar plaats je een weerstation?

De sonde van het weerstation moet buiten meer dan 1,50 m boven de grond en een gebloeid gebied worden geplaatst (als u bijvoorbeeld een groene muur heeft, moet u ook 1,50 m afstand). De ruimte moet in de volle zon staan, zodat de meting constant is en niet onderhevig is aan de aanwezigheid van een schaduw op bepaalde momenten van de dag.

Vergelijking: de verschillende soorten weerstations

Hier zijn de belangrijkste termen die worden gebruikt om weerstations die te koop zijn te beschrijven, een naam te geven of te classificeren.

Vergelijking van de beste weerstations

Draadloos weerstation

Het is een product dat werkt op batterijen en wifi. Tegenwoordig is het een zeer praktische en handige oplossing en het zijn de meest gevraagde en verkochte weerstations.

Radiogestuurd weerstation

Achter deze term schuilt slechts één optie: de tijd is radiografisch bestuurbaar. Dit betekent dat u de tijd niet zelf op het apparaat hoeft in te stellen.

Aangesloten weerstation

Door verbonden hebben we het niet alleen over wifi, maar over de mogelijkheid om het station te koppelen met een assistent als Alexa of in ieder geval op afstand informatie te kunnen manipuleren, met een smartphone. Als het steeds meer wordt aangeboden, is de wendbaarheid niet altijd hetzelfde.

WiFi-weerstation

WiFi kan op verschillende niveaus worden gebruikt: om de sonde te verbinden met het scherm of de sonde met een applicatie en met de smartphone of tablet. Lees daarom de beschrijving om meer te weten te komen en een idee te krijgen van het gebruik van het betreffende weerstation.

Kleur weerstation

Hoe meer functionaliteit het apparaat heeft, hoe groter het scherm. Klassiek is het grijs met zwarte tekst. Maar misschien geven we de voorkeur aan een kleurenweerstation, dat wil zeggen met een kleurenscherm.

Pro weerstation

Pro, als professional, dat wil zeggen zowel nauwkeurig als compleet. Dit zijn producten die voor honderden euro’s worden verkocht en waarvan de resultaten een sleutelrol spelen in het professionele leven van de koper (vaak een boer, maar niet alleen).

Anemometer Regenmeter Hygrometer

Dit zijn de exacte wetenschappelijke termen voor de verschillende opgenomen kenmerken. De windmeter meet windsnelheid en druk en wordt vaak geassocieerd met een windvaan. De regenmeter meet de hoeveelheid regen die is gevallen terwijl de hygrometer de vochtigheid in de lucht berekent.

Weerstation 3 sondes

Het element dat zich in de open lucht bevindt en dat metingen mogelijk maakt, wordt een sonde of sensor genoemd. Een enkele sensor geeft je een idee van het weer, maar met drie sondes krijg je veel betrouwbaardere en serieuzere resultaten. Het is apparatuur die voornamelijk op professionele apparatuur wordt aangeboden.

Weerstation met groot scherm

Een groot scherm maakt het gemakkelijker om de door het weerstation verzamelde gegevens af te lezen. Vergeet niet om de centimeter van het scherm te controleren om er zeker van te zijn dat het voor u werkt.

Mini-weerstation

Deze term verwijst naar de grootte van het scherm, die erg klein zal zijn. Pas op dat de maat de opties niet teveel beïnvloedt. In feite geven kleine schermen over het algemeen minder informatie.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Vergelijking van de beste weerstations

Mijn weerstation geeft de buitentemperatuur niet weer

Als er niets wordt weergegeven, is het probleem mogelijk met de batterijen.
Anders kan het nodig zijn om de apparaten te resetten, d.w.z. de sensor en het scherm. Om dit te doen, zet u ze uit, verwijdert u de batterijen en plaatst u ze een meter uit elkaar. Steek vervolgens alles weer aan zoals aangegeven in de instructies tijdens de eerste installatie.

Mijn weerstation is niet op tijd? De tijd wordt niet weergegeven?

Het voordeel van radiopiloten is dat er niets hoeft te worden aangepast. Het nadeel is dat als er interferentie is op de golven, de tijd niet wordt weergegeven.
Als het probleem eenmalig is, is er niets te doen, alles wordt weer normaal. Als u nooit de tijd heeft gehad, moet u het apparaat verplaatsen, idealiter door het dichter bij een raam te plaatsen.

Conclusie

Niet iedereen zal dezelfde interesse zien in een weerstation en daarom moet je er zelfzuchtig voor kiezen, afhankelijk van wat voor jou en je dagelijkse leven interessant is. En dus, zelfs als u niet kiest voor het « beste weerstation 2019 », heeft u de perfecte thuis.

Promo
1

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 89.98
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
2

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
3

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites