24 octobre 2020
Beoordelingen en vergelijking om het beste 2020-model te kiezen

Beoordelingen en vergelijking om het beste 2020-model te kiezen

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
4

Decen Robot Cuisine 1100W Robot Multifonction 11 en 1, 3 Vitesses Réglables et Fonction Pulse, 3,5 L ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
5

Robot culinaire Topchef 1100W Robot Multifonction(avec accessoires inclus: crochet pétrisseur, mixeu ...

amazon
139.99 € 129.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

U wilt de beste snelkookpan kopen die er is. Of de beste snelkookpan. Wat is het verschil?

Het principe van snelkoken werd in de 17e eeuw ontdekt door Denis Papin. De snelkookpan is een aangewezen apparaat, gemaakt en gepatenteerd door het merk Seb. Voor alle andere merken is alleen de term snelkookpan beschikbaar.

Een snelkookpan is een snelkookpan, en vice versa, tenminste in alledaagse taal. Omdat het niet zomaar is Seb die zo’n apparaat aanbiedt, Tefal en Instant pot, om er een paar te noemen, bied ze ook aan.

Om u te helpen bij uw aankoop, bieden wij u aan een complete gids voor snelkookpannen. U vindt er alles en nog meer om snelkookpannen te vergelijken en het beste apparaat te kunnen kopen dat er is.

De beste aanbiedingen van dit moment:

Promotie – 45%

Instant Pot IP-DUO60, programmeerbare snelkookpan 7 …

Promotie – 33%

Moulinex Cookeo Intelligent Multicooker + 6L 6 …

Promotie – 22%

Moulinex Cookeo 6L Intelligent Multicooker 6 …

Promotie – 33%

Moulinex MK705111 Traditionele multikoker 12 …

Wat is een snelkookpan?

Een snelkookpan is een kooktoestel waarmee je dat kunt doen potten stomen, stoven, sudderen of steriliseren. Bovendien kan de druk tot drie keer sneller worden gebruikt dan bij conventioneel koken.

Het is een apparaat dat in de huidige vorm in de jaren vijftig op de markt kwam en meteen een succes was. Omdat het niet alleen sneller kookt, maar het koken niet meer nodig heeft.

Onze favoriet ❤

Vergelijking van de beste snelkookpannen
amazon

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

Hoe kies je je snelkookpan?

Naast de prijs, die u altijd de tijd moet nemen om te raadplegen, bieden wij u een aantal vergelijkingscriteria aan. Snelkookpannen zijn apparaten die op dezelfde manier werken, maar die na verloop van tijd worden verrijkt met min of meer relevante opties en elementen. Het is aan jou om te vinden wat je nodig hebt.

De capaciteit

De snelkookpannen hebben een inhoud variërend van 3 tot 10 liter. Wij zijn van mening dat 4 liter geschikt is voor 2 tot 4 personen en dat 8 liter geschikt is om te koken voor 5 tot 8 personen. Sommige modellen worden identiek aangeboden op ontwerpniveau, maar met een keuze uit capaciteiten.

Kookmethodes

Het gaat erom te kijken naar het aantal programma’s en het verschil ertussen. Als de snelkookpan standaard snelkoken mogelijk maakt, bieden steeds meer modellen variaties.

Het openingssysteem

Er zijn verschillende openings- / sluitsystemen voor de braadpan, die vaak aan het merk zijn gekoppeld, elk met hun eigen specifieke kenmerken. Het ideaal is om over te schakelen naar een systeem dat met één hand kan worden gemanipuleerd. De andere hand kan dus de schaal gemakkelijker vasthouden.

Compatibiliteit met kookvuren

Dit is een detail dat niet iedereen interesseert. Maar als u inductiekookplaten heeft, controleer dan of de snelkookpan van uw dromen geschikt is voor alle soorten branden. De informatie moet specifiek worden vermeld: « compatibel met inductiekookplaten ».

De opties

Een van de meest voorkomende opties is de aanwezigheid van een timer. Anders zijn de mogelijkheden zeldzaam, maar de fabrikanten weten fantasierijk te zijn.

Beveiligingssystemen

Een snelkookpan is een snelkookpan die daarom gevaarlijk kan zijn. Naast de basisveiligheidsregels tijdens het koken, kunt u het beste een apparaat kiezen dat moeilijk te openen is, vooral als u met kinderen woont.

Het deksel gewoon optillen tijdens het koken kan ernstige brandwonden veroorzaken.

Alle snelkookpannen zijn dus veilig, maar sommige meer dan andere.

De top 5 van de beste snelkookpannen

We raden u aan een korte rondleiding te volgen door de beste snelkookpannen, de apparaten met de hoogste beoordelingen van consumenten. U vindt een grote verscheidenheid aan apparaten in een voortdurend bijgewerkte selectie.

Waarom een ​​elektrische snelkookpan kopen?

Voor veel mensen is de snelkookpan essentieel in een keuken. Inderdaad, het staat toe deel de kooktijd door drie. Het duurt dus maar 10 minuten voor gestoomde aardappelen.

Bovendien vraagt ​​het apparaat om tijdens het koken gesloten te blijven, zodat we andere bezigheden kunnen uitoefenen. Het is nog gemakkelijker om te doen met apparaten met een timer.

Waar een snelkookpan kopen?

Snelkookpannen worden overal verkocht, in hypermarkten en supermarkten. Je kunt een snelkookpan kiezen uit Darty, Boulanger, But, Auchan, Lidl, Leclerc, Amazon, Cdiscount en vele anderen.

De prijs van een snelkookpan?

Een snelkookpan is een relatief zuinig kooktoestel. Het is binnen ieders bereik en ik moet zeggen dat geen enkele vrouw in de Middellandse Zee zonder kan koken!

Een goedkope snelkookpan kost ongeveer 40 €. Voor de meest geavanceerde modellen kost het tot € 150. Over het algemeen maken we voor deze prijs gebruik van verschillende opties zoals een timer.

Waar vind je een goedkope snelkookpan?

Om een ​​goedkope snelkookpan van goede kwaliteit te vinden, zijn er geen geheimen: je zult moeten wachten. Inderdaad, de gemakkelijkste manier om de prijsdaling te zien, is door te profiteren van de verkopen, Black Friday en einde verkoop. U kunt ook profiteren van promoties op Amazon, die van product tot product en gedurende het jaar variëren.

Wat is het beste merk snelkookpan?

Als we Moulinex en Seb allemaal kennen, is het moeilijk om te weten van welke andere merken we een goede snelkookpan kunnen kopen. Daarom heb ik hieronder de belangrijkste op een rijtje gezet en geef ik een korte presentatie.

Seb

Seb is de uitvinder van de snelkookpan en sinds die dag zijn zijn modellen snelkookpannen voortdurend verbeterd. Vandaag hebben we de keuze tussen modellen heel basic of heel compleet.

Moulinex

Moulinex biedt vele soorten fornuizen, of het gaat over slimme multikoker of snelkookpan. Door nadelen voor elke collectie is er weinig keuze.

Sitram

Sitram is een Frans bedrijf dat is geboren in de jaren 60. Het stelt je in staat jezelf uit te rusten met een snelkookpan kleine prijs (d.w.z. vanaf € 50).

Tefal

Tefal is een merk van de Seb-groep. Gespecialiseerd in pannen met antiaanbaklaag, biedt het ook verschillende snelkookpannen waar de veiligheid is nog steeds daar.

Lagostina

Lagostina is een Italiaans merk waarmee u kwaliteitsapparatuur kunt hebben vrij correcte prijzen.

Fagor

Het fagor-merk is een bedrijf van Spaanse afkomst (dat nu tot een grotere groep behoort). Dit is een ander alternatief voor een snelkookpan zeer kleine prijs. U moet gemiddeld 40 tot 60 € plannen.

Backen

Backen is een bedrijf dat middenklasse snelkookpannen aanbiedt, dat wil zeggen tussen de 50 en 100 €. Ze is voornamelijk online verkocht en helaas is het moeilijk om meer te weten over waar de producten vandaan komen.

De verschillende soorten snelkookpannen

Als we denken aan een snelkookpan, visualiseren we over het algemeen een model van het type snelkookpan. Maar er zijn andere soorten snelkookpannen die u moet kennen voordat u ze koopt.

Rijstkoker

We hebben het over een rijstkoker of rijstkoker. Technisch gezien niet laten we die rijst maken, maar Aziaten (en sommige Franse reizigers of nieuwsgierigen) bieden andere recepten waarmee ze kunnen worden gemaakt.

Elektrische snelkookpan

De elektrische snelkookpan is bijna een multikoker. Het werkt met elektriciteit en heeft geen externe warmtebron nodig.

Stoomkoker

De steamer is een elektrisch apparaat dat bestaat uit een of meer manden. Het wordt ook gepresenteerd als een stoomkoker, omdat het niet verder koken toestaat.

Inductie snelkookpan

We praten over snelkookpan voor inductie wanneer we benadrukken dat het mogelijk is om dit type snelkookpan te gebruiken op inductiekookplaten. Maar het betekent ook dat hij geschikt is voor alle andere soorten lampen.

Multifunctionele snelkookpan

De multifunctionele snelkookpan wordt ook genoemd multikoker. Hiermee kunt u gerechten bereiden van zeer verschillende soorten koken, zoals stomen of stoofschotels.

Snelkookpan

Officieel en hoewel de term in de volksmond is verstreken, is een snelkookpan een apparaat dat door Seb is vervaardigd. De snelkookpan is dus een apparaat van een specifiek merk.

Veel gestelde vragen (FAQ)

✅ Verschil tussen snelkookpan en snelkookpan

Er zijn geen verschillen tussen een snelkookpan en een snelkookpan. Qua techniek en gebruik zijn dit dezelfde twee apparaten. Maar snelkookpan is de term die SEB bedacht om zijn apparaat te beschrijven. Het mag daarom officieel alleen producten van dit merk aanduiden.

✅ Wat kun je koken in een snelkookpan?

De snelkookpan is voornamelijk gebaseerd op snelkoken. Dit staat toeversnellen koken aardappelen, artisjokken, bloemkool, bieten of zelfs kikkererwten en kastanjes.

Met een goed kookboek van een fornuis kun je eraan beginnen veel gerechten. Sommigen gebruiken het alleen als ze gasten ontvangen. Zo kunnen we lanceren in een pot au feu, een kalfsvleesstoofpot, bourguignon van rundvlees, tong van rundvlees, kip in de pot, kalfskop, geroosterd varkensvlees, enz. Pas op, alleen de rijstkoker kan Japanse rijst, sushirijst maken.

✅ Hoe een snelkookpan schoonmaken?

Allereerst we vermijden krassen de onderkant van de snelkookpan om de coating niet te beschadigen. Als het voedsel is gehecht, gebruik dan een houten spatel om de grotere te verwijderen. Dan kun je een mengsel van water en zuiveringszout een minuut koken. Of je kunt de witte azijn gemengd met heet water laten zitten. En voor dagelijks onderhoud doen we het voorzichtig, net als potten schoonmaken.

✅ Hoe een snelkookpan gebruiken?

Het principe van de braadpan is echt heel eenvoudig.

We beginnen met het afzetten van een bodem met water, waarna we de stoommand plaatsen. Vervolgens worden de verschillende ingrediënten in het mandje geplaatst. De snelkookpan is gesloten en we beginnen op te warmen. Zodra het geheel is onder druk, er ontsnapt lucht en er klinkt een sissend geluid.

Pas vanaf dit moment wordt de kooktijd geteld.
Denk eraan, voordat u de snelkookpan opent, het apparaat te laten afkoelen om ongelukken te voorkomen.

Aan de onderhoudszijde kan de snelkookpan in de vaatwasser doen. Je hoeft alleen maar na te denken vervang de verzegeling elk jaar. En als u bang bent om het juiste model niet te vinden, koop dan direct de juiste afdichting bij uw nieuwe braadpan en leg deze opzij.

Conclusie

Ik moet zeggen dat ik door dit artikel voor jou te maken de keuken in wilde gaan! Ik droom van een goede ananaskip … en ik hoop dat je snel zult kunnen genieten van de heerlijke gerechten die je snelkookpan je zal helpen bereiden.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
101.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
Promo
2

Bosch MultiTalent 3 MCM3501M – Robot de cuisine polyvalent avec plus de 50 fonctions – 800 W – Capac ...

amazon
119.99 € 79.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites
3

Robot Pâtissier, Kealive Robot Cuisine Multifonctions à 8 Vitesses avec le Bol 5.5L et le Bouclier d ...

amazon
119.99
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites