1 octobre 2020
▷ Beste plancha 2020: vergelijking en beoordelingen

▷ Beste plancha 2020: vergelijking en beoordelingen

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Liefhebber van gegrild vlees en barbecue, u zoekteen gezonder alternatief om hetzelfde soort product te eten. Of, als je van lunch of diner in de tuin met vrienden houdt, dan ben je op zoek naar maaltijden verbeteren dat je ze aanbiedt.

In beide gevallen spreekt de plancha je aan, maar je bent nog steeds niet zeker van de mogelijkheden die het biedt en nog minder hoe je ervoor moet kiezen.

Onze complete gids is hier helpen bij het kopen van een plancha, dat wil zeggen kiezen voor het beste model naar uw smaak en uw budget.

De beste aanbiedingen van dit moment:

Promotie – 38%

Cuisinart Plancha Barbecue Power PL50E Plancha …

Promotie – 58%

Elektrische bakplaat met 2 tafels en plancha …

Promotie – 28%

Alice’s Garden Plancha met gas 3 lichten – Porthos 3 …

Promotie – 33%

Tefal CB660301 Plancha Colormania Bord …

Wat is een plancha?

We spreken van plancha of Spaanse plancha. Zoals de naam al doet vermoeden, is het gewoon een kwestie vaneen kookplank.

Het is geïnteresseerd in het koken dat het toestaat. In tegenstelling tot een koekenpan of een barbecue, de temperatuur is extreem hoog (tussen 250 en 350 °). Zo wordt het voedsel direct in beslag genomen. Hierdoor kun je zonder vet. Als we eraan toevoegen dat de voedingsstoffen behouden blijven, krijgen we gezonder voedsel met de plancha.

In vergelijking met de barbecue is de plancha veel minder kankerverwekkend. Voedsel krijgt namelijk niet de (schadelijke) rook die bij elke barbecue essentieel is.

Onze favoriet ❤

Promo

Vergelijking van de beste plancha's
amazon

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

Hoe een plancha kiezen?

De keuze voor een plancha is gemaakt gebaseerd op persoonlijke items : uw budget, uw kookgewoonten, het aantal mensen aan tafel. Ik stel daarom voor dat u de verschillende criteria ontdekt en u alle belangrijke elementen geeft. U kunt dus zelf het model kiezen dat bij u past!

Het type plancha

Liever gas of elektrisch? Gas staat meer precisie toe, maar kost meer. Elektriciteit zorgt voor een veilig, zuinig systeem, maar iets trager om op te warmen.

Het materiaal van de plaat

Er is een ruime keuze voor het bord, dat wil zeggen voor het element waarop de ingrediënten worden geplaatst. We beschrijven ze hieronder, maar weten dat het een kwestie is van kiezen tussen gietijzer, chroom, roestvrij staal of staal.

De grootte en het aantal lampen

Deze twee elementen worden vaak met elkaar in verband gebracht, omdat ze laten zien hoeveel mensen samen gezellig kunnen eten. Er kunnen 2, 3 of 4 branden (of branders) zijn.

De kracht

Hoe belangrijker het is, hoe beter omdat de plancha hierdoor op de juiste temperatuur kan komen. Voor een gasplancha gaat het vermogen in het algemeen tot 15 kW en in het elektrisch tot 6,5 kW.

Congestie

Sommige plancha kunnen op het werkblad van de keuken worden geplaatst, andere hebben een onderstel of zelfs een trolley op wielen. Je moet dus kijken waar de plancha kan worden opgeborgen.

De top 5 bestsellers van plancha

Om u te laten kiezen uit de beste plancha, raden wij u aan hieronder een selectie te ontdekken. Dit zijn de top 5-apparaten volgens beoordelingen en bestsellers op de Amazon-site. Het geheel is vaak bijgewerkt om alleen momenteel beschikbare apparaten op te nemen.

Hoe gebruik je een plancha?

Een plancha kan heel eenvoudig worden gebruikt als u eenmaal boodschappen heeft gedaan.

  1. Installeer de plancha (schoon), kantel de plaat indien nodig, controleer de verbindingen
  2. Zet de plancha aan, stel de thermostaat in en laat hem voorverwarmen
  3. Plaats de ingrediënten voorzichtig en let op gaarheid

En dat is alles ! Dan is het gewoon een kwestie van (serveren) aan jezelf, dan afwassen (en onderhoud).

Vergelijking van de beste plancha's

Waarom een ​​plancha kopen?

De plancha is erg vriendelijk in de tuin. Hiermee kunt u aangename momenten doorbrengen met familie en / of met vrienden. Bovendien biedt het een grotere variatie aan bereidingen.

En dat zul je snel zien niemand zal barbecuerook missen !

Waar een plancha kopen?

Vanaf het late voorjaar komt de plancha in de supermarkten. Maar meestal moet u naar zeer algemene winkels gaan met veel keuzes of winkels met een vrij groot « tuin » -gedeelte. Het is dus mogelijk om een ​​plancha te kopen van Leroy Merlin, Darty, Leclerc, Boulanger, Cdiscount, Electro Depot, Amazon, etc.

Prijs van een plancha?

Hier is het belangrijk om onderscheid te maken tussen elektrische plancha’s en gasplancha’s. Omdat alle soorten, de prijs varieert van 30 tot 2000 €

Een elektrische plancha is de voordeligste oplossing. U vindt goede modellen vanaf 50 €.
Terwijl u voor de gasplancha direct een budget van 100 tot 200 € moet plannen.

Welk merk plancha om te kiezen?

Vergelijking van de beste plancha's

Er zijn modellen van plancha van zeer verschillende merken. We nodigen u uit om ze in een paar regels te ontdekken.

Tefal

Tefal is een Frans bedrijf gespecialiseerd in non-stick apparaten. We vinden daarom in de catalogus verschillende elektrische tefal plancha’s. Een budget van 50 tot 120 € is vereist.

Eno

De ENO plancha is Frans gemaakt. Om precies te zijn, de fabriek staat in Niort.
Je kunt kiezen tussen een elektrische of gas plancha. Dit zijn allemaal middelgrote of zelfs eersteklas plancha’s, waarvan het emaillebord levenslang gegarandeerd is.

Smeed Adour

Forge Adour is momenteel de toonaangevende Europese fabrikant van plancha’s (in aantal vervaardigde plancha’s). Dit bedrijf is geïnstalleerd in het Baskenland herinnert ons eraan dat plancha nauw verbonden is met de Baskische cultuur. Je kunt een gas Forge Adour plancha (de belangrijkste modellen) of elektrisch kopen.

Campingaz

Campingaz is een bedrijf dat alleen materiaal aanbiedt om mee te nemen tijdens het kamperen. En de campingaz plancha vervangt geleidelijk de barbecuewagens.
Dus het gaat zo ongeveer plancha voor buiten, voornamelijk met gas.

Weber

Weber is een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in barbecue. Het is de oorsprong van de bolvormige barbecue. En vandaag bevat het productassortiment vele vormen van plancha. Alle Weber-plancha’s zijn twee in een, met de mogelijkheid om het bord te gebruiken voor een klassieke plancha of om een ​​grill te maken.

Krampouz

Krampouz is een Frans bedrijf dat kookapparatuur aanbiedt, zoals wafelijzers of plancha’s.
Je kunt kiezen tussen elektrische plancha of gasplancha en ze zijn allemaal 100% roestvrij staal. Dit zijn mid- tot high-end apparaten, met de prijs die erbij hoort.

Simogas

Simogas is een Spaans bedrijf, gevestigd in Barcelona, ​​dat biedt professionele plancha’s met een uniek design.
Sinds de oprichting, ongeveer vijftig jaar geleden, heeft Simogas zich gespecialiseerd in de productie van plancha. Er is een zeer ruime keuze aan modellen evenals vele accessoires (trolley, hoes, hoes, etc.).

Schuur

Lagrange is een Frans klein elektronicabedrijf voor de keuken.
Met een Lagrange plancha kunt u profiteren waar voor je geld, met plancha’s voor minder dan 100 €.

Tristar

De oplossing voor een goedkope plancha is kiezen voor een Tristar plancha. Dus de eerste modellen die worden aangeboden voor een gasplancha zijn vanaf 80 €.
Het credo van het merk is inderdaad « kwaliteit mag geen luxe zijn ».

Domoclip

Domoclip is ook een Frans merk. Het biedt kleine huishoudelijke apparaten voor het hele huis (van de keuken tot de badkamer).
Een DomoClip-plancha kost niet echt goedkoop en geniet een goede reputatie. Er zijn elektrische plancha’s met prioriteit, hoewel sommige gasmodellen ook beschikbaar zijn.

Vergelijking van de beste plancha's

De verschillende soorten plancha’s

Door de soorten plancha’s te presenteren, nodigen we je uit om vooral te ontdekken technische woordenschat. Dit zijn kenmerken die ons in staat stellen te weten wat we kopen.

Plancha gas

De gas bakplaat is het favoriete model voor amateurkoks. Precisie is er, de plaat warmt snel op. Het is echter een omvangrijk en duur apparaat. En vergeet niet de gasflessen te voorzien.

Elektrische plancha

De elektrische plancha maakt dit type accessoire voor iedereen toegankelijk, ook voor gezinnen met gewelddadige kinderen. De temperatuur stijgt langzamer, de nauwkeurigheid is lager, maar hij is veiliger en compacter. Je kunt zelfs modellen vinden om op de keukentafel te zetten (zolang er een afzuigkap naast zit). En het is niet duur.

Plancha van roestvrij staal

Als we het hebben over roestvrijstalen plancha, zijn we geïnteresseerd in het materiaal waarin de plaat is ontworpen. Hier dus in roestvrij staal, of het nu een roestvrijstalen gasplancha of een elektrische roestvrijstalen plancha is. Het is een relatief zuinige oplossing: het bord is gemakkelijk te onderhouden, maar biedt een middelmatige geleiding.

Geëmailleerde gietijzeren plancha

We kunnen de voorkeur geven aan een plancha met geëmailleerde gietijzeren plaat, omdat deze de beste warmteteruggave biedt. Het heeft een hoge traagheid en een uitstekende geleiding. Aan de andere kant bestaat het risico dat er roest ontstaat als het verkeerd wordt opgeslagen.

Stalen plancha

Het kan een plancha zijn van geëmailleerd staal of van verchroomd staal. De twee lijken erg op elkaar, maar het ideaal is chroomstaal dat voorkomt dat voedsel aan het bord blijft kleven. In beide gevallen is het een economische oplossing die alleen aandacht besteedt aan de onderhoudstijd om krassen op de plaat te voorkomen.

Tafel plancha

We noemen een tafelplancha een model dat compact genoeg is om op tafel te worden geïnstalleerd, zoals we bijvoorbeeld doen met de raclettemachine. Het is nog steeds een elektrisch model.

Professionele plancha

De professionele plancha is een zeer nauwkeurig en duurzaam apparaat. Het is gemaakt om vaak te worden gebruikt. Dit verklaart waarom dit voornamelijk omvangrijke apparaten zijn die een speciale ruimte nodig hebben.

Elektrische plancha voor buiten

Het is mogelijk om te kiezen voor een elektrische plancha voor buiten. U hoeft alleen een extensie op te geven. Het wordt vaak verkocht met een kar, om op dezelfde manier te worden geïnstalleerd als een barbecue.

Gegrilde plancha

Het is een moeilijker apparaat om te vinden, maar er zijn planchasgrill of liever planchas 2 in 1. Met de verschillende accessoires kun je een plancha of grill bereiden.

BBQ plancha

Om precies te zijn, meer dan een barbecue-plancha, vinden we meestal barbecues met een optionele plancha-plaat (of aangeboden accessoires). Hierdoor kun je alles op dezelfde kar groeperen en niet te veel rommel maken.

Vergelijking van de beste plancha's

Waar vind je een goede goedkope plancha?

Om de prijs van je plancha te verlagen, gaat er niets boven de verkoop en Black Friday (einde van het jaar). De rest van het jaar moet je specials zoeken op sites als Amazon, waar kwaliteitsproducten goedkoper worden verkocht.

Veel gestelde vragen (FAQ)

✅ Hoe maak je een plancha schoon?

Om de plancha plaat goed schoon te maken, heb je normaal gesproken alleen een metalen spatel nodig. Optioneel kunnen witte azijn en plancha-reiniger worden toegevoegd. Terwijl de plaat nog heet is, giet je er koud water overheen. Door de thermische schok kunt u het vet gemakkelijk met de spatel verwijderen. Hetzelfde is mogelijk met witte azijn. Veeg de plancha vervolgens eenvoudig af met absorberend papier als deze volledig is afgekoeld. De vetopvangbak kan in de vaatwasser. Gooi gewoon alle vetresten weg voordat u deze erin doet.

✅ Waarom blijft mijn plancha plakken?

Een plancha die hangt, is een hel. Over het algemeen komt het probleem van onderhoud, omdat het essentieel is om met onderhoud te beginnen zodra het voedsel van het bord is gehaald en niet een paar uur later. Bovendien moet men voorzichtig zijn met de producten en sponzen die worden gebruikt voor onderhoud. Raadpleeg de instructies van uw apparaat om erachter te komen wat is toegestaan ​​en wat u absoluut moet vermijden. Ten slotte hebben sommige apparaten meer bescherming nodig dan andere bij opslag. U kunt dus een wattenstaafje met olie doordrenkt hebben voordat u de hoes aanbrengt.

✅ Welke olie te gebruiken voor de plancha?

Allereerst vermijden we boter die geen temperatuur hoger dan 65 ° ondersteunt. Ter herinnering: de plancha is minimaal 250-270 °. We vermijden ook koolzaadolie. Olijfolie of een specifieke frituurolie verdient de voorkeur. Voor de plancha is geen aanzienlijk gebruik van olie nodig, het is voldoende om de olie voor het koken op de plaat te verspreiden, bijvoorbeeld met een keukenborstel.

✅ Wat te koken op een plancha?

Je kunt echt koken wat je maar wilt op een plancha, dat wil zeggen vlees, maar ook vis of groenten. Hier is een kleine, niet-limitatieve lijst, die u de mogelijkheden laat zien die u te wachten staan: garnalen, runderrib, groenten, mosselen, inktvis, vis, eendenborst, tonijn, aubergine, zalm, courgette, sardines, garnalen, zeebrasem, kipmarinade , enzovoort.

Conclusie

Wanneer je je plancha goed kiest en je hebt genoeg om hem gemakkelijk op te bergen (en dus net zo makkelijk eruit te halen), kan hij in de zomer al snel je favoriete kookmethode worden. Het is daarom noodzakelijk om goed te kiezen op basis van uw gezin en uw huis.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites