1 octobre 2020
▷ Beste hogedrukreiniger 2020: vergelijking en beoordelingen

▷ Beste hogedrukreiniger 2020: vergelijking en beoordelingen

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Heeft uw terras een schoonmaakbeurt nodig?

Je dak is bedekt met mos, maar je weet niet hoe je het moet verwijderen?

Wilt u uw auto schoonmaken zonder automatische reiniging?

Dan doe je dat zeker heb een hogedrukreiniger nodig ! U kunt zelfs aangekoekt vuil moeiteloos opruimen, vooral als u een solide en efficiënt apparaat in handen heeft.

Om u te helpen uw keuze te maken, vindt u hier een koopgids voor hogedrukreinigers, zodat u degene kunt vinden die bij u past en ziet dat er niet alleen Kärcher-producten zijn.

Houd er voordat u begint rekening mee dat dit type hogedrukapparaat alleen de buitenkant van een huis of voertuigen kan bedienen. Er zijn dus andere soorten reinigers geschikt voor het interieur van je woning. Raadpleeg daarvoor onze stoomreiniger beoordelingen of dat van glazenwassers.

De beste promoties van het moment:

Promotie – 20%

Bosch hogedrukreiniger – AdvancedAquatak …

Promotie – 21%

Bosch hogedrukreiniger -…

Promotie – 19%

Bosch UniversalAquatak hogedrukreiniger …

Promotie – 12%

Kärcher K2 Full Control hogedrukreiniger

Wat is een hogedrukreiniger?

Het zit allemaal in de naam. Een hogedrukreiniger is een apparaat dat een groot gebied met water kan reinigen. De druk en stroming van het water zijn zodanig dat het de kracht van de jet is die het meeste onderhoud mogelijk maakt. Hierdoor kunnen terrassen, gevelwanden, PVC tuinmeubelen, voertuigen in recordtijd worden gereinigd.

Verkrijgbaar in vele modellen, de hogedrukreiniger past zich heel gemakkelijk aan alle grote schoonmaakklussen. Het pistool maakt het mogelijk om vuil zeer effectief te bestrijden. Aan de andere kant moet je er nog op letten dat je geen te grote stroomsnelheid misbruikt, omdat dit op lange termijn het gereinigde oppervlak kan beschadigen.

Onze favoriet ❤

Vergelijking van de beste hogedrukreinigers
amazon

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

Hoe een hogedrukreiniger kiezen?

Het is mogelijk om hogedrukreinigers eenvoudig online te vergelijken op prijs en topscores. De beste manier om het product te kopen dat precies aan uw behoeften voldoet, is door de tijd te nemen om naar de technische fiche te kijken, zodat u de specifieke kenmerken van elk apparaat kent.

TYPE

Een lagedrukreiniger heeft een maximale druk van 20 bar, het is een oplossing die veel water en energie verbruikt. En daarom verdient de hogedrukreiniger in veel omstandigheden de voorkeur.

PRIJS

De prijs is een goede indicatie om te weten welke kwaliteit hogedrukreiniger je koopt. Zo weten we of we kiezen voor de top van het assortiment (tussen € 1.000, – en € 15.000, -) met de ernst en degelijkheid die dit inhoudt of dat het een haast gimmicky cleaner is (onder de € 100, -).

GEBRUIK VAN HET PRODUCT

Er zijn veel mogelijkheden, maar daarvoor heb je wel de juiste accessoires en de nodige power nodig. Hiervoor wijzen de fabrikanten, naast een opsomming van de technische kenmerken, op het gebruik van het model: voor een vakman, het schoonmaken van een terras groter dan 50 m², de gevel en het dak, het reinigen van een oppervlak kleiner dan 50 m² of 20 m² , om het zwembad of de garage te ontvetten, voor het onderhoud van een camping, touringcar, auto, tuinmeubelen, fietsen, tuingereedschap, etc.

GEBRUIKSFREQUENTIE

De frequentie bepaalt het interne systeem van uw toekomstige schoonmaker.
Heeft u intensief gebruik gepland? Zo ja, dan moet er een thermische motor worden voorzien. Anders voor incidenteel gebruik is een elektromotor interessanter, omdat de reiniger lichter en beter hanteerbaar is.

PRODUCT MERK

Met het merk kunt u de prijsklasse en soliditeit bepalen en nagaan of een efficiënte after-sales service kan worden bereikt. Van Kärcher tot Lavor, de keuze is groot, zie hieronder in de gids voor meer informatie.

MAX DRUK

De druk is relatief ten opzichte van de uitdrijfkracht van het water en wordt aangegeven in bar. Hoe hoger deze waarde, hoe groter de kracht van de waterstraal. Dus voor kleine schoonmaakklussen (terras, tuinmeubelen …) een vermogen van ongeveer 130 bar is voldoende. Bij huidige producten kunnen we ervan uitgaan dat u drie keuzes heeft: minder dan 120 bar, van 120 bar tot 130 bar en meer dan 140 bar.

PRESTATIES REINIGEN

In sommige gevallen wordt het rendement van de hogedrukreiniger beoordeeld aan de hand van het oppervlak dat in een uur kan worden gereinigd: minder dan 40 m² / uur, 40 tot 50 m² / uur of meer dan 50 m² / uur.

MAXIMALE STROOM

De waterstroom wordt uitgedrukt in liters per uur. Hoe hoger het is, hoe sneller het werk zal worden gedaan. Kies voor kleine klusjes een apparaat met een waterstroom van rond de 350 liter / uur. Reinigingsmiddelen met meer dan 500 l / u moeten worden gereserveerd voor intensief gebruik, terwijl u met een debiet van 400 l / u tot 500 l / u kunt variëren in het gebruik.

KRACHT

De kracht is uitgedrukt in watt en het heeft betrekking op het energieverbruik. Het is direct gerelateerd aan druk en stroming. Dit is geen erg belangrijk detail om naar te kijken, zolang je de andere elementen maar goed vergelijkt.

LAWAAI

Afhankelijk van je buurt, het geluid van uw hogedrukreiniger kan ook interesse hebben. Aangezien het doel van het apparaat is om uw oppervlakken en andere apparatuur krachtig te reinigen, zal het uitgezonden geluid relatief hoog zijn. Dit wordt uitgedrukt in dB en hoe lager dit getal, hoe stiller de stofzuiger.

GARANTIE

Controleer of een commerciële garantie wordt voorgesteld en wat is de duur. Het kan een voorwaardelijke garantie zijn (betaald, tegen inschrijving op de nieuwsbrief, etc.).

OPTIES

Last but not least, kijk naar de items die worden verkocht met de hogedrukreiniger. Maak een inventaris op van de accessoires, de opslag van accessoires (zoals haken), de aanwezigheid van een speciale terrasborstel, het type mondstuk, de mogelijkheid om een ​​gootreiniger te hebben, de lengte van de slang, het beschermingssysteem en opslag, etc.

Wasmiddel wordt als een accessoire beschouwd en is mogelijk bij sommige modellen inbegrepen. Met de eco-optie weet je dat het apparaat minder water en elektriciteit verbruikt dan een gelijkwaardige hogedrukreiniger.

De top 5 bestsellers van hogedrukreinigers

Om de verschillende beschikbare hogedrukreinigers te inventariseren, bied ik een top 5-samenvatting aan waarmee u alle essentiële informatie in één oogopslag kunt ontdekken.

Waarom een ​​hogedrukreiniger kopen?

Door de aanschaf van een hogedrukreiniger bespaart u aanzienlijk veel tijd bij het reinigen met veel water van buiten, maar ook bij uw voertuigen of uw tuingereedschap.

Inderdaad, afhankelijk van het gekozen apparaat en zijn kracht, kunt u gemakkelijk uw terrassen, gevels, hekken schoonmaken … Als u een zwembad heeft, zal het ook erg handig zijn, omdat de reiniger u in staat stelt om moeiteloos vuil te verwijderen aan de muren van uw zwembad.

Tenslotte, met een hogedrukreiniger kunt u echt besparen. U kunt uw auto inderdaad zelf schoonmaken zonder door de industriële reinigingsbox te gaan en u gebruikt minder water voor de bodem van vette plekken (zoals een garage).

De beste Karcher hogedrukreinigers

Hier is een selectie van Kärcher-producten, die worden beschouwd als de beste keuzes die momenteel op de markt zijn. Het mag niet worden vergeten dat Kärcher echt het referentiemerk is voor het bestellen van een hogedrukreiniger, aangezien het van oorsprong is.

Waar een hogedrukreiniger kopen?

Sommige supermarkten bieden een hogedrukreiniger aan, vooral in de lente of zomer om zwembaden of terrassen te onderhouden. Zo kun je terecht bij Lidl, Carrefour, Leclerc, Aldi of Auchan.

Anders is het het hele jaar door mogelijk om ze te kopen in een meer gespecialiseerde winkel zoals Leroy Merlon, Brico Dépôt, Castorama, Bricomarché of Bricoman.

Ten slotte kunt u, om reizen te voorkomen, uw keuze maken op internet, op Amazon of anderszins, en thuis laten bezorgen.

De prijs van een hogedrukreiniger?

De prijs die u uitgeeft aan het kopen van een hogedrukreiniger hangt af van hoe u deze gebruikt. Voor huishoudelijk gebruik (schoonmaken van een klein terras, tuinmeubelen …) kunt u kiezen voor een instapmodel rond de 100 €.

Als u van plan bent uw apparaat intensiever te gebruiken, moet u iets meer investeren, net alsof u een product wilt dat op verschillende manieren kan worden gebruikt.

Waar vind je een goedkope en krachtige hogedrukreiniger?

De beste oplossing (voor de portemonnee) is meestal een hogedrukreiniger die te koop is. Het maakt het immers mogelijk om minder te betalen voor een product van goede kwaliteit, in plaats van terug te moeten vallen op een low-end product.

In hetzelfde soort idee moet je profiteren van promoties in de winkel of online, uitlopende artikelen, Black Friday, enz. Vergeet ten slotte niet om rekening te houden met de levering in uw vergelijkingen, omdat dit de totale prijs van uw hogedrukreiniger kan verhogen of verlagen.

Welk merk hogedrukreiniger om te kiezen?

Hier is een snel overzicht van elk merk om u een idee te geven van de sterke punten of specifieke kenmerken van elk merk.

Hogedrukreiniger Karcher of Nilfisk

Kärcher en Nilfisk zijn twee serieuze merken wat gemakkelijk is om naar toe te gaan, omdat ze allebei in veel winkels worden verkocht. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat ze, ondanks hun overeenkomsten, niet op dezelfde manier zijn gepositioneerd.

Kärcher richt zich op individuen met apparatuur uit het middensegment en een paar hoogwaardige producten. Het model Kärcher k7 Compact is een goed voorbeeld van wat je van dit merk mag verwachten. Bij Nilfisk daarentegen is alles upscale. Dus op pomp- en motorniveau is Nilfisk interessanter.

Maar als het gaat om prijs en service na verkoop, lijkt Kärcher de beste oplossing. Het is aan jou om te zien wat voor jou het belangrijkst is.

Hoe gebruik je een hogedrukreiniger?

Om uw hogedrukreiniger correct te gebruiken, moeten bepaalde regels bekend zijn. Onthoud om te beginnen en allereerst dat de kracht van de jet van uw apparaat gevaarlijk kan zijn voor kinderen en dieren.

Begin dus met uw schoonmaakwerk en zorg ervoor dat er niemand in uw buurt is.

Begin dan met het vullen van uw tank met de benodigde reinigingsmiddelen (indien van toepassing). Sluit vervolgens uw watervoorziening aan en sluit vervolgens uw stofzuiger aan op uw stopcontact.

Kies voor een optimale reiniging een mondstuk dat geschikt is voor het oppervlak dat u gaat reinigen. Denk er ook aan om de waterdruk aan te passen.

Eindelijk kunt u uw hogedrukapparaat starten door in kleine ruimtes te werken en zonder te haasten om een ​​onberispelijk resultaat te krijgen.

Bepaal uw behoefte

Er zijn drie soorten behoeften die worden overwogen om de aankoop van een hogedrukreiniger te motiveren. Misschien willen we daarom een ​​reiniger voor:

  • routineonderhoud (fietsen, auto, tuinmeubelen, etc.)
  • diepgaand onderhoud (terrassen, dakgoten, looppaden etc.)
  • grote werken (onderhoud van een gevel, een muur, een dak, etc.).

Elk type behoefte heeft een hogedrukreiniger die geschikter is dan een ander. Dezelfde stofzuiger koop je niet voor kruimels op tafel of voor een timmerwerkplaats. Hetzelfde geldt hier. Vooral omdat een dakreiniger een fiets kan beschadigen, verf kan afpellen, etc. Omgekeerd zou een slecht presterende reiniger uren werk nodig hebben voor slechte resultaten.

Hoeveel bar voor een hogedrukreiniger?

Het aantal staven hangt dus rechtstreeks af van de hierboven bepaalde behoefte. Voor de eerste twee niveaus (routine of diepgaand onderhoud) is een druk van maximaal 100 tot 130 bar voldoende. Aan de andere kant is het voor grote oppervlakken en aangekoekt vuil absoluut noodzakelijk om meer dan 130 bar te leveren.

Vergelijking: de verschillende soorten hogedrukreinigers

Hier is een overzicht van de soorten apparaten, d.w.z. bestaande categorieën of de meest voorkomende beschrijvingen.

Onderhoud en opslag van de hogedrukreiniger

Het is belangrijk om uw hogedrukreiniger altijd goed te onderhouden voordat u deze voor een lange periode opbergt (voor overwintering). U moet het apparaat dus leegmaken en op een plek bewaren waar het niet zal bevriezen. En zelfs voordat u het afvoert, spoelt u het af als u een afwasmiddel hebt gebruikt.

Overweeg ook voor regelmatig onderhoud, of liever om te voorkomen dat u het moet doen, een filter te installeren als u regenwater wilt gebruiken. En als je water erg hard is, vergeet dan niet om regelmatig te ontkalken.

Stroomverbruik van een hogedrukreiniger

Het verbruik varieert van apparaat tot apparaat. Het is belangrijk om het te controleren voordat u koopt, als u bijvoorbeeld de aansluiting in een garage of een gebied met een enigszins oude voeding wilt maken. Vergeet ook niet om ook naar het waterverbruik te kijken.

3 veelvoorkomende storingen met een hogedrukreiniger, hoe dit te verhelpen?

Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten en of het al dan niet mogelijk is om te repareren.

Mijn hogedrukreiniger heeft geen druk meer / De motor van de hogedrukreiniger draait, maar geen druk

Controleer de waterstroom bij de kraanuitlaat. Als het probleem aanhoudt, zorg er dan voor dat het apparaat niet wordt geblokkeerd, ter hoogte van het filter, de spuitmond of de pistoolgreep. Ten slotte kan het komen door een luchtprobleem in de pomp en moet het worden verwijderd.

Als u uw gebruikelijke druk nog steeds niet heeft gevonden, is het tijd om de klantenservice te bellen.

De slang van de stofzuiger is beschadigd

Bij alle merken (die we konden zien) kunt u alleen de slang kopen die compatibel is met uw apparaat. Plaats gewoon een bestelling en ga dan naar de uitwisseling. Aan de andere kant duidt deze bezorgdheid op een slechte opslag van het apparaat en voordat we het opbergen, raden we u aan het te spoelen en vervolgens goed op te bergen als het alleen helemaal leeg is.

De hogedrukreiniger start niet meer

Omdat elk apparaat anders is, moet u contact opnemen met de klantenservice. Maar voordat u dat doet, moet u veel verschillende tests uitvoeren om alle vragen die u wordt gesteld te kunnen beantwoorden. Probeer met de lans aangesloten / losgekoppeld door op de trekker te drukken, enz.

Conclusie

Tot slot, als u kostbare tijd wilt besparen bij het schoonmaken van uw exterieur en andere voertuigen, aarzel dan niet om dat te doen investeer in een hogedrukreiniger. U vindt modellen die geschikt zijn voor alle soorten werk en alle budgetten!

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites