1 octobre 2020
▷ Beste ergonomisch kussen 2020: vergelijking en beoordelingen

▷ Beste ergonomisch kussen 2020: vergelijking en beoordelingen

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites

Dat zijn ze vaak rugpijn die besluiten te veranderen: als het ergonomische kussen ons kan ontlasten, kunnen we net zo goed onze gewoonten herzien. En aangezien we proberen ons comfort verbeteren, het is het beste om geen fout te maken en een geheugenkussen te kopen dat ons echt goed doet. Maar hoe kies je ervoor? Hoe weten we of dit kussen goed voor ons is?

Om deze vragen te beantwoorden heb ik een koopgids samengesteld voor ergonomische kussens. Ik raad u aan dit specifieke type kussen te begrijpen en te weten welk ergonomisch kussen u moet kopen.

De beste promoties van het moment:

Promotie – 81%

Ergonomisch traagschuim kussen …

Promotie – 60%

UTTU Ergonomisch vormgeheugen kussen, …

Promotie – 60%

NOFFA Orthopedische zachte kussens Ondersteuning van …

Promotie – 50%

NOFFA Memory Kussen 56 x 56 cm, …

Wat is een ergonomisch kussen?

Aanvankelijk waren de ergonomische kussens ontworpen voor medische doeleinden. Tegenwoordig zijn ze voor iedereen beschikbaar.

Dit zijn golfvormige kussens. Hierdoor kan het goed klemmen en houd het hoofd en de wervelkolom op één lijn. Zo kunnen we pijn in nek, schouders en zelfs rug verminderen. Daarom gebruiken we ook de term « nekkussen » om ze aan te duiden.

We hebben het over een geheugenkussen, want hij neemt geen genoegen. Zodra u opstaat, of net wanneer u tijdens het slapen van houding verandert, het kussen keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm. En dit is mogelijk met verschillende soorten dichtheid, het is niet gereserveerd voor harde kussens.

Onze favoriet ❤

Vergelijking van de beste ergonomische kussens
amazon

Even geduld aub … We zoeken de prijs van dit product op andere websites

Hoe kies je je geheugenkussen?

Het is erg belangrijk om het juiste ergonomische kussen te kiezen. Inderdaad, niet iedereen heeft dezelfde morfologie of dezelfde slaapgewoonten. Dat is de reden er is geen universeel gewaardeerd kussen. Om uw keuze te maken, raad ik u aan de onderstaande criteria te doorlopen en uw eigen vergelijking te maken. U kunt uw gemiddelde budget als uitgangspunt nemen om tussen de vele modellen te kiezen.

De dichtheid

Liever een zacht of hard kussen? Hiervoor moet je kijken naar de dichtheid die wordt uitgedrukt in kg / m³. Deze dichtheid kan variëren van 50 tot 90 kg / m³ en als de informatie niet wordt gegeven, kijk dan naar het gewicht van het kussen. Hoe zwaarder het is, hoe dichter het is.
Bij flexibele modellen raden we ZenPur® aan met een dichtheid van 50 kg / m³. Maar wees voorzichtig, een zacht kussen is zachter, maar biedt minder steun. Het wordt met name aanbevolen voor mensen die op hun buik slapen.

De dikte

De dikte wordt uitgedrukt in cm en dit is de hoogte van het kussen. Omdat het echter een golfvorm heeft, zijn er twee of drie maten beschikbaar: de onderkant van de golf en de bovenkant. En sommige kussens hebben aan de ene kant golfhoogtes van verschillende hoogtes om aan zoveel mogelijk mensen plaats te bieden.
Bovendien wordt aangenomen dat degenen die op hun buik slapen niet meer dan 6 cm mogen zijn en idealiter degenen die op hun zij slapen meer dan 9 cm moeten zijn. Maar je moet ook rekening houden met je build. Als je klein bent, zal een kussen groter dan 9 cm niet comfortabel zijn.

De materialen

De kussenvulling is gemaakt van schuim. Het is de kwaliteit die de kwaliteit van het kussen maakt. Ideaal is om te kiezen voor een 100% visco-elastisch model.
Wat betreft de envelop heb je verschillende opties: synthetisch, katoen, bies, etc.

Behandelingen

Bijna alle kussens worden behandeld: hypoallergeen, antibacterieel, etc. Kijk wat er wordt aangeboden in het model van uw keuze en wat er wordt behandeld, de hoes of het schuim.

Het interview

Het schuim kan niet gewassen of in de machine gewassen worden. Het is daarom erg belangrijk om een ​​kussen met afneembare hoes te hebben om het te kunnen wassen. Kijk ook hoe het wordt gewassen (in de machine? Op welke temperatuur?).

Ventilatie

Hier is een criterium waarop de meeste fabrikanten redelijk discreet zijn. Het idee is om te weten of het kussen je warm houdt en transpiratie bevordert. Hiervoor is het ideaal om klantrecensies te raadplegen.

Vergelijking van de beste ergonomische kussens

De top 10 best verkochte ergonomische kussens

Om u in staat te stellen snel uw ergonomisch kussen te kopen, raad ik u aan door deze selectie te bladeren. Dit zijn 10 beste geheugenkussens volgens internetgebruikers die hun mening deelden over Amazon. De beste verkopen van deze winkel worden ook gebruikt als criterium voor selectie.

Ze combineren allemaal comfort en een lage prijs, de twee criteria waaraan we de voorkeur geven als we iets kopen. Deze top 10 wordt heel vaak bijgewerkt met alleen de beste kussens.

Waarom een ​​ergonomisch kussen van traagschuim kopen?

Een nekkussen brengt echte verlichting bij mensen die last hebben van rug, nek en / of schouders. Hoewel het vaak wordt aanbevolen voor ouderen, is het eigenlijk geschikt voor alle volwassenen.

Het kost wat tijd om zich aan te passen, maar dan wint u snel aan kwaliteit van slaap, comfort en dus lichamelijk welzijn.

De ergonomische kussens moeten volgens elk worden gekozen. Dus, als je er twee wilt bestellen (voor jou en je partner), voel je dan niet verplicht om dezelfde twee te kiezen. Dan heeft iedereen zijn kussen en wil je waarschijnlijk niet ruilen.

Vergeet tegelijkertijd niet om naar te kijken de beste kussensloop niets te missen. Andere accessoires om uw slaap te bevorderen, worden ook gepresenteerd in onze categorie over beddengoed.

Vergelijking van de beste ergonomische kussens

Waar een ergonomisch kussen kopen?

In principe zouden we een ergonomisch kussen moeten kunnen kopen onze favoriete winkel, of het nu Ikea, Conforama, Auchan, But, Carrefour, La Redoute, Lidl, Leclerc, etc. zijn. Maar je kunt ook gewoon naar Amazon gaan en met een paar klikken kopen op elk moment dag of nacht.

De prijs van een ergonomisch nekkussen met vormgeheugen?

Ergonomische kussens zijn te koop voor ongeveer € 25, – per stuk. Dit zijn echter kussens met een lage dichtheid, die u niet per se goed doen. Tellen is noodzakelijk minimaal vijftig euro, Bekijk meer.

Als je online koopt (op amazon of zelfs een andere site, ik denk dat iedereen dat doet), moet je kijken naar de aanbevolen verkoopprijs. Dus onze favoriet, het Tampor-kussen kost in principe 90 €, dit detail is geruststellend, zelfs als we het uiteindelijk slechts voor 40 € willen kopen.

Wat zijn de beste merken ergonomische kussens?

Vergelijking van de beste ergonomische kussens

Sommige merken zijn er echt in geslaagd om een ​​plek te vinden en erkenning van de consument te krijgen. Dit zijn de meest bekende van hen:

Tempur ergonomisch kussen

Dit Franse merk is toegewijd aan het comfort van beddengoed. Met de Tempur ergonomische kussencollectie heb je toegang tot een ruime keuze zodat iedereen kan vinden wat het beste bij hem past.

DoDo ergonomisch kussen

Een DoDo ergonomisch kussen heeft altijd een lage prijs. Dit is het belangrijkste pluspunt. Het is ook een consumentenmerk, goed toegankelijk, omdat het overal wordt verkocht.

Dunlopillo ergonomisch kussen

Dunlopillo biedt voornamelijk klassieke kussens aan of met verschillende opties. Het is iets moeilijker om een ​​ergonomisch dunlopillo-kussen te vinden. Omdat dit merk vooral bekend staat om deze kwaliteitsmatrassen.

Ergonomisch Sissel-kussen

Het Sissel ergonomische kussen wordt geproduceerd door een Zweeds bedrijf dat welzijn voorop stelt. Ze biedt dus geen klassieke kussens, maar eerder apparatuur voor fysiotherapie, yoga, etc.

Abeil ergonomisch kussen

Het ergonomische kussen van Abeil is middelgroot. Hiermee kunt u een kwaliteitskussen kopen zonder de bank te verslaan. En ze zijn allemaal Oeko-Tex gecertificeerd, dat wil zeggen respectvol voor onze planeet en ons welzijn.

Bultex ergonomisch kussen

Dit merk is zo beroemd dat ik betwijfel of het echt nodig is om het te presenteren. Een ergonomisch bultex-kussen profiteert van alle kennis van het merk en de wetenschappelijke aanpak om elk product te maken, allemaal gemaakt in Frankrijk.

Is het ergonomische kussen effectief voor verlichting?

Met het ergonomische kussen slaapt u in een houding die goed is voor het lichaam, dat wil zeggen door de ruggengraat en cervicaal op één lijn te brengen. Het vermindert dus rugpijn, stijve nek, nekpijn. En de gevolgen gaan verder, omdat het in sommige gevallen ook de benen en migraine verlicht. Hij is zelfs aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Vergelijking van de beste ergonomische kussens

Ergonomisch kussen of vormgeheugen

Het memory kussen krijgt zijn vorm terug als je beweegt, om permanent te kunnen bieden kwaliteitsonderhoud.
De meeste ergonomische kussens zijn vormgeheugen. Het omgekeerde is niet waar. Niet alle geheugenkussens zijn ergonomisch.

Dus om de nek te ontlasten, heb je een ergonomisch kussen nodig. Om je comfort net iets te verbeteren, kun je kiezen voor een memorykussen.

Ergonomisch kussen voor of tegen

Een van de belangrijkste argumenten van mensen die het ergonomische kussen niet hebben ondersteund, is dat het te moeilijk is. Toch bieden de beste merken kussens met verschillende dichtheden voor het grootste aantal.

Er is geen leeftijd, geen contra-indicatie aan het ergonomische kussen. Iedereen is het erover eens dat het het lichaam echt welzijn brengt. Maar het vereist een kleine aanpassingstijd die niet iedereen overschrijdt.

Verschil tussen ergonomisch en anatomisch kussen

Aanvankelijk presenteerden de twee termen verschillende kussens en behandelden ze verschillende pijnen. De must was toen het anatomische kussen dat is ontworpen om het lichaam zacht en stevig te ondersteunen. Het gebruik van bepaalde materialen, zoals visco-elastisch, betekent echter dat veel ergonomische kussens op het punt staan ​​anatomische kussens te zijn. Het onderscheid is steeds vager, inclusief (vooral?) voor fabrikanten die hun producten een naam moeten geven.

Hoe slaap je op een ergonomisch kussen?

Dit is de grote vraag: hoe slaap je goed met een ergonomisch kussen? Kan iedereen er echt van genieten? Ik stel voor dat u de impact van dit kussen op uw slaap begrijpt op basis van uw favoriete posities:

Vergelijking van de beste ergonomische kussens

Ergonomisch kussen op welke manier het te plaatsen

Het is heel eenvoudig om te weten hoe u een ergonomisch kussen moet plaatsen, omdat het een vorm heeft waardoor het de vorm van de nek kan volgen. Dus de hoogste « bult » moet worden ingeklemd in de nek. Sommige ergonomische kussens hebben echter twee hobbels (of golven) om de hoogte te kiezen die het beste bij ons past.

Ergonomisch kussen om op je zij te slapen

Dit is de meest gebruikte positie en het is degene die fabrikanten in gedachten hebben bij het ontwerpen van hun ergonomische kussens. Je hoeft er alleen maar je hoofd op te leggen en in de armen van Morpheus te glippen.

Ergonomisch kussen om op je buik te slapen

Om op je buik te slapen, neem je niet het eerste ergonomische kussen. Het zou namelijk het risico lopen te hoog en daardoor ongemakkelijk te zijn. Zoek het kussen zo laag mogelijk, breed genoeg en zacht.

Ergonomisch kussen om op je rug te slapen

Het is de gezondste positie, maar niet de meest voorkomende. Om comfortabel te slapen, moet je een ergonomisch kussen van ongeveer 8 cm hoog vinden, niet meer.

Welke kussensloop voor een ergonomisch kussen?

Je moet een kussensloop hebben voor een ergonomisch kussen, omdat het een moeilijk te onderhouden accessoire is. Over het algemeen denken merken eraan de afmetingen te geven die nodig zijn voor de kussensloop. De hoogte van het kussen verstoort de afmetingen. Vergeet niet om een ​​aangename en organische stof te kiezen om optimaal te genieten van de voordelen van het ergonomische kussen.

Een ergonomisch kussen verzorgen en wassen

Het kussen zelf mag niet worden gewassen. Laat het gewoon luchten en zet het af en toe in de zon. Daarom moet je er altijd een hoes op doen die gemakkelijk te wassen is. Houd er rekening mee dat als u uw kussen in de machine doorgeeft, het zijn vorm en enkele eigenschappen verliest.

Ergonomisch kussen wordt door de beveiliging vergoed

Onder bepaalde omstandigheden kunt u voor een ergonomisch hoofdkussen een sociale zekerheid vergoed krijgen. Maar dat vereist een recept en het kopen ervan op sites of winkels die zijn gewijd aan de medische wereld. Het is ook absoluut noodzakelijk om de CERFA-slip aan te vragen om het verzoek om terugbetaling te starten.

De verschillende modellen ergonomisch kussen

Afhankelijk van de inbegrepen opties kan een ergonomisch kussen in een meer specifieke categorie vallen. Ik stel voor dat je de meest gebruikte technische taal decodeert.

Ergonomisch kussen met vormgeheugen

Een ergonomisch kussen met vormgeheugen keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm zodra u opstaat. Dit maakt het mogelijk om het ‘s nachts niet te zien vervormen en daarom profiteert men meer van de voordelen.

Ergonomisch cervicaal kussen

De volledige naam is ergonomisch cervicaal kussen, hoewel sommigen alleen spreken van cervicaal kussen of ergonomisch kussen. Dit zijn alle kussens die in deze gids worden gepresenteerd.

Ergonomisch latex kussen

Als we het hebben over een ergonomisch latexkussen, kijken we naar het natuurlijke materiaal waaruit het geheel bestaat. Dit materiaal is comfortabel en duurzaam, omdat het resistent is.

Ergonomisch kussen voor kinderen

Dit is niet de meest voorkomende, maar het is heel goed mogelijk om voor een ergonomisch kinderkussen te kiezen. De hoogte wordt dan aangepast aan de morfologie van een kind, maar het verdient de voorkeur om de afmetingen zorgvuldig te controleren voordat u koopt.

Biologisch ergonomisch kussen

Een biologisch ergonomisch kussen is gemaakt van organische materialen. Dit betekent dat het hetzelfde werkt als de andere, maar dat het interieur en de buitenkant zo respectvol mogelijk zijn geproduceerd.

Ergonomisch reiskussen

Je went snel aan dit type kussen en daarom willen sommige mensen juist een ergonomisch reiskussen. Het wordt over het algemeen verkocht met een transporttas om zo min mogelijk ruimte in te nemen.

Ergonomisch kussen tegen snurken

Het ergonomische anti-snurkkussen heeft niet precies dezelfde vorm als het klassieke ergonomische cervicale kussen. Het is ook iets duurder. Het dwingt de slaper om in een positie te komen die het snurken vermindert.

Ergonomisch bamboe kussen

Het ergonomische bamboekussen is gemaakt van bamboevezels. Dit materiaal wordt zeer gewaardeerd om zijn natuurlijke uitstraling en vooral om zijn elasticiteit. Deze vezel komt namelijk gemakkelijker terug op zijn plaats en is van nature antibacterieel.

Ergonomisch aloë vera kussen

Het ergonomische aloë vera kussen profiteert van de voordelen van deze planten uit warme landen. Aloë vera is inderdaad rustgevend (en helend) voor de huid. Hier kunt u een zacht en comfortabel kussen hebben dat de rest vergemakkelijkt.

Ergonomisch kussen tegen huisstofmijt

Het ergonomische anti-mijtkussen is behandeld om mijten in het kussen te voorkomen. Dit formaat wordt sterk aanbevolen voor mensen met allergieën.

Waar vind je een goed, goedkoop ergonomisch kussen?

Vergelijking van de beste ergonomische kussens

Bovenal, aangezien het een kwestie is van welzijn en, in zekere zin, gezondheid, moet u absoluut niet de laagste prijs willen. Dit zou je niet goed ontlasten.

Aan de andere kant is het volkomen normaal om te kijken of je iets kunt kopen kwaliteit voor minder. Om dit te doen, moet u tijdens de uitverkoop winkelen of op zoek gaan naar aanbiedingen voor einde voorraad, winkels die sluiten, enz. Ze zijn bijvoorbeeld te vinden op Amazon.

Conclusie

Met een ergonomisch kussen, we verbeteren de kwaliteit van onze slaap en daarmee onze dagelijkse vorm. Ik hoop dat je niet aarzelt om er een te kopen en dat het lezen van deze gids je in staat zal stellen om het beste geheugenkussen te kiezen.

1

Robot Pâtissier, Aicok Robot avec Kit pâtisserie (Fouet à Fils, Batteur, Crochet), Bol en Acier Inox ...

amazon
99.59
Patientez... Nous cherchons le prix de ce produit sur d'autres sites